بالاخره آبمیوه صنعتی بخوریم؟

اگر آبمیوه با قند افزودنی باشد، به احتمال زیاد به معنی آن است که میوه آن نیز کم است. یعنی ضمن اینکه میوه جندانی ندارد قند هم به آن اضافه کرده‌اند.

شناسه خبر: ۴۴۶۹۸۴
بالاخره آبمیوه صنعتی بخوریم؟

متخصصان تغذیه بر این باورند که آبمیوه‌های صنعتی افزایش قند و افت انرژی را در پی دارند.علاوه بر این نوشیدنی‌های صنعتی به دلیل میزان بالای قند می‌توانند منشا خیلی از بیماری‌ها باشند. اما آیا این نوشیدنی‌ها خاصیتی هم دارند؟

با دکتر کوروش جعفریان متخصص تغذیه درباره ویژگی‌های آبمیوه‌های صنعتی و اینکه اساسا می‌توان خاصیتی برای آن‌ها متصور شد، گفت و گویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.

جعفریان درباره ویژگی‌های آبمیوه‌ها می‌گوید: آبمیوه‌ها دو دسته هستند. یک دسته آبمیوه‌های طبیعی هستند و دسته دیگر هم آبمیوه‌های غیر طبیعی نامیده می‌شوند. برخی از آبمیوه‌ها قند دارند، برخی دیگر خیلی حاوی قند نیستند، یعنی قندی به جز قند میوه به آن‌ها اضافه نمی‌شود. بنابراین مصرف کننده باید به این نکته توجه داشته باشد که چه نوع آبمیوه‌ای راانتخاب می‌کند. اگر آبمیوه با قند افزودنی باشد، به احتمال زیاد به معنی آن است که میوه آن نیز کم است. یعنی ضمن اینکه میوه جندانی ندارد قند هم به آن اضافه کرده‌اند. امروز تنوع آبمیوه‌های صنعتی زیاد است برخی را می‌توان صد در صد طبیعی به حساب آورد برخی دیگر نیز به دلیل کمبود نوع میوه یا هزینه بالای تولید، ممکن است فقط حاوی درصدی از آبمیوه طبیعی باشد.

آبمیوه بدون قند از داستان‌سرایی تا واقعیت

بالاخره آبمیوه صنعتی بخوریم؟

او با اشاره به اینکه آبمیوه‌هایی بدون قند نداریم، می‌گوید: در برخی مواقع روی برچسب آبمیوه‌ها می‌نویسند قند صفر یا Sugar Zero یا حتی گلوکز صفر خیلی از مواقع این واقعیت ندارد چرا که خود میوه حاوی قند است و اگر شما روی ظرف یا قوطی آبمیوه بنوسید Sugar Zero این به معنای آن است که شکر به آبمیوه اضافه نشده است اما دلیلی بر آن نیست که در میوه قند وجود ندارد. امکان دارد حداقل فروکتوز که قند میوه محسوب می‌شود داخل آبمیوه وجود داشته باشد. به همین خاطر است که می‌گوئیم طیف آبمیوه‌ها وسیع است و افراد باید برچسب‌های روی آبمیوه‌ها را مطالعه کنند تا بفهمند چقدر طبیعی است و چقدر طبیعی و واقعی نیست. برخی از برجسب‌ها گول زننده است و باید در زمان خواندن آن‌ها دقت داشته باشیم.

این متخصص تغذیه در ادامه توضیح می‌دهد: اینکه آیا آبمیوه‌های صنعتی باعث افت انرژی می‌شوند داستان دیگری است، معمولا زمانی که قندهای ساده می‌خوریم، این قندهای ساده موجود در آبمیوه‌ها تبدیل به گلوکز یا فروکتوز می‌شوند که باعث می‌شود ما با افزایش قند خون مواجه شویم. گلوکز قند خون را سریع بالا می‌برد در حالی که فروکتوز قند خون را با یک فاز تاخیر بالا می‌برد. فرد ورزشکاری که این قند را مصرف می‌کند قندش زیاد بالا نمی‌رود اما فردی که ورزش نمی‌کند پس از مصرف آبمیوه صنعتی قند خونش بالا می‌رود، بلافاصله انسولین ترشح می‌کند و ناخودآگاه قند خون بالا می‌رود این همان شوکی است که باعث می‌شود شما فکر کنید چرا بعد از خوردن یک نوشیدنی افت انرژی اتفاق می‌افتد به خاطر اینکه ترشح انسولین در نهایت باعث افت انرژی می‌شود و اگر این تکرار شود در افراد مستعد چاقی می‌تواند باعث افزایش وزن شود.

جعفریان درباره مصرف زیاد آبمیوه‌های طبیعی هشدار می‌دهد و می‌گوید: در افرادی که آبمیوه‌های صنعتی مصرف می‌کنند به دلیل بالا رفتن‌های مکرر قند و تکرار ترشح انسولین پانکراس خسته می‌شود و خطر ابتلا به دیابت در دراز مدت می‌تواند این افراد را تهدید کند.

او در این باره که آیا آبمیوه‌های صنعتی خاصیت دارند یا خیر بیان می‌کند: آبمیوه صنعتی خوراکی با خاصیتی نیست. البته اگر فردی تشنه است و در جایی است که آب آشامیدنی وجود ندارد، اگر آبمیوه صنعتی بخورد اشتباه نکرده است. اگر ورزشکاری نیز انرژی‌اش تخلیه شده و به او آبمیوه صنعتی می‌دهند این مورد نیز بی اشکال است. اما واقعا یکی از مقولاتی که امروز در دنیا روی آن تمزکز می‌شود آبیموه‌های صنعتی است در حال حاضر نیز تحقیقاتی درباره چگونگی کاهش مصرف این نوع ابمیوه‌ها در حال انجام است. چرا که یکی از دلایل ابتلا به خیلی از بیماری‌ها، همین مصرف آبمیوه‌های صنعتی است. اما چرخ‌های صنعت نیز باید بچرخد به همین دلیل بهتر است صنعت آبمیوه سازی به سمت تولید آبیموه‌های طبیعی و پروبیوتیک برود. این آبمیوه‌های پروبیوتیک علاوه بر اینکه کمک می‌کنند باکتری‌های روده ما سالم تر شوند، میزان مصرف آبیموه غیر طبیعی صنعتی را هم کاهش می‌دهند.

منبع : همشهری
نظرات
پربازدیدترین خبرها