۳ نقطه بهشتی در نزدیکی برنجستانک که نمی‌شناسید

برنجستانک مثل رازی در طبیعت سوادکوه حضور دارد و در انتظار کشف شدن است؛ این ۳ نقطه در نزدیکی آن دیدنی است.

شناسه خبر: ۴۵۲۹۳۰
3 نقطه بهشتی در نزدیکی برنجستانک که نمی‌شناسید

راهنماتو- اگر فکر می‌کنید جاذبه‌های طبیعی مازندران در نقاطی که تا الان بسیار شناخته شده هستند خلاصه می‌شود اشتباه می‌کنید، مگر اینکه پیش‌تر به برنجستانک سر زده باشید. جایی که دریاچه زمزم با سکوت سحرانگیزش، جنگل‌هایی با درختان سر به فلک کشیده و مردابی آرام، شما را به سفری بهشتی دعوت می‌کنند؛ جاذبه‌هایی که کمتر کسی از وجودشان خبر دارد.

 به گزارش راهنماتو، وقتی پای صحبت ماجراجویان واقعی می‌نشینیم و آن‌ها از خاطرات سفرشان به مازندران می‌گویند، گاهی پرده‌ای از جادوی طبیعت کنار می‌رود؛ جادویی که در هیچ نقشه‌ای ثبت نشده و در هیچ راهنمای سفری نوشته نشده است. یکی از همین گردشگران کنجکاو تعریف می‌کرد که در دل جنگل‌های سرسبز سوادکوه، در نزدیکی روستای برنجستانک، آبشاری کوتاه در کنار رودخانه‌ای پیدا کرده؛ ساده، اما رازآلود.

کنجکاوی‌اش او را به دنبال آبشار کشاند. مسیری باریک و ناشناخته را در پیش گرفت تا به دهانه‌ی غاری تاریک رسید؛ غاری که هر چه پیش‌تر می‌رفت، دهانه‌اش گشوده‌تر می‌شد و رازهای بیشتری را در آغوش می‌گرفت. در نهایت، آن‌سوی غار به بهشتی رسید که گویی از دل خیال بیرون آمده بود؛ طبیعتی آن‌قدر ناب و بکر که توصیفش تنها با دیدن ممکن است.

حضور در چنین غاری تجربه‌ای‌ست، اما یافتن آن بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای، داستانی دیگر است. زیبایی این مکان‌ها تنها بخشی از ماجراست؛ چیزی که وصف‌ناشدنی‌تر است، آن برق در چشمان کسی‌ست که این لحظات را بازگو می‌کند، آن هیجانی که از کشف یک راز پنهان در دل کوه و جنگل سرچشمه می‌گیرد، فقط زمانی که خودت آن را کشف کرده باشی نه از روی نقشه‌ای راهنما این سفر را پیموده باشی.

در این مطلب از راهنمای سیر و سفر ممکن است از مکان‌هایی سخن بگوییم که امروزه به واسطه امکانات رفاهی چون آلاچیق و سکوی نشیمن شناخته‌ شده‌اند، اما اگر بخواهیم با روح طبیعت هم‌قدم شویم، باید ماجراجوی درونمان را بیدار کنیم؛ همان کودک کاوشگری که در یک‌سالگی‌مان با شور کشف هر چیز تازه‌ای به دنیا نگاه می‌کرد. وقت آن رسیده که دوباره به کشف ناشناخته‌ها برویم، با چشمی تازه و دلی آماده برای شگفتی. اما، نباید آشغال بریزیم و باید هم‌پیمان با طبیعت تا سرحد جانمان از جنگل‌های باقی مانده محافظت کنیم.

سد زمزم

1. سد زمزم؛ قایق سواری در بهشتی سبز

شاید بارها پیش آمده باشد که بر روی دریاچه‌های مصنوعی وسط پارکی در شهر تن به قایق سواری داده باشید؛ اما حضور بر روی دریاچه‌ای در دل طبیعتی سبز در نزدیکی روستای برنجستانک حرف‌های فراوانی برای گفتن دارد. نکته جالب در مورد دریاچه برنجستانک این است که در اثر ساخت سد زمزم به وجود آمده است. در واقع در سال 1380 به این نتیجه رسیدند که برای سازماندهی آبیاری زمین‌های کشاورزی دریاچه‌ای مصنوعی، اما این بار در دل طبیعت احداث کنند.

حالا انواع قایق‌ها بر روی آن شناورند تا انسان را به گردشی در دل طبیعت ببرند. اگرچه در روزهای تابستان، آب و هوای حوالی سد زمزم هم تقریبا گرم است. اما نسیمی که از روی دریاچه برمی‌خیزد و در ارتفاع 1700 متری به صورتمان می‌خورد بسیار رویایی است. نکته این است که امکانات رفاهی برای آسایش مسافران در حوالی این سد محیاست؛ از سرویس بهداشتی و آلاچیق گرفته تا دکه‌های برای فروش خوراکی‌های دم دستی که ممکن است به آن نیاز پیدا کنیم.

