تصویر روز ناسا: ستاره بتا شکارچی در مقابل سحابی سر جادوگر

این سحابی، نور ستاره بتا شکارچی را بازتاب می‌دهد.

شناسه خبر: ۴۲۲۱۰۶
تصویر روز ناسا: ستاره بتا شکارچی در مقابل سحابی سر جادوگر

این چهره رازآلود که در تاریکی می‌درخشد، با نیمرخی کج و خمیده، نام مستعارش، یعنی  «سحابی سر جادوگر»  را تداعی می‌کند. در این تصویر تلسکوپی شگفت‌انگیز، به نظر می‌رسد که این جادوگر به ستاره غول‌پیکر و درخشان  «بتا شکارچی»  در صورت فلکی جبار خیره شده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

سحابی سر جادوگر که با نام رسمی  IC 2118  شناخته می‌شود، حدود  ۵۰ سال نوری  وسعت دارد و از ذرات غبار میان‌ستاره‌ای تشکیل شده است. این سحابی، نور ستاره بتا شکارچی را – که رجل‌الجبار یا پای شکارچی نیز نامیده می‌شود – بازتاب می‌دهد.

بتا شکارچی درخشان‌ترین ستاره صورت فلکی شکارچی است که به رنگ آبی می‌درخشد.

رایجل  هفتمین  ستاره درخشان آسمان شب محسوب می‌شود که قطر آن حدود  70 بار  از خورشید ما بزرگ‌تر و حدود  40 هزار بار  درخشان‌تر است. سن بتا شکارچی  7 تا 9 میلیون سال  تخمین زده شده که در مقایسه با خورشید، ستاره‌ای نوزاد محسوب می‌شود.

رنگ آبی سحابی سر جادوگر فقط به‌دلیل تابش شدید ستاره بتا شکارچی نیست، بلکه ناشی از  پراکندگی بیشتر نور آبی  توسط غبار است؛ دانه‌های غبار نور آبی را مؤثرتر از قرمز پراکنده می‌کنند.

این پدیده برای ما آشناست؛ همین فرایند فیزیکی باعث می‌شود که آسمان زمین هنگام روز آبی‌رنگ به نظر برسد؛ با این تفاوت که ذرات پراکنده‌کننده در جو زمین، مولکول‌های نیتروژن و اکسیژن هستند.

ستاره بتا شکارچی و سحابی سر جادوگر هر دو در فاصله حدوداً  ۸۰۰ سال نوری  از ما قرار دارند.

منبع : دیجیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها