
راهنماتو- آشپزخانه، بهعنوان یکی از پرکاربردترین فضاهای خانه، همیشه نیازمند حس طراوت و تازگی است. یکی از بهترین روشها برای خلق چنین فضایی، افزودن گیاهان آپارتمانی است. این گیاهان نه تنها زیبایی و طراوت خاصی به محیط میبخشند، بلکه در بهبود کیفیت هوا و ایجاد فضایی آرامشبخش هم تأثیرگذارند. با توجه به شرایط خاص آشپزخانهها از جمله نور و دما، برخی گیاهان انتخاب بهتری برای این فضا هستند. در این مقاله، به معرفی بهترین گیاهان آپارتمانی برای نگهداری در آشپزخانه می پردازیم. گیاهانی که هم از نظر زیبایی و هم از نظر جنبههای کاربردی انتخابی فوق العاده به حساب می آیند.
بیشتر بخوانید: زیباترین اشعار فارسی؛ دلرزه شیرین شهریار پیش از صاعقه در شعر من و ماه
بیشتر بخوانید: زیباترین نقاشیهای ایرانی؛ نگاره غمانگیز کشته شدن سیاوش در شاهنامه بایسنغری
بیشتر بخوانید: برترین انیمههای درام دنیا؛ رتبهبندی براساس میزان عمیق بودن
1- پوتوس (Epipremnum aureum)
به گزارش راهنماتو، پوتوس یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است که به خوبی با شرایط نوری مختلف سازگار میشود و بهعنوان یک گیاه مقاوم به خشکی شناخته میشود. این گیاه انتخابی مناسب برای نگهداری بهصورت آویز است. در چنین شرایطی فضای ارزشمند روی کانتر آشپزخانه اشغال نخواهد شد. فقط توجه داشته باشید که پوتوس برای حیوانات و انسانها سمی است. این گیاه برگ های قلبی شکل و براق به رنگ سبز روشن تا سبز مرمری با رگههای زرد و سفید دارد و در برابر نور کم نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
2- سرخس بوستون (Nephrolepis exaltata)
سرخس بوستون یکی از بهترین گیاهان برای تصفیه هوای آشپزخانه است. این گیاه پرطراوت برگ هایی به رنگ سبز روشن داشته و علاوه بر تصفیه هوا از سموم به کاهش رطوبت محیط نیز کمک می کند. سرخس بوستون ظاهری زیبا و شیک داشته و نیاز به هرس چندانی ندارد. گلدانهای کوچک تا متوسط برای کاشت این گیاه مناسب هستند و برای رشد به اتاقی روشن با نور غیرمستقیم خورشید نیاز دارد.
3- آلوئهورا (Aloe barbadensis mille)
آلوئه ورا یک گیاه چندمنظوره است که علاوه بر خواص درمانی برای پوست بر روحیه و احساسات ما نیز اثرات مثبتی دارد. این گیاه همچنین می تواند با انتشار انرژی مثبت و رایحه خنک و طبیعی خود به بهبود روحیه و آرامش شما کمک کند و حس و حال بهتری به فضای آشپزخانه ببخشد. این گیاه برای رشد به نور مستقیم خورشید به مدت حداقل شش ساعت در روز نیاز دارد.
4- اسپاتی فیلوم (Spathiphyllum)
همه ما به فضایی آرام در آشپزخانه نیاز داریم، پس چرا در این مکان از اسپاتی فیلوم استفاده نکنیم؟ این گیاه بلند و زیبا، یکی از بهترین انتخابها برای آشپزخانهها است که علاوه بر توانایی فوق العاده ای که در تصفیه هوا و حذف سموم موجود در هوا دارد، میتواند به کاهش استرس و ایجاد فضایی آرامش بخش کمک کند. بهترنی مکان برای قرار دادن اسپاتی فیلوم نزدیک پنجره است. این گیاه نور غیرمستقیم را ترجیح میدهد و نیاز به مراقبت چندانی ندارد.
5- نخل کنتیا (Howea forsteriana)
نخل کنتیا گیاهی با ظاهر استوایی و برگ های بلند و شیک است که در دکوراسیون داخلی طرفداران زیادی دارد. این گیاه محبوب و مدرن، اندازه متوسطی دارد و گزینه ایده آلی برای قرار دادن در گوشه آشپزخانه است. نخل کنتیا گیاهی مقاوم است که نیاز به مراقبت پیچیدهای ندارد و بخوبی با شرایط مختلف خود را وفق می دهد.
6- سنسیو روولیانوس (Senecio Rowleyanus)
سنسیو روولیانوس یا گیاه رشته مروارید گیاهی جذاب با برگ های گوشتی و دانه ای شکل به شکل مرواریدهای کوچک است. این گیاه بومی جنوب آفریقا و مناطق خشک است و بهطور طبیعی در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک رشد میکند. ظاهر منحصربه فرد سنسیو روولیانوس این گیاه را به گزینه ای ایده آل برای نگهداری در آشپزخانه تبدیل می کند. این گیاه مقاوم، شیک و کوچک گزینه مناسبی برای قرار دادن بر روی قفسه های آشپزخانه است.
7- گیاهان خوراکی
از ریحان و اورگانو تا نعناع و رزماری، کاشت و نمایش گیاهان خوراکی این روزها به یکی از ترندهای محبوب تبدیل شده است. اغلب این گیاهان خوراکی نگهداری آسانی دارند و برای کسانی که تازه به دنیای پرورش گل و گیاه پا گذاشته اند، انتخابی ایده آل به شمار می روند. این گیاهان علاوه بر ظاهر زیبا، شما را از طعم بی نظیر و خواص درمانی خود بهره مند می سازند.
8- درخت پول (Pachira aquatica)
درخت پول، پاچیرا یا شاه بلوط گویان به عنوان گیاهی شادی آور و نماد خوش شانسی در فنگ شویی معرفی می شود که در سالهای اخیر جایگاه ویژهای در دکوراسیون داخلی پیدا کرده است. این گیاه با تنه بافتهشده و برگهای پنجهای به عنوان نمادی از درهمتنیدن انرژی مثبت و حفظ شانس در فضای خانه به شمار میرود و مانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی به پاکسازی هوا از آلاینده ها کمک می کند.