پاپاراتزی ایرانی؛ بهاره رهنما با عینکی عجیب از خودشیفتگی می‌گوید + ویدئو

بازیگر سینما و تلویزیون و نویسنده کتاب «چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس» گفت: نوعی خودشیفتگی در فرهنگ ما وجود دارد که فکر می‌کنیم نیازی به یادگیری، دیدن فیلم یا خواندن کتاب نداریم.

شناسه خبر: ۴۴۷۳۷۳
پاپاراتزی ایرانی؛ بهاره رهنما با عینکی عجیب از خودشیفتگی می‌گوید + ویدئو

بهاره رهنما از جمله بازیگرانی است که چندین بار دست به قلم شده و داستان‌ها و نمایشنامه‌هایش را در قالب کتاب منتشر کرده است. او هم اکنون نمایش «دورهمی بانوی اول» را به عنوان بازیگر و کارگردان در سالن حافظ روی صحنه دارد.

همزمان با برگزاری سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران این بازیگر را به مجموعه خبرگزاری ایرنا دعوت کردیم و با وی درباره این رویداد فرهنگی و موضوع کتاب و کتابخوانی هم‌صحبت شدیم که متن این مصاحبه در ادامه آمده است.

در نمایش «دورهمی بانوی اول» به زندگی سه دیکتاتور می‌پردازید. برای نگارش این اثر تاریخی از چه کتاب‌هایی کمک گرفتید؟

پدرم بسیار اهل مطالعه بود و مهم‌ترین یادگاری‌اش برای ما یک کتابخانه هزار و چند جلدی است که تعداد زیادی از آن‌ها را خوانده است. ما را هم از کودکی تشویق به مطالعه می‌کرد. مثلاً می‌گفت کتاب بخوانید فلان کار را برایتان انجام می‌دهم، بعد بیایید خلاصه‌اش را برایم تعریف کنید. کتاب «نبرد من» هیتلر را در نوجوانی خوانده بودم.

برای افرادی مانند من، نخواندن کتاب باعث احساس کمبود می‌شود

از دوستانم در نشر چشمه، مانند آقای مهدی یزدانی خرم و آقای بیژن اشتری و دیگر مترجمان خواستم چند کتاب مرتبط با موضوع دیکتاتورها معرفی کنند، چون وقت نمی‌کردم همه کتاب‌ها را بخوانم. در کتابی مربوط به استالین، فصلی درباره موسولینی بود یا یک کتاب مصاحبه درباره زندگی موسولینی. آن‌ها را کامل خواندم.

زمانی که اثری تاریخی می‌نویسید، ضروری‌ست که به منابع مختلف مراجعه کنید. بسیاری از آثاری که اشاره کردم، در قالب اتوبیوگرافی (خودزندگی‌نامه) یا مصاحبه‌اند؛ یعنی بیشتر روایت زندگی هستند تا متنی ادبی یا حاصل نویسندگی.

 

منبع : همشهری
نظرات
پربازدیدترین خبرها