چگونه به سد زمزم و دریاچه مصنوعی آن برویم؟

برای رسیدن به دریاچه زیبای برنجستانک، کافی‌ست مسیر خود را از جاده ساری به قائم‌شهر آغاز کرده و از آن‌جا به سمت شیرگاه و روستای برنجستانک بروید. پس از رسیدن به روستا، جاده‌ای جنگلی و چشم‌نواز به طول حدود ۸ کیلومتر پیش روی شماست که می‌توانید آن را با خودروی شخصی، تاکسی‌های محلی یا حتی با قدم زدن در دل طبیعت طی کنید. این مسیر، خود بخشی از لذت سفر است.

مرداب قادیکلا

2. مرداب قادیکلا؛ دیدار با نیلوفرهای آبی

20 کیلومتر از برنجستانک دور شوید تا به مرداب قادیکلا برسید؛ اما ارزشش را دارد. دیدار با نیلوفرهای آبی که در میانه پارکی جنگلی وجود دارد شاید یکی از منحصربه فردترین اتفاقاتی است که می‌تواند در سفر به مازندران ایران رقم بخورد. می‌دانید که نیلوفرهای آبی چه پیامی برای ما دارند؟ در ایران باستان نیلوفر آبی یا لوتوس نمادی از نجابت و رشد معنوی است. در سراسر سنگ‌نگاره‌های برجای مانده از دوران هخامنشیان ممکن است بارها طرحی از لوتوس دیده باشید.

البته اگر در روزهای تابستانی رهسپار قادیکلا شویم احتمالا از دیدار با نیلوفرهای آبی محروم شویم؛ اکثرا این گل‌ها در فصل بهار حاضر می‌شوند. اما این مساله از زیبایی‌های مرداب کم نمی‌کند. از طبیعت زیبای اطرافش و بکر بودن بی‌نظیرش! اطراف این مرداب خبری از امکانات رفاهی آن چنانی نیست و این می‌تواند ما را به طبیعت نزدیک‌تر کند. فرض کنید جنگل اطراف مرداب قادیکلا تقریبا 32 هکتار است و در دل این جنگل دو مرداب وجود دارد. طبق گزارش‌های موجود شما امکان ماندن در کنار مرداب قادیکلا را تا ساعت 12 شب دارید و پس از آن برای ماندن باید مبلغی به نگهداران این جنگل بپردازید.

چگونه به مرداب قادیکلا برویم؟

برای دسترسی به مرداب قادیکلا، ابتدا از طریق جاده هراز یا فیروزکوه به قائمشهر در استان مازندران بروید. سپس وارد خیابان نظام‌الدین شده و مسیر را تا جاده قادیکلای بزرگ ادامه دهید تا به روستای قادیکلا برسید. از آن‌جا، با عبور از خیابان آیت‌الله اسحاقی وارد جاده مرداب قادیکلا شوید. پس از طی حدود سه کیلومتر جاده آسفالته تا مرکز روستا، مسیر به‌صورت شیب‌دار ادامه پیدا می‌کند که بخش زیادی از آن نیز آسفالته است. برای ورود به پارک جنگلی و مرداب قادیکلا نیاز به پرداخت هزینه ورودی خواهید داشت.

جنگل پلنگدره

3. جنگل پلنگ‌دره؛ دیدار با آبشاری 8 متری

اگر از گرما و آلودگی هوای تهران یا شهرهای صنعتی که در آن هستیم بی‌زار باشیم، در روزهای تابستان می‌توانیم به سراغ جنگل پلنگ‌دره برویم که تنها 3 ساعت با تهران فاصله دارد. فاصله این جنگل زیبا از برنجستانک هم حدود 40کیلومتر است. این جنگل یکی از آن مکان‌هایی است که به شما اجازه می‌دهد خودتان با جنگل‌نوردی زیباترین و بکرترین نقاط را برای الهام گرفتن از طبیعت پیدا کنید.

این جنگل در دل دره‌ای ژرف و سبز قرار گرفته است که همین مساله باعث می‌شود کمی خنک‌تر باشد. البته حضور اکسیژن نابی که از وجود درختان ساطع می‌شود هم دلیل دیگر آن است (نفس بکش!). در میانه این دره و جنگل زیبا، رودخانه‌ای خروشان جاری است که سحرآمیزی آن را چند برابر کرده است. همین رودخانه سبب به وجود آمدن آبشار بلند و 8 متری شده است که زیبایی پلنگ‌دره را چندین برابر می‌کند.

چگونه به جنگل پلنگ‌دره برویم؟

برای رفتن به جنگل پلنگ دره، ابتدا از تهران به سمت جاده فیروزکوه حرکت کرده و پس از عبور از شهرهای پل سفید و سپس شیرگاه، وارد این شهر شوید. در ابتدای شیرگاه و در نزدیکی پل آهنی، یک جاده فرعی در سمت چپ وجود دارد که با تابلوی محیط‌بانی مشخص شده است. این مسیر خاکی حدود ۱۳ کیلومتر طول دارد و پس از گذشتن از روستای نفار، به ورودی مسیر پیاده‌روی جنگل پلنگ دره می‌رسد. از آنجا با پیاده‌روی در دل جنگل و حرکت در امتداد رودخانه پلنگ دره، می‌توانید به آبشار زیبای پلنگ دره برسید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها