نسل جدید تلفنهای همراه هوشمند، به سی دقیقه تا ۲ ساعت زمان نیاز دارند تا کاملا شارژ شوند. زمان شارژ، بستگی زیادی به ظرفیت باتری موبایل شما دارد (گوشیهایی با ظرفیت باتری بالاتر، به زمان بیشتری برای شارژ شدن نیاز خواهند داشت) و در عین حال میزان قدرت شارژر را نیز باید در نظر گرفت.
شارژ کردن باتری موبایل در طول شب تا صبح نه تنها ضروری نیست، بلکه باعث میشود تا باتری گوشی شما زودتر پیر و از رده خارج شود. برای به حداکثر رساندن طول عمر باتری موبایل، باید از چرخههای شارژ کامل( ۰% تا ۱۰۰%) اجتناب کنید.
سامسونگ در این باره گفته:« شارژ کردن باتری موبایل تا ۱۰۰% به صورت مکرر، ممکن است تاثیری منفی برروی عمر مفید باتری موبایل داشته باشد.»
به همین ترتیب، شارژ کردن کامل آیفون برای مدت طولانی هم ممکن است سلامت باتری آن را به خطر بیندازد. به جای آنکه گوشی موبایلتان را بهطور کامل شارژ کنید توصیه میشود که باتری موبایل را تا ۸۰% شارژ کرده و اجازه ندهید که میزان شارژ آن از ۲۰% کمتر شود.
در تئوری، باتریهای لیتیوم یون، میتوانند بیش از حد شارژ شوند. البته این اتفاق ممکن است با خطرات ایمنی متعددی همراه باشد؛ از جمله داغ شدن بیش از حد باتری و آتش گرفتن آن. خبر خوب اینکه اکثر موبایلهای مدرن، دارای یک محافظ داخلی هستند که به طور خودکار، مانع از شارژ شدن باتری بیش از ۱۰۰% میشود و از هرگونه آسیب ناشی از شارژ بیش از حد جلوگیری خواهد کرد.
در هر حال، هر بار که شارژ باتری موبایل به ۹۹% میرسد (به دلیل برنامههایی که در پس زمینه اجرا میشوند)، شارژ شدن آن به صورت قطرهای انجام میشود؛ یعنی برای حفظ حالت شارژ کامل، دوباره شروع به شارژ شدن میکند.
شارژ قطرهای میتواند در مرور زمان باتری را فرسوده کند. به همین خاطر هم هست که بسیاری از تولید کنندگان، ویژگیهایی را برای تنظیم این مورد دارند. آیفونهای اپل، دارای این قابلیت هستند که وقتی میزان شارژ به بیش از ۸۰% میرسد شارژ کردن را با تاخیر انجام میدهد و گوشیهای گلکسی سامسونگ این امکان را دارند که شارژ را در ۸۵% محدود کنند.