فرارو نوشت؛ سه تولیدکننده ایرانی ادعا دارند به حد نهایی کیفیت نمایش تصویر در تلویزیونهای خانگی دست پیدا کردهاند و همین مسئله قیمت نسبتا بالای محصولاتشان را توجیه میکند
تلویزیونهای QLED حدنهایت پیشرفت تکنولوژی هستند، چون میتوانند رنگها را با وسواس به نمایش بگذارند. داشتن کیفیت تصویر ۴K، قابلیتهای هوشمند و سایز نسبتا بزرگ موقعیت آنها را به مرحلهای افسانهای ارتقا میدهد، اما متاسفانه به همین دلایل برای خرید یک تلویزیون QLED باید پول زیادی داشت. کف قیمت نمونههای خارجی ۲۵ میلیون تومان است و اگر جرات رفتن سمت برندهای شناخته شده را داشته باشید حدود ۷۰، ۸۰ میلیون تومان خرج روی دستتان میگذارند. چند برند ایرانی ادعا میکنند با واردات پنل مرتکب ریسک بزرگی شدهاند و تلویزیونهای گرانقیمت QLED برای اهل دل تهیه میکنند. سامسونگ، هارستون، فیلیپس، هیمالیا و حتی شیائومی برندهایی هستند که شاید در بازار ملاقاتشان کنید، اما شانس خرید تلویزیون QLED از برندهای جیپلاس، ام جی اس و TCL بیشتر است.
جی پلاس مدل 50PQ736S
تلویزیون تحسینشده جیپلاس با سایز ۵۰ اینچ قیمت بالایی دارد، اما حداقل در دنیای تلویزیونهای QLED ارزانقیمت بهحساب میآید. سایز ۵۰ اینچی در این رفتار فروتنانه نقش پررنگی بازی میکند. قیمت پایین تلویزیون در کیفیت ساخت و سروشکل ظاهری آن تاثیر گذاشته و با اینکه محصولی بدون فریم پیشرو داریم، تقریبا هیچ جلوه باشکوهی در آن بهچشم نمیخورد. انگار سرتاپای دستگاه را با یک مشت پلاستیک پوشانده باشند و با عجله روانه بازار کنند. در بخش فنی هنوز استفاده از فناوری QLED حرف اول را میزند. تلویزیون جیپلاس قابلیتهای هوشمند خود را مدیون سیستمعامل اندروید ۱۱ است حتی اگر این سیستمعامل بهخوبی روی نمایشگر لنداسکیپ تلویزیون کارآمد نباشد. دو گیگابایت حافظهموقت و پردازندهای اقتصادی، برای سرعت و عملکرد سریع دستگاه از جان مایه میگذارند، اما ممکن است در بعضی مواقع واقعا نمیتوانند از عهده وظایف سخت و طاقتفرسای خود بربیایند. پس اگر دستگاه هنگ کرد به اعصابتان مسلط باشید و کنترل هوشمند را سمت تلویزیون گرانقیمت پرتاپ نکنید!
قیمت: ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار
ام جی اس مدل S55QS9100SW
برند ام جی اس ترسناک بهنظر میرسد و قطعا حق دارید از خودتان بپرسید این همه پول را بابت چی میپردازم. ام جی اس زیرمجموعه برند TCL است و باید در همین کانتکس قضاوت شود. تلویزیون S55QS9100SW بهخاطر پنج اینچی سایز بزرگتر و داشتن دو گیگ حافظهموقت بیشتر بهخودش حق میدهد، نسبت به محصول جیپلاس گرانتر فروخته شود. با این حال مغز متفکر هر دو یعنی پردازنده مشابه است. تجربه کاربری میگوید با اندروید موجود روی تلویزیون ام جی اس بیشتر دچار چالش میشوید و حتی امکان دارد کارتان به جاهای باریک کشیده شود. وجود سه درگاه HDMI اندکی فضا را تلطیف میکند. حداقل میدانید اگر نتوانید با سیستم عامل و رابط کاربری کنار بیایید، هنوز شانس خرید یک دستگاه اندرویدباکس را دارید. دو بلندگو دست در دست هم صدای تلویزیون را با قدرت ۲۰ وات تامین میکنند، ولی بد نیست دنبال خرید ساندبار مجزا رفت. تلویزیون ام جی اس را میتوان به دیوار آویزان کرد.
قیمت: ۲۳ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان
تی سی ال مدل 55C715
تلویزیون QLED تی سی ال مدل 55C715 کنترلر بهشدت زشت و بدقوارهای دارد. اولین چیزی که توی ذوق خریدار میزند همین نکته است، اما چون خیلیها ابتدا به خود تلویزیون نگاه میکنند، تی سی ال موفق شده این نقطه ضعف را بهخوبی از جلوی چشم خریداران بردارد. فقط آنهایی که کلی پول میدهند و تلویزیون را بهخانه میبرند بابت غیبت کنترل هوشمند گلایه میکنند. به تلویزیون گرانقیمت تی سی ال، از نظر تکنولوژی ساخت هم ایراداتی وارد است. پنل با تکنولویی VA ساخته شده که اگر چه از نظر کنتراست و شارپنس میتواند رضایت خریداران را جلب کند، اما از نظر زاویه دید فقیر محسوب میشود. مادامی که دقیقا جلوی تلویزیون نشسته باشید و مستقیم به صفحه نگاه کنید، ایرادی وجود ندارد، اما با تغییر زاویه دید، غشایی تیره و کدر نمایشگر را میپوشاند. این یکی نقطه ضعف را میشود با توجه به کیفیت بالای ساخت نادیده گرفت. با کمک اندروید TV نسخه ۹ اجازه دارید، اپلیکیشن دیوار را نصب کنید و از آنجا فیلیمو و نماوا و بقیه نرمافزارها را بگیرید.
قیمت: ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان