۱۰ نکته طلایی برای تربیت فرزندان در عصر دیجیتال

تصور کنید که به فرزندتان یک تبلت می‌دهید تا هنگام آماده کردن شام مشغول شود و قبل از آنکه متوجه شوید، وارد یک مسیر بی‌پایان برای مدیریت اپلیکیشن‌ها، زمان استفاده از صفحه‌نمایش و… می‌شوید. والدگری در دنیای دیجیتال معمولاً شبیه به راه رفتن در هزارتویی است که نقشه‌ای ندارد. اما اگر چند قانون نانوشته ساده و هوشمندانه وجود داشت که می‌توانست به شما کمک کند تا کمی آرامش و اعتماد به نفس دوباره به دست بیاورید، چه؟

شناسه خبر: ۴۳۱۱۷۴
۱۰ نکته طلایی برای تربیت فرزندان در عصر دیجیتال

تصور کنید که به فرزندتان یک تبلت می‌دهید تا هنگام آماده کردن شام مشغول شود و قبل از آنکه متوجه شوید، وارد یک مسیر بی‌پایان برای مدیریت اپلیکیشن‌ها، زمان استفاده از صفحه‌نمایش و… می‌شوید. والدگری در دنیای دیجیتال معمولاً شبیه به راه رفتن در هزارتویی است که نقشه‌ای ندارد. اما اگر چند قانون نانوشته ساده و هوشمندانه وجود داشت که می‌توانست به شما کمک کند تا کمی آرامش و اعتماد به نفس دوباره به دست بیاورید، چه؟

در دنیایی که گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها جزء وسایل روزمره برای اوقات فراغت کودکان شده‌اند، این ۱۰ اصل کمتر شناخته‌شده می‌توانند به شما کمک کنند که از فواید فناوری بهره‌مند شوید.

 

از فرزندتان یاد بگیرید

فرزند شما به‌طور طبیعی با فناوری بزرگ شده‌ است. پذیرش این که شما یک مرجع همه‌چیزدان نیستید، می‌تواند فضایی صادقانه و شفاف برای صحبت درباره فناوری ایجاد کند.

نکته مهم:

بگذارید فرزندتان چیزی جدید درباره اپلیکیشن محبوب خود به شما یاد دهد. این تغییر نقش کوچک، به تقویت اعتماد و احترام بین شما کمک می‌کند.

درباره نگرانی‌های خود با فرزندتان صحبت کنید

بحث صادقانه درباره خطرات فناوری باعث جلب اعتماد و اطمینان می‌شود و به فرزندتان این حس را منتقل می‌کند که می‌تواند هنگامی که با مشکلی در این زمینه مواجه شد، با شما صحبت کند. با تشویق آن‌ها به بیان نگرانی‌هایشان، فضایی ایجاد می‌کنید که در آن مشکلات می‌توانند با همکاری حل شوند.

نکته مهم:

از فرزندتان بخواهید که در صورت مواجهه با هرگونه مشکل در فضای مجازی، حتی اگر ناراحت‌کننده باشد، با شما صحبت کند. زمانی که این کار را انجام دادند، در ابتدا از آن‌ها تشکر کنید. این تشکر ساده به آن‌ها اطمینان می‌دهد که صداقتشان برای شما ارزشمند است و شما آماده کمک به آن‌ها هستید؛ بدون قضاوت یا تنبیه. این رفتار احتمالاً باعث می‌شود که در آینده هم برای راهنمایی به شما مراجعه کنند.

قوانین «مثبت» و «منفی» تعیین کنید

تعیین قوانین «مثبت» برای رفتارهای سالم آنلاین و قوانین «منفی» برای جلوگیری از اقدامات مضر، باعث روشن شدن انتظارات می‌شود و به فرزندانتان کمک می‌کند تا بفهمند یک شهروند دیجیتال سالم چه ویژگی‌هایی دارد. با پذیرش این که اشتباهات بخشی از فرآیند یادگیری هستند، ترس از اشتباه کم می‌شود. وقتی فرزندتان می‌داند که با بیان مشکلات خود تحت تنبیه قرار نمی‌گیرد، این اعتماد به نفس را به او می‌دهد که انتخاب‌های امن‌تر و مسئولانه‌تری در فضای آنلاین داشته باشد.

نکته مهم:

با فرزندتان به‌طور مشترک این قوانین را تعریف کنید و اطمینان حاصل کنید که دلیل هر قانون را می‌فهمند. به‌طور مداوم به آن‌ها یادآوری کنید که اشتباه کردن بخشی از فرآیند یادگیری است. ایجاد این فضای حمایتی باعث می‌شود که فرزندتان به مرور زمان احساس اعتماد به نفس بیشتری در مواجهه با دنیای دیجیتال داشته باشد.

 

 

یک محل بدون فناوری تعیین کنید

تخصیص مناطق یا زمان‌هایی که در آن‌ها از فناوری استفاده نمی‌شود، به حفظ تعادل بهتر بین کار و زندگی کمک می‌کند و از سلامت کلی شما، به‌ویژه کیفیت خواب حمایت می‌کند. با دور نگه داشتن دستگاه‌ها از اتاق خواب یا دیگر مکان‌ها، عادات سالم‌تر ایجاد می‌شوند و زمان‌های خانوادگی متمرکزتر و با کیفیت‌تری خواهید داشت.

زمان‌هایی برای بازی دیجیتال به‌طور مشترک داشته باشید

وقتی فناوری به ابزاری برای سرگرمی مشترک تبدیل می‌شود، می‌تواند پیوندهای خانوادگی را تقویت کرده و خلاقیت را شکوفا کند. کاوش اپلیکیشن‌ها، ویدیوها و منابع آنلاین به‌طور مشترک، می‌تواند زمان استفاده از صفحه‌نمایش را به فرصتی برای کشف علایق جدید، ایجاد خاطرات ماندگار و ارتباطات معنادار تبدیل کند.

 

 

حفاظت از کودکان در برابر تهدیدات و محتوای نامناسب آنلاین

کودکان با رشدشان درک بیشتری از خطرات آنلاین پیدا می‌کنند، اما همچنان ممکن است که درک درستی از پیامدهای بلندمدت رفتارهای خود در فضای مجازی نداشته باشند. گفتگوهای متناسب با سن آن‌ها می‌تواند به درک بهتر موضوعاتی مثل اعتماد، ایمنی شخصی و شناخت اطلاعات درست کمک کند. این گفتگوها باعث می‌شوند که بتوانند نشانه‌های خطر را تشخیص داده و از دیگران کمک بخواهند.

نکته کاربردی:

با سوالاتی که ذهنشان را به چالش بکشد، گفتگو را شروع کنید:

  • چه تفاوتی بین افرادی که آنلاین می‌شناسیم و کسانی که حضوری می‌شناسیم، وجود دارد؟
  • چطور می‌توانیم تشخیص دهیم که چه کسی در اینترنت قابل اعتماد است؟
  • چطور می‌توان اطلاعات درست را از غلط تشخیص داد؟
  • آیا می‌دانی چطور پیام‌ها یا کاربران نامناسب را گزارش یا مسدود کنی؟
  • اگر چیزی شما را در فضای مجازی ناراحت کرد، به چه کسی مراجعه می‌کنید؟

این سوالات به کودک کمک می‌کنند که با اطمینان بیشتری صحبت کند و احساس کند که نظراتش مهم هستند.

 

 

تدوین یک قرارداد تکنولوژی خانوادگی

کودکان امروزی با فناوری احاطه شده‌اند و استفاده از دستگاه‌هایی مانند موبایل و تبلت بخشی از زندگی آن‌هاست. نوشتن یک قرارداد خانوادگی در مورد نحوه استفاده از تکنولوژی می‌تواند هم انتظارات را مشخص کند و هم به ایمنی آنلاین کمک کند.

نکته مهم:

به کودکان یادآوری کنید که استفاده از تکنولوژی یک امتیاز است. در این قرارداد قوانین استفاده، پیامدهای نقض قوانین و روش‌های رفتار مسئولانه را مشخص کنید و از کودک بخواهید که به این توافق عمل کند.

نظارت و مراقبت آنلاین

حتی اگر قوانین مشخصی وضع شده باشند، باز هم ممکن است که کودکان گاهی آن‌ها را رعایت نکنند. استفاده از ابزارهای نظارتی به شما کمک می‌کند که از مشکلات احتمالی زودتر مطلع شوید و اقدامات لازم را انجام دهید.

نکته مهم:

ابزارهای نظارتی که فعالیت کودکان را در پیامک‌ها، ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی بررسی می‌کنند، می‌توانند به حفظ ایمنی آن‌ها کمک کنند.

یادگیری شماره تماس و آدرس خانه

حتی اگر فرزندتان تلفن همراه ساده‌ای برای مواقع ضروری داشته باشد، بهتر است که شماره تماس شما را حفظ کند. تلفن ممکن است خراب شود یا باتری‌اش تمام شود، اما دانستن شماره شما می‌تواند در مواقع اضطراری کمک‌کننده باشد. همچنین، یادگیری آدرس خانه هنگام نیاز نیز بسیار مهم است.

تاکید بر روابط خانوادگی به جای تکنولوژی

به کودکان نشان دهید که فناوری باید در زمان و مکان مناسب استفاده شود و می‌تواند ابزاری برای سرگرمی و یادگیری باشد. تماشای ویدیوهای خلاقانه یا خندیدن به جوک‌ها و گرفتن عکس‌های بامزه می‌تواند راهی برای گذراندن زمان با خانواده و استفاده مثبت از تکنولوژی باشد.

 

منبع : روزیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها