علائم سرطان خون در کودکان چیست؟

سرطان خون شایع‌ترین سرطان در کودکان است، در این بیماری سلول‌های سرطانی در مغز استخوان رشد‌کرده و وارد خون می‌شوند.

شناسه خبر: ۳۶۲۲۳۲
علائم سرطان خون در کودکان چیست؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ مغز استخوان مرکز نرم و اسفنجی برخی از استخوان‌ها است که سلول‌های خونی را می‌سازد. هنگامی که کودک مبتلا به سرطان خون است، مغز استخوان سلول‌های خونی غیرطبیعی می‌سازد که بالغ نمی‌شوند. این سلول‌های غیرطبیعی معمولا گلبول سفید هستند. این سلول‌ها با رشد و تکثیر، اجزای اصلی تشکیل‌دهنده خون در کودک را از بین می‌برند و موجب بروز علائم و یا حتی مرگ کودک می‌شوند. سرطان خون در کودکان احتمال عفونت و سایر مشکلات بدن را افزایش می‌دهد.

هنگامی که کودک مبتلا به سرطان خون است، مغز استخوان سلول‌های خونی غیرطبیعی می‌سازد که بالغ نمی‌شوند.

علائم رایج سرطان خون در کودکان (بیشترین علائم سرطان خون در کودکان)

علایم سرطان خون در کودکان‌ می‌تواند از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد. علائم لوسمی مزمن عموما به کندی ایجاد می‌شود، اما علائم لوسمی حاد می‌تواند به طور ناگهانی ظاهر شود. برخی از علائم را می‌توان به راحتی با علائم بیماری‌های رایج دوران کودکی اشتباه گرفت. داشتن برخی از این علائم ذکرشده، لزوما به این معنی نیست که فرزند شما مبتلا به سرطان خون است، اما بهتر است این علائم را بشناسید تا در صورت مواجهه با آنها، بتوانید تصمیم درست را بگیرید.

در ادامه علائم رایج سرطان خون کودکان را بررسی خواهیم‌کرد.

۱.کبودی و خونریزی (اولین علائم سرطان خون در کودکان)

کودک مبتلا به لوسمی ممکن است پس از یک آسیب جزئی یا خونریزی بینی بیش‌از‌حد انتظار، خونریزی کند. همچنین ممکن است کودک به راحتی کبود شود. این کبودی‌ها ممکن است شامل لکه‌های قرمز کوچک روی پوست باشند که به دلیل خونریزی رگ‌های خونی کوچک ایجاد می‌شوند.

توانایی لخته شدن خون به پلاکت‌های خون سالم بستگی دارد. در یک کودک مبتلا به لوسمی، نتایج آزمایش خون کاهش غیرطبیعی تعداد پلاکت‌ها را نشان‌می‌دهد.

اگر در فرزند خود کبودی‌های غیرطبیعی دیدید، می‌توانید از دکتر کودکان نوبت بگیرید و این مسئله را بررسی کنید. کبودی و خونریزی آسان یکی از علائم سرطان خون در کودکان است.

۲.معده درد و کم اشتهایی علامت سرطان خون کودکان

سرطان خون کودکان ممکن است باعث معده درد شود. این به این دلیل است که سلول‌های لوسمی می‌توانند در طحال، کبد و کلیه‌ها تجمع کرده و باعث بزرگ‌شدن آن‌ها شوند. در برخی موارد، پزشک ممکن است بزرگ‌شدن اندام‌های شکمی را احساس کند. همچنین ممکن است کودک کم‌اشتهایی داشته‌باشد یا نتواند به مقدار طبیعی غذا را بخورد. کاهش وزن در کودکان مبتلا به لوسمی رایج است.

۳.مشکل در تنفس

سلول‌های لوسمیک می‌توانند در اطراف تیموس، که غده‌ای در پایه گردن است، جمع شوند. این می‌تواند باعث تنگی نفس یا مشکل در تنفس شود. مشکلات تنفسی همچنین می‌تواند ناشی از تورم غدد لنفاوی در قفسه سینه باشد که به سمت نای فشار می‌آورند. کودک مبتلا به لوسمی ممکن است سرفه یا خس‌خس سینه داشته‌باشد.

۴.عفونت‌های مکرر علامت سرطان خون کودکان

گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با عفونت ضروری هستند، اما گلبول‌های نابالغ لوسمی قادر به انجام این عملکرد به درستی نیستند. کودک مبتلا به سرطان خون، ممکن است حملات مکرر یا طولانی مدت عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی را تجربه کند. علائم شامل سرفه، تب و آبریزش بینی است. این عفونت‌ها اغلب حتی با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها یا درمان‌های دیگر هم به راحتی خوب نمی‌شوند.

شایع‌ترین علائم سرطان خون در کودکان شامل کبودی و خونریزی آسان، تب، بی‌اشتهایی، عفونت‌های مکرر، خستگی و کم‌خونی است.

۵.تورم

غدد لنفاوی خون را فیلتر می‌کنند، اما سلول‌های لوسمی گاهی در غدد لنفاوی جمع می‌شوند. طبق گفته Healthline، این اتفاق می‌تواند باعث تورم در نقاط زیر شود:

زیر بغل کودک

گردن

بالای استخوان ترقوه

کشاله ران

ام‌آرآی و سی