شنبه شب، دهم آذر ماه معترضان در گرجستان در سومین شب متوالی به خیابان آمدند تا اعتراض خود را نسبت به تصمیم دولت برای به تعویق انداختن مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا نشان دهند. درگیری میان هزاران شهروند معترض و نیروهای پلیس بالا گرفت و دهها معترض بازداشت شدند.
پلیس مجهز به تجهیزات ضدشورش برای متفرق کردن معترضان از گلولههای پلاستیکی، گاز اشکآور و آبپاش استفاده کرد. در مقابل بعضی از معترضان از لوازم آتشبازی که پیش از درگیری با پلیس به سمت آسمان پرتاب میشد، برای مقابله با پلیس استفاده کرده و در خیابان اصلی تفلیس موانع ایجاد کرده بودند. تصاویر یکی از این معترضان به سرعت در شبکههای اجتماعی پربازدید شد.
بحران سیاسی گرجستان از انتخابات مجلس در ۲۶ اکتبر آغاز شد که در آن حزب حاکم «رویای گرجی» اعلام پیروزی کرد، اما مخالفان طرفدار عضویت در اتحادیه اروپا آن را تقلبی خواندند. تصمیم نخستوزیر ایراکلی کوباخیدزه در روز پنجشنبه مبنی بر به تعویق انداختن مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ نیز با واکنشهای مخالفان مواجه شد. آنها دولت را به دور شدن از اتحادیه اروپا و نزدیک شدن به روسیه متهم کردند، اتهامی که حزب حاکم رد کرده است.
اعتراضات نهتنها در تفلیس، بلکه در بسیاری از شهرهای گرجستان برگزار شد. وزارت کشور اعلام کرد که برخی از معترضان پس از آغاز تظاهرات دست به اقدامات خشونتآمیز زدند و پلیس نیز «در پاسخ به تخلفات، مطابق قانون واکنش نشان داد». در دو روز گذشته، بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شدهاند. این بحران موجب استعفای شماری از دیپلماتها و اعتراضات گسترده در وزارتخانههای امور خارجه، دفاع و آموزش شده است.
حدود ۱۶۰ دیپلمات گرجی تصمیم دولت را مغایر با قانون اساسی و عامل انزوای بینالمللی کشور دانستهاند. همچنین، تعدادی از سفیران گرجستان در اعتراض به این تصمیم استعفا دادهاند. مخالفان و منتقدان بر این باورند که دولت گرجستان در حال دور کردن کشور از مسیر اروپایی شدن و ضربه زدن به آرزوهای دموکراتیک مردم گرجستان است.