همسفر با بهار به ییلاق‌های اطراف تهران؛ ۵ روستای رویایی برای تعطیلات آخر هفته

خاطره‌سازی در طبیعت بهاری آرزوی تمام ماست، اما لازم نیست کیلومترها از تهران دور شوید تا به ییلاق‌های زیبا برسید؛ این ییلاق‌های زیبای اطراف تهران که هروز صبح به دست باران شسته می‌شوند دیدن دارند!

شناسه خبر: ۴۴۴۷۳۶
همسفر با بهار به ییلاق‌های اطراف تهران؛ 5 روستای رویایی برای تعطیلات آخر هفته

راهنماتو- شاید فکر ترافیک‌های شدید در تعطیلات آخر هفته شما را از سفر بازدارد، اما در نزدیکی تهران ییلاق‌هایی وجود دارند که راه ما را از سایر مسافرین جدا خواهند کرد.

به گزارش راهنماتو، روستاهای ییلاقی اطراف تهران از طبیعت زیبا غنی هستند؛ از آبشار گرفته تا باغ‌های میوه و بناهای تاریخی و غارهای شگفت‌انگیز، هر یک می‌توانند تشکیل‌دهنده زیباترین خطوط دفتر خاطراتمان شوند.

بسیار از این روستاهای ییلاقی تنها 50 تا 100 کیلومتر (شاید کمی کمتر یا بیشتر) با تهران فاصله دارند و وقت طلایی شما را در طول مسیر هدر نمی‌دهند؛ البته ناگفته نماند که مسیرهای رسیدن به این ییلاق‌ها به خودی خود چنان زیباست که از رانندگی در جاده‌های پرپیچ و خمشان خسته نخواهید شد.

در ادامه این مطلب از راهنمای سیر و سفر 5 ییلاق برتر اطراف تهران را معرفی می‌کنیم تا برای انتخاب مقصد سفرتان به طبیعت سردرگن نشوید.

بیشتر بخوانید: همسفر با آلکساندر بوریکو خوچکو به فومن؛ آنچه از قلعه رودخان نمی‌دانیم!

طالقان 2

1. ییلاق‌های طالقان

در 137 کیلومتری تهران بهشتی وجود دارد که هر وجب از آن جاذبه‌ای است برای گردشگری؛ طالقان و ییلاق‌هایش. همین حالا اگر در نقشه نام طالقان را در کنار تهران بیاورید و از او بخواهید مسیر رسیدن شما از تهران به طالقان را تخمین بزند به عدد 2 ساعت را نشان می‌دهد.

از دیدنی‌های طالقان، اگر از آب و هوای دلنشین و خنکش در بهار فاکتور بگیریم، باید به آبشارها، سد و دریاچه، یخچال‌های طبیعی، چشمه‌های جوشان و جاهای دیدنی تاریخی‌اش اشاره کنیم که هر یک به خودی خود می‌توانند اوقات خوشی را برایمان رقم بزنند.

یکی از معروف‌ترین آبشارهای طالقان، آبشار کرکبود است که در روستایی به همین نام قرار گرفته است. از دیگری دیدنی‌های معروف طالقان باید به سد و دریاچه طالقان اشاره کنیم که در بخش مرکزی آن قرار گرفته است و کتیبه گردنه عسلک نیز یکی از آثار تاریخی آن است که در روستای گراب قرار گرفته و مربوط به دوره قاجار می‌شود.

طالقان

چگونه به طالقان برویم؟

برای رفتن به طالقان باید به اتوبان تهران - کرج رفته و مسیرتان را به سمت قزوین ادامه دهید تا 4 کیلومتر بعد از آبیک، جاده مخصوص طالقان را خواهید دید.

برای آشنایی بیشتر با زیباترین آبشارهای طالقان و روستاهای جذاب آن مطلب ۴ آبشار رویایی طالقان که در بهار دیدنی‌تر از همیشه‌اند! را بخوانید.

روستای ایگل

2. ییلاق ایگل

در حدود ۴۰ کیلومتری شمال تهران، روستایی دنج و خوش‌آب‌وهوا در دل کوه‌های البرز جا خوش کرده؛ ایگل، مقصدی بکر و خلوت برای فرار از شلوغی‌های شهر. اگر همین حالا در نقشه، نام ایگل را جست‌وجو کنید، کمتر از یک ساعت زمان برای رسیدن از تهران به این روستای سرسبز نشان داده می‌شود.

