
راهنماتو- اگر به دنبال یک ایده خاص برای تزئین خانه خود هستید، کاکتوسهای غول پیکر آپارتمانی میتوانند انتخابی عالی باشند. این گیاهان با سایز بزرگ و شکلهای متفاوتشان، جلوهای متفاوت به فضای داخلی میدهند و در عین حال نگهداری آسانی دارند. کاکتوسها به راحتی میتوانند در کنار دیگر گیاهان آپارتمانی یا حتی به تنهایی به یک نقطه کانونی جذاب در فضای منزل شما تبدیل شوند. در این مطلب، با برخی از زیباترین کاکتوسهای غول پیکر آشنا خواهید شد که میتوانند خانه شما را به سبکی متفاوت تزئین کنند.
بیشتر بخوانید: زیباترین اشعار فارسی؛ تلخترین خداحافظی فاضل نظری در نمایشگاه کتاب تهران
بیشتر بخوانید: ۵ جاذبه طبیعی خاص در کن سولقان برای تعطیلات آخر هفته
بیشتر بخوانید: ارزانترین مودم قابل حمل ۴G مناسب ساعات بیبرقی (اردیبهشت ۱۴۰۴)
1. کاکتوس میرتلو (Myrtillocactus geometrizans)
به گزارش راهنماتو، یک کاکتوس ستونی و سریعالرشد است که با گذشت زمان ظاهر درخت مانند پیدا می کند. این گیاه میتواند در کهنسالی و در طبیعت حتی به ارتفاع بیش از ۵ متر برسد، اما در دوران جوانی بهصورت گیاهی بوتهای باقی میماند. این گیاه نیمه مقاوم برای رشد به خاک با زهکشی مناسب و حداقل ۶ ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد. هنگامی که این کاکتوس به ارتفاع 60 سانتیمتری میرسد، در اواسط بهار گلهایی کوچک و زیبا به رنگ سبز متمایل به سفید شکوفا میشود. میوه آن نیز شیرین و خوراکی است و طعم لذت بخشی دارد.
2. کاکتوس ساگوارو (Carnegiea gigantea)
کاکتوس ساگوارو یک کاکتوس ستونی و درختی و یکی از گیاهان شاخص بیابان سونورا میباشد. این کاکتوسها رشد بسیار کندی دارند، اما میتوانند به ارتفاع 40 تا 60 فوت هم برسد. کاکتوس ساگوارو در محیط آپارتمان می تواند بخوبی دوام بیاورد. برای داشتن یک کاکتوس بزرگ، شما باید یک گیاه بالغ خریداری کنید. مشروط بر اینکه از طبیعت برداشت نشده باشد. این گیاه برای رشد به نور مستقیم خورشید و آبیاری کم نیاز دارد.
3. کاکتوس پست حصار مکزیکی (Pachycereus marginatus)
کاکتوس پست حصار مکزیکی یک کاکتوس ستونی به رنگ سبز، آبی است که میتواند به ارتفاع 20 فوت برسد. این کاکتوس رشد نسبتاً سریعی دارد. شما می توانید یک گیاه کوچک از آن را خریداری کنید و شاهد رشد سریعش باشید. این گیاه برای رشد به نور مستقیم خورشید نیاز دارد. همچنین زمانی باید به آن آب بدهید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.
4. کاکتوس بشکه طلایی (Echinocactus grusonii)
کاکتوس بشکه طلایی معروف به«بالش مادرزن» یکی از گونه های معروف کاکتوس است که با وجود این که زیاد پرورش داده می شود، اما در طبیعت کمیاب بوده و با خطر انقراض روبرو است. این گیاه می تواند در زمان بلوغ حتی تا ارتفاع بیش از 3 فوت رشد کند. اگرچه این کاکتوس نمی تواند از نظر ارتفاع با برخی از کاکتوسهای بزرگتر رقابت کند، اما در میان کاکتوس های بشکه ای اندازه قابل توجهی دارد. این کاکتوس رشد بسیار کندی دارد و توصیه می کنیم برای نگهداری، یک گیاه بالغ خریداری کنید.
5. کاکتوس شمعدانی (Euphorbia ingens)
کاکتوس شمعدانی در واقع یک ساکولنت است که به دلیل ظاهر کاکتوسمانند و محبوبیت بالایش در میان گیاهان آپارتمانی شایسته ذکر در این فهرست است. اگر در خانهتان پنجرههای آفتابگیر زیادی ندارید، این ساکولنت کاکتوسمانند میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد، چون در نور غیرمستقیم و روشن هم بهخوبی رشد میکند. این گیاه می تواند در آپارتمان تا ارتفاع ۱۰ فوت رشد کند.
6. کاکتوس انجیرتیغی (Opuntia)
کاکتوس انجیرتیغی یکی از محبوبترین انواع کاکتوسهای آپارتمانی است که معمولاً بهصورت گیاهان کوچک ۳ تا ۶ اینچی به فروش میرسد و عرض آن نیز می تواند تا حدود 12 الی 18 اینچ رشد کند. مانند بیشتر کاکتوسها، بهتر است کاکتوس انجیری را در مکانی قرار دهید که دستکم ۶ ساعت نور مستقیم خورشید در آنجا بتابد.
7. کاکتوس لولهای (Stenocereus thurberi)
کاکتوس لوله ای نام خود را از فرم رشد شاخههای چندگانهاش گرفته که شبیه به لولههای بزرگ ارگ کلیسا به نظر میرسند. این کاکتوسها با پوسته سبز، چندین لبه و تیغهای کوچک که تمام ساقه را پوشاندهاند، شناخته میشوند. کاکتوس ارگ لولهای میتواند تا ۱۶ فوت ارتفاع و ۱۲ فوت عرض رشد کند، اما رشد آن بسیار کند است.
8. کاکتوس کاردون غولپیکر مکزیکی (Pachycereus pringlei)
کاکتوس کاردون غولپیکر مکزیکی بلندترین کاکتوس جهان است که میتواند تا ۶۳ فوت ارتفاع و ۳۹ اینچ قطر رشد کند. با این حال، به دلیل ظاهر منحصربهفرد و نگهداری آسان، این کاکتوس در میان گیاهان آپارتمانی نیز محبوبیت زیادی دارد و در فضای داخلی به اندازه بسیار محدودی رشد می کند. این کاکتوس رشد کندی دارد و برای شاداب ماندن به شرایط خشک و بیابانی نیاز دارد. برای نگهداری آن در خانه، روشنترین نقطه را انتخاب کنید و بهصورت حداقلی و زمانی که خاک کاملاً خشک شد، اقدام به آبیاری این گیاه نمایید.
9. کاکتوس لیمویی مکزیکی (Ferocactus pilosus)
یکی دیگر از کاکتوس های بشکه ای که می تواند رشد چشمگیری داشته باشد، کاکتوس لیمویی مکزیکی است. این کاکتوس با لبههای برجسته و آرئولهایی که تیغهای قرمز و درخشان از آنها بیرون میآید، شناخته میشود. مانند بیشتر کاکتوسها، کاکتوس لیمویی مکزیکی نیز رشد بسیار کندی دارد. بنابراین، اگر قصد دارید یک نمونه بزرگ از آن را به خانه بیاورید، بهتر است به دنبال یک گیاه بالغ و جاافتاده باشید.
10. کاکتوس ستونی آبی (Pilosocereus pachycladus)
کاکتوس ستونی آبی یک کاکتوس با پوسته آبیرنگ است که بهعنوان یک گیاه آپارتمانی نسبتاً رایج شناخته میشود. بافت آبی و ظریف این کاکتوس در کنار تیغهای زرد روشن جلوهای خاص به آن میبخشد. این کاکتوس در فضای باز میتواند تا ۳۳ فوت رشد کرده و به شکل درختی با شاخههای متعدد درآید، اما در فضای داخلی معمولاً بسیار کوتاهتر باقی میماند. این گونهی سریعالرشد برای رسیدن به رشد مطلوب در خانه، به نور زیاد، تغذیه منظم و آبیاری حداقلی نیاز دارد.