با عنایت به آخرین اخبار داخلی، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در جریان گزارش های که در روز چهارشنبه مورخ ۱۶ آبان ۱۴۰۳ منتشر کرده است، به بررسی تبصرههای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ پرداخته است. این مرکز با اشاره به مفاد یکی از لایحه های بررسی شده، و با اشاره به تجربیات اجرایی سنوات گذشته دولت، پیشنهاد اصلاح حقوق ورودی گوشی های موبایل ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار و گوشی های بالای ۸۰۰ دلار را ارائه داده است. در ادامه با انتشار جزئیات این خبر همراه ما باشید.
پیشنهاد اصلاح تعرفه واردات گوشی های موبایل
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود به تبصره ۶ لایحهای مربوط به حوزه صنعت، معدن و ارتباطات پرداخته است. در این گزارش همچنین به بند «ق» تبصره «۱» پرداخته شده است که متن آن به این شرح است: «حقوق گمرکی گوشیهای تلفن همراه وارداتی بالای ششصد (۶۰۰) دلار، در رویه تجاری پانزده (۱۵%) درصد و در سایر رویهها سی (۳۰%) درصد محاسبه و دریافت خواهد شد.»
مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه حمایت از صنعت میکرو الکترونیک و گوشی تلفن همراه از بودجه سنواتی سال ۱۴۰۱ در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفت و ردیف درآمدی منابع این حوزه از محل واردات گوشیهای تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار تعریف شده، در گزارش خود افزوده است: «در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش احکام بودجه، پیشنهادی درباره این موضوع ارائه نشده اما در جداول بودجه محل درآمدی این ردیف پیشنهاد شده است.»
با توجه به تجربیات اجرایی سنوات گذشته دولت در تأخیر تدوین آییننامههای مربوطه و عدم تخصیص بهموقع منابع، مرکز پژوهش ها پیشنهاد داده تا تکالیف مربوط به این بخش بهصورت شفافتر ابلاغ شده و مورد بررسی قرار گیرد.
مجلس در ادامه این گزارش پیشنهاد اصلاحیه بند «ق» تبصره «۱» مبنی بر لایحه بودجه در بخش گوشی تلفن همراه را به صورت ذیل ارائه داده است:
«تعرفه واردات گوشی های موبایل خارجی بالای ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار حداقل ۱۵ درصد و گوشیهای بالای ۸۰۰ دلار حداقل ۳۰ درصد تعیین میگردد. واردات گوشی در سایر رویهها به مأخذ دوبرابر محاسبه و دریافت خواهد شد. وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مکلف است منابع حاصل از اجرای این حکم را به ردیف درآمدی ۱۱۰۴۱۰ بهمنظور هزینه در زمینه حمایت از توسعه صنعت گوشی تلفن همراه و ریز (میکرو) الکترونیک واریز نماید.»
طبق گزارش این مرکز، منابع حاصل از ردیف درآمدی ۱۱۰۴۱۰ در چارچوب سرفصلهای ذیل اختصاص مییابد:
۱. تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال بهمنظور توانمندسازی، تربیت نیروی انسانی و توسعه زیرساختهای طراحی تراشه در کشور از طریق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان.
۲. مازاد بر ۲۰۰۰ میلیارد ریال تا سقف ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال بهمنظور حمایت از تولید انبوه و تجاریسازی تراشههای کاربردی و تکمیل زنجیره ارزش و زیرساختهای تولید نیمههادی موردنیاز کشور از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت.
۳. مازاد بر ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال تا سقف ۲۲۰۰۰ میلیارد ریال بهمنظور حمایت از توسعه زیستبوم گوشی تلفن همراه از طریق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.