چتبات ChatGPT بهتازگی شاهد افزوده شدن ویژگی جدیدی بوده است که بهکمک آن، کاربران میتوانند آسانتر از گذشته به گفتگوهای خود با هوش مصنوعی دسترسی داشته باشند. البته قابلیت جدید تنها در اختیار کاربران نسخه پولی این سرویس قرار خواهد گرفت.
با وجود عرضه سرویسهای قدرتمند و حتی کاملاً رایگان، ChatGPT هنوز هم بهعنوان محبوبترین چتبات هوش مصنوعی شناخته میشود و با اختلاف نسبتاً زیادی در صدر جدول از لحاظ تعداد کاربران فعال قرار دارد. OpenAI، سازنده این چتبات هم همواره در تلاش است با افزودن قابلیتها و امکانات جدید به سرویس خود، کاربران آن را حفظ کند و حتی افراد دیگری را هم به استفاده از آن ترغیب نماید. در همین راستا اخیراً گزینه جدیدی به این چتبات اضافه شده است که دسترسی به گفتگوهای قدیمیتر توسط کاربران را آسانتر و سریعتر میسازد.
اگر کاربر دائمی ChatGPT باشید، احتمالاً میدانید که فهرست چتهای هر کاربر، لیست بلندی از گفتگوها است که یافتن یک قسمت خاص در میان آنها، کار چندان سادهای نخواهد بود. تا به امروز تنها راهکار برای دسترسی به بخشی از مکالمههای قبلی با هوش مصنوعی، اسکرول به قبل بود؛ اما بهلطف ویژگی تازه این چتبات، دیگر نیازی به چنین کاری نخواهد بود. قابلیت جستجو پیشرفته برای تاریخچه، نام این امکان جدید است که با استفاده از یک کلیدواژه یا عبارت، میتواند قسمت مورد نظر کاربر را سریعاً پیدا کند.
جستجوی تاریخچه برای کدام دسته از کاربران ارائه میشود؟
شایان ذکر است که کاربر تنها با به یاد داشتن کلمهای از گفتگوی مورد نظر، میتواند بهآسانی به آن دسترسی داشته باشد و دیگر نیازی به اسکرول میان چتهای طولانی نخواهد داشت. البته پیش از این کار، باید قابلیت ذخیره تاریخچه گفتگوها توسط کاربر فعال شده باشد؛ در غیر این صورت، نمیتوان از ویژگی جدید بهره برد. متاسفانه چنین قابلیت کلیدی و سادهای، فعلاً تنها در دسترس کاربران نسخه پلاس و تیمز خواهد بود. همچنین کاربران نسخه سازمانی و آموزشی از هفته آینده به ویژگی جستجوی پیشرفته تاریخچه گفتگوها، دسترسی پیدا خواهند کرد. گفته شده است که کاربران نسخه رایگان هم به تدریج از ماه آتی میتوانند از قابلیت جدید بهرهمند شوند.
با وجود محبوبیت گسترده ChatGPT در میان کاربران، برخی از سرویسهای رقیب اقدام به ارائه امکانات نسبتاً پیشرفتهتری بهصورت کاملاً رایگان میکنند. همین موضوع باعث شده است تا مدیران OpenAI نسبت به آینده سرویس خود و از دست دادن کاربران فعلی، نگران باشند. برای مثال، ویژگی جستجو میان چتهای قبلی در چتبات جمینای گوگل و Claude انتروپیک یافت میشود و محدودیتی هم برای دسترسی به آن درنظر گرفته نشده است. همچنین امکانات دیگری مثل رابط گرافیکی کاربرپسندتر، تکمیل خودکار دستورات و استفاده از کلید اختصاصی برای جستجوی آنلاین سریع یا ساخت تصویر، از دیگر گزینههایی است که به کاربران کمک میکند تا تجربه بهتری هنگام بهرهمندی از هوش مصنوعی داشته باشند.