۹ ویژگی که نشان می دهد در کودکی خجالتی یا درون‌گرا بودید

خجالتی بودن و درون‌گرایی معادل صددرصدی یکدیگر نیستند اما افرادی که در کودکی درون‌گرا یا خجالتی و در حاشیه هستند، در بزرگسالی اغلب الگوی مشترکی از ویژگی‌های شخصیتی دارند. در این مقاله این الگو را مرور کرده‌ایم.

شناسه خبر: ۴۲۸۷۸۲
9 ویژگی که نشان می دهد در کودکی خجالتی یا درون‌گرا بودید

راهنماتو-خجالتی‌ بودن و درون‌گرایی در سال‌های آغازین رشد می‌تواند روی شکل‌گیری شخصیت در بزرگسالی اثر بگذارد.

به گزارش راهنماتو، اینطور نیست که همه آدم‌های خجالتی در بزرگسالی شخصیت‌های مشترکی را بروز بدهند. اما برخی الگوهای مشترک وجود دارد که ممکن است در مورد بسیاری از خجالتی‌های گذشته درست باشد.

در این مقاله 9ویژگی مشترک افرادی که در گذشته خجالتی بودند را با شما در میان می‌گذاریم:

1.همدلی شدید

خجالتی بودن یا به شدت درون‌گرا بودن در دوران کودکی، می‌تواند معنایش این باشد که شما وقت زیادی را صرف مشاهده آدم‌ها کرده‌اید. این یعنی حس همدلی‌تان در بزرگسالی بسیار شدید است.  روان‌شناسی نشان می‌دهد کسانی که اغلب در حاشیه بوده‌اند، اغلب توانایی درک کردن و سهیم شدن در احساسات دیگران را کسب می‌کنند.  معنایش این نیست که همه آدم‌های درون‌گرا یا خجالتی در بزرگسالی به قابلیت خارق‌العاده همدلی با دیگران دست پیدا می‌کنند بلکه صرفاً پیشنهاد می‌دهد که تمایل بیش‌تری برای درک احساسات دیگران دارند.  بچه‌های درون‌گرا اغلب مهارت خاصی در فهم حالات چهره و زبان بدن افراد دارند که می‌تواند بعدها به همدلی کردن با دیگران کمک کند.

2.تفکر عمیق

بچه‌های خجالتی و درون‌گرا اغلب در دوران کودکی در جهان افکار خودشان غرق هستند. روان‌شناسی نشان می‌دهد که آن‌ها در بزرگسالی نیز در دنیای افکارشان غرق هستند و سوال‌های بزرگی درباره زندگی در ذهن‌شان دارند و همه موقعیت‌ها را زیر ذره‌بین می‌برند و عمیقاً بررسی می‌کنند.  این ویژگی ممکن است گاهی منجر به نشخوار فکری شود که یعنی اغلب رویکردها و چشم‌اندازهای منحصربه‌فردی در مواجهه با مشکلات و موقعیت‌ها دارند. آن‌ها معمولاً لایه‌ها و پیچیدگی‌هایی را می‌بینند که بقیه از دیدن‌شان عاجز هستند.

3.تمایلات خلاقانه

بچه‌های خجالتی و درون‌گرا اغلب در جمع به تخیلات‌شان رجوع می‌کنند. این تمایل در بزرگسالی به تقویت خلاقیت‌شان منجر می‌شود. تحقیقات نشان داده که بچه‌های بااستعداد درون‌گرا تمایل دارند تا در هنرهای تجسمی و نویسندگی خلاق فعالیت کنند. آن‌ها از جهان غنی درون‌شان به عنوان منبع الهام و خلق آثار هنری و ادبی استفاده می‌کنند.

4.خود-اتکایی

بچه‌های درون‌گرا و خجالتی اغلب در سال‌های آغازین رشد به خودشان متکی هستند. آن‌ها خودشان را سرگرم می‌کنند و چالش‌های زندگی‌شان را خودشان حل می‌کنند که باعث می‌شود حسی قوی از خود-اتکایی در بزرگسالی داشته باشند.  این شکل از تفکر در بزرگسالی منجر به درجات بالایی از استقلال می‌شود. آن‌ها با تنهایی‌شان راحتند و اغلب می‌توانند مشکلات را به دست خودشان حل کنند.

خود-اتکایی به این معنی نیست که برای ارتباط با دیگران ارزشی قائل نیستند یا وقتی نیاز دارند از کسی کمک نمی‌گیرند. بلکه صرفاً به این معنی است که با توانایی خودشان در حل مشکلات زندگی به شکلی مستقل راحت هستند.

5.کیفیت را به کمیت در زندگی ترجیح می‌دهند

افراد خجالتی و درون‌گرا اغلب گروه‌های کوچکی از دوستان صمیمی را به شبکه‌های بزرگ از آشنایان ترجیح می‌دهند. ترجیحات آن‌ها اغلب تا بزرگسالی نیز همراهشان است. در بزرگسالی اغلب پیوندها و ارتباطات معنادار و عمیق را به تعدد روابط دوستی معمولی ترجیح می‌دهند. آن‌ها برای کیفیت بیش‌تر از کمیت ارزش قائل هستند.  این رویکرد منجر به پیوندهای قوی‌تر و برخورداری از سیستم حمایتی نزدیک‌تر می‌شود.

6.عزلت‌ را می‌پسندند

برای کودکان خجالتی و درون‌گرای دیروز، عزلت اغلب همراهی دلخواه است. این افراد در لحظات سکوت است که طراوت‌شان را دوباره به دست می‌آورند، درباره رفتارشان فکر می‌کنند و دوباره با خودشان ارتباط برقرار می‌کنند.  در بزرگسالی عشق به عزلت از بین نمی‌رود. آن‌ها ضداجتماعی نیستند و از دیگران اجتناب نمی‌کنند بلکه آرامش و صلح را در همراهی با خودشان کسب می‌کنند.  عزلت به آن‌ها امکان می‌دهد تا به افکار و احساسات‌ خودشان گوش بدهند و بدون مزاحمت رویاها و ترس‌هایشان را کشف کنند. عزلت برای آن‌ها پناهگاهی است که حقیقتاً می‌توانند با خودشان ارتباط برقرار کنند، بدون آنکه نقاب یا فیلتری برای عرضه خودشان استفاده کنند.

7.حساسیت به محرک‌ها

آن‌ها حسگرهای حساس‌تری در مقایسه با دیگران دارند. محیط شلوغ، سروصدا و حتی کم‌ترین بوها اغلب برایشان نامطبوع است. دلیلش آن است که در کودکی جهان را با شدت بیش‌تری درک کرده‌اند که باعث شده خود-آگاهی‌شان نسبت به محیط اطراف بیش‌تر شود.  این ویژگی گاهی اذیت‌کننده است اما به آن‌ها امکان می‌دهد که جهان را به شیوه‌ای درک کنند که دیگران از درک آن‌ اغلب عاجزند. مثلاً چرخش یک برگ در هوا، بوی باران یک روز تابستانی، صدای سکوت در شبی پرستاره در شهر، آن‌ها را جذب می‌کنند و منبع الهام‌شان می‌شود.

8.تصمیمات بسیار فکر‌شده می‌گیرند

کودکان خجالتی و درون‌گرا اغلب برای تصمیم‌گیری وقت می‌گذارند. آن‌ها همه گزینه‌ها را بررسی می‌کنند و نتایج احتمالی هر یک را تا حد ممکن بررسی می‌کنند و اغلب قبل از آنکه دست به عمل بزنند خوب فکر می‌کنند.  این ویژگی تا بزرگسالی همراه‌شان می‌ماند و منجر به آن می‌شود که رویکردی متفکرانه و محتاطانه در زمان تصمیم‌گیری داشته باشند. آن‌ها ممکن است خیلی سریع تصمیم‌گیری نکنند اما وقتی تصمیم می‌گیرند، اغلب درباره عواقب آن فکر کرده‌اند.

9.قدرت درونی دارند

خجالتی یا درون‌گرا بودن در دوران کودکی آنقدرها ساده نیست. ممکن است مدام حس کنید که دارید خلاف جریان دنیایی شنا می‌کنید که برای برون‌گرایی ارزش بیش‌تری قائل است. اما عبور از این چالش‌ها اغلب می‌تواند باعث تقویت قوای درونی شود.  این قدرت اغلب باعث می‌شود تبدیل به آدم‌هایی محکم و شکست‌ناپذیر شوید. زیستن با چنین شیوه‌ای از شما فردی قوی می‌سازد که باعث می‌شود حتی وقتی جهان تشویق‌تان می‌کند تبدیل به شخص دیگری شوید در برابرش سر تعظیم فرود نیاورید.

 

 

نظرات
پربازدیدترین خبرها