از دیدنی‌های ایگل، اگر از آب‌وهوای خنک و مطبوعش در بهار بگذریم، باید به باغ‌های پرمیوه، رودخانه زلال، چشمه‌های کوهستانی، مسیرهای پیاده‌روی و معماری سنتی روستا اشاره کنیم؛ هر کدام از این‌ها می‌توانند یک روز خاطره‌انگیز را برایتان رقم بزنند.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های ایگل، کوچه‌باغ‌های باریک و پیچ‌درپیچ آن است که با دیوارهای سنگی و درختان میوه‌، فضایی رؤیایی می‌سازند. از دیگر جاهای دیدنی آن می‌توان به رودخانه ایگل‌رود اشاره کرد که از وسط روستا می‌گذرد و جای خوبی برای پیک‌نیک و استراحت است. چشمه‌های طبیعی در مسیرهای کوهپایه‌ای اطراف، گزینه‌هایی عالی برای توقف و نوشیدن آبی گوارا هستند. همچنین علاقه‌مندان به کوه‌پیمایی می‌توانند مسیرهای جذابی به سمت قله توچال، هملون و قلعه دختر را امتحان کنند. اگر اهل فرهنگ و تاریخ هستید، مقبره نظامی ایگلی – شاعر محلی محبوب اهالی – نیز در دل یکی از باغ‌ها قرار دارد.

چگونه به ایگل برویم؟

برای رفتن به ایگل، کافی‌ست وارد بزرگراه شهید بابایی یا ارتش شوید و مسیر را به سمت لشگرک و سپس لواسانات ادامه دهید. بعد از عبور از شهر لواسان، جاده‌ای فرعی شما را به روستای افجه و سپس به ایگل می‌رساند. جاده‌ای آسفالته و سرسبز با پیچ‌وخم‌هایی ملایم و مناظری چشم‌نواز.

اگر می‌خواهید برنامه سفری اقتصادی به روستای ایگل را داشته باشید مطلب راهنمای سفر یک روزه ارزان به روستای ایگل را بخوانید.

تنگه واشی

3. ییلاق تنگه واشی

در ۱۵۷ کیلومتری تهران، یکی از محبوب‌ترین مقاصد طبیعت‌گردی آخر هفته خودنمایی می‌کند؛ تنگه واشی، بهشتی میان کوه‌های فیروزکوه. همین حالا اگر در نقشه، نام تنگه واشی را در کنار تهران بنویسید، مسیر حدود دو ساعت و نیم را برای رسیدن به این تنگه زیبا نشان می‌دهد.

از دیدنی‌های تنگه واشی، اگر از خنکای هوای کوهستان و صدای دلنواز جریان آب فاکتور بگیریم، باید به رودخانه پرآب، دو تنگه سنگی جذاب، دشت ساواشی، آبشار ساواشی و کتیبه تاریخی قاجاری اشاره کنیم که هریک به تنهایی می‌توانند تجربه‌ای خاص و متفاوت را برایتان رقم بزنند.

یکی از خاص‌ترین بخش‌های این سفر، عبور از درون آب رودخانه است؛ برای رسیدن به آبشار انتهایی باید بیش از یک کیلومتر را در بستر رودخانه و بین دیواره‌های بلند صخره‌ای پیاده‌روی کنید.

در میانه مسیر، نقش‌برجسته‌ای تاریخی از دوران فتحعلی‌شاه قاجار روی یکی از دیواره‌های تنگه خودنمایی می‌کند که تصویر شکارگاه سلطنتی را به نمایش گذاشته است.

پس از گذشتن از تنگه اول، به دشت ساواشی می‌رسید؛ دشتی سرسبز که فرصتی عالی برای استراحت، پیک‌نیک و لذت بردن از منظره کوه‌هاست. بعد از آن، مسیر وارد تنگه دوم می‌شود که به نام تنگه سا شناخته می‌شود.

در انتهای این تنگه، با صدای ریزش آب مواجه می‌شوید و چشم‌تان به آبشار ساواشی روشن می‌شود؛ آبشاری ۱۵ متری با حوضچه‌ای خنک در پای آن که خستگی مسیر را از تنتان بیرون می‌کند.

تنگه واشی 2

چگونه به تنگه واشی برویم؟

برای رفتن به تنگه واشی، وارد جاده فیروزکوه شوید و حدود ۲ کیلومتر مانده به شهر، از خروجی سمت چپ وارد جاده روستای جلیزجند شوید. پس از ۱۰ کیلومتر به روستا می‌رسید و از آنجا باید حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت پیاده‌روی که بیشتر در بستر رودخانه است تا آبشار داشته باشید، پس کفش مناسب و لباس ضدآب همراه داشته باشید.

روستای فیلبند

4. ییلاق فیلبند

در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی بابل و ۲۰۰ کیلومتری تهران جایی میان ابرها و ارتفاعات سرسبز مازندران، روستایی جادویی پنهان شده؛ فیلبند، مقصدی رؤیایی برای کسانی که می‌خواهند چند ساعتی را از هیاهوی زمین جدا شوند.

 فاصله فیلبند تا تهران تقریبا 4 ساعت است که بسته به سرعتتان این زمان زیاد یا کم می‌شود، نکته این است که باید از این مسیر نیز لذت برد و بعد خود را در آغوش طبیعت بکر و سکوت خاصش رها کرد.

از جاذبه‌های فیلبند، هوای خنک و مه‌آلود آن در بیشتر روزهای سال است. به‌ویژه در بهار و تابستان که در پایین‌دست، هوا گرم و شرجی‌ست، فیلبند با نسیم دل‌انگیز و مناظر مه‌گرفته‌اش، پناهگاهی بی‌نظیر به نظر می‌رسد. در بسیاری از روزها، روستا آن‌قدر در ابر فرو می‌رود که گویی روی بال‌های آسمان ایستاده‌اید.

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های فیلبند، چشم‌اندازهای گسترده‌اش است؛ تماشای طلوع خورشید از دل ابرها، تجربه‌ای‌ست که تا همیشه در ذهن می‌ماند. خانه‌های چوبی رنگارنگ با سقف‌های شیروانی، در کنار گله‌های دام و آوای زنگوله‌ها، حال‌وهوایی روستایی و دل‌نشین به فضا داده‌اند. اگر اهل طبیعت‌گردی هستید، مسیرهایی به سمت ارتفاعات اطراف و چشمه‌های کوچک کوهستانی برای پیاده‌روی در انتظار شماست. از دیگر دیدنی‌ها می‌توان به جنگل‌های هیرکانی در مسیر دسترسی به فیلبند اشاره کرد که در فصل‌های مختلف، رنگ و بویی تازه دارند.

ییلاق های اطراف تهران

چگونه به فیلبند برویم؟

برای رفتن به فیلبند، ابتدا باید خود را به شهر بابل یا آمل در استان مازندران برسانید. سپس با عبور از جاده‌ی بابل‌کنار و روستاهای متوالی آن، مسیر خود را به سمت روستای سنگچال ادامه دهید.

 از اینجا، جاده‌ای کوهستانی و پرپیچ‌وخم، شما را به بام فیلبند می‌برد. توصیه می‌شود با خودروی مناسب کوهستان یا در هوای مساعد سفر کنید، چرا که مسیر در فصل‌های بارانی و برفی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اما شک نکنید، وقتی به فیلبند برسید، تمام سختی مسیر از یادتان می‌رود.

روستای آبنیک

5. ییلاق آبنیک

در ۶۰ کیلومتری تهران طبیعتی پنهان در دل رشته‌کوه‌های البرز قرار دارد که نامش آبنیک است؛ روستایی ییلاقی با طبیعتی بکر، رودخانه‌ای زلال و هوایی که در بهار و تابستان، جان را تازه می‌کند. اگر همین حالا در نقشه، آبنیک را در کنار تهران جست‌وجو کنید، مسیر دسترسی از تهران تا این روستا حدود ۱.۵ ساعت تخمین زده می‌شود.

از دیدنی‌های آبنیک، اگر آب‌و‌هوای خنک و دل‌انگیز آن را در فصل‌های گرم سال کنار بگذاریم، باید به جاذبه‌هایی مثل آبشار یخی، دشت جانستون، رودخانه کلارود، چشمه معدنی آبنیک و غار بیوک آقا اشاره کرد.

 این روستا یکی از بهترین گزینه‌ها برای طبیعت‌گردی، کوهنوردی، پیک‌نیک و حتی یخ‌نوردی در البته فقط در زمستان است. قله جانستون با ارتفاع حدود ۴,۰۰۰ متر، یکی از چالش‌های هیجان‌انگیز برای کوهنوردان حرفه‌ای در اطراف این روستاست.

پل تاریخی آبنیک مربوط به دوران پهلوی اول، و سه امامزاده تاریخی از دیگر جاذبه‌های فرهنگی و مذهبی روستا هستند. همچنین محصولات لبنی طبیعی، عسل ارگانیک و گیاهان کوهی، سوغات دل‌چسب این منطقه‌اند.

روستای آبنیک 2

چگونه به آبنیک برویم؟

برای رفتن به آبنیک باید از تهران وارد اتوبان شهید بابایی شوید و از آن‌جا وارد جاده لشگرک و گردنه قوچک شوید. سپس مسیر را به سمت فشم ادامه دهید و بعد از عبور از فشم و میدان امام خمینی، وارد جاده زایگان شوید. با عبور از روستاهای زایگان و لالان، تابلوی آبنیک را خواهید دید. روستا در ضلع شمالی جاده قرار دارد و با جاده اصلی حدود ۵۰۰ متر فاصله دارد.

اگر خودروی شخصی ندارید، می‌توانید با اتوبوس یا تاکسی از میدان تجریش یا تهرانپارس به فشم بروید و از آن‌جا با تاکسی محلی به آبنیک برسید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها