
تماشاگران در یک تایملپس (یک تکنیک فیلمبرداری یا عکاسی که در آن فریمها با فواصل زمانی طولانیتری نسبت به حالت عادی ضبط میشوند و سپس با سرعت نرمال منتشر میگردند تا تغییرات در طول زمان به صورت فشرده و سریع نمایش داده شوند)، میتوانند لحظه به لحظه باد شدن و گسترش تدریجی این گنبد عظیم را مشاهده کنند. ماو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در تاریخ دوم ژوئیه با انتشار پستی در فیسبوک از این سازه غولپیکر رونمایی کرد.
بنا به گزارش Times Now News، این بالن غولپیکر با استفاده از فشار منفی و سیستمهای تصفیه هوا، مانع از پخش شدن گردوغبار ناشی از عملیات ساختمانی به مناطق اطراف میشود. طراحی آن بهگونهای صورت گرفته که بهراحتی قابل باد شدن و جمعآوری است، به همین دلیل در مواقع لازم میتوان بهسرعت آن را در محلهای مختلف قرار داد.
این سازه از پارچه پلیاستر سبک با روکش پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF) ساخته شده و چهار فن بزرگ وظیفهی حفظ حالت بادشدهی آن را بر عهده دارند. همچنین به نقل از Bridge Chronicle، پنلهای شفاف در طراحی آن تعبیه شدهاند تا نور طبیعی خورشید را به داخل هدایت کنند و فضای داخلی در طول روز بدون نیاز به نور مصنوعی، روشن باقی بماند.
ویدیو وایرالشده در فضای مجازی که در تیکتاک هم بازتاب گستردهای داشته، باعث شده تا کاربران نظرات خود را نسبت به این سازه بادی عظیم به اشتراک بگذارند. یکی از کاربران با لحن طنزآمیزی نوشت: «این خیلی خطرناکه! اگه زیادی بزرگ بشه، خیلی نرم میشه و ممکنه یه غول پیداش کنه و بیاد روش یه چرت بزنه!» کاربر دیگری آن را «روشی هوشمندانه برای حفاظت همزمان از محیط زیست و ساکنان اطراف» توصیف کرد. کاربر دیگری هم پرسیده: «اصلاً چطور میشه یه ورق پارچه به این بزرگی ساخت؟»
این خبر در حالی منتشر شده که چین همچنان با مشکلاتی در برخی پروژههای بزرگ ساختمانی خود مواجه است.
برای مثال، یک آسمانخراش عظیم در شهر تیانجین برای نزدیک به یک دهه نیمهکاره رها شده بود تا اینکه اخیراً دوباره کار ساخت آن از سر گرفته شد. آسمانخراش گولدین فایننس ۱۱۷ (Goldin Finance)، چندین سال است که به شکل سازهای ناتمام در شهر دیده میشود. در پی سقوط بازار بورس چین در سال ۲۰۱۵، ادامه فرآیند ساخت این پروژه ۸ میلیارد پوندی متوقف شد. گولدین فایننس ۱۱۷ با ارتفاع خیرهکننده خود، نزدیک به ۶۰۰ متر، تقریباً دو برابر برج شارد لندن ارتفاع دارد. با این حال، رسانههای دولتی چین اعلام کردهاند که ساخت این پروژه اکنون دوباره آغاز شده است.
با این حال، گولدین فایننس ۱۱۷ دیگر نمیتواند عنوان بلندترین آسمانخراش چین را که پیشتر برای آن پیشبینی شده بود را از آنِ خودش کند. از آن زمان تاکنون، دو آسمانخراش بلندتر یعنی برج شانگهای و مرکز تجارت جهانی پینگآن در شنژن، ساخته و به بهرهبرداری رسیدهاند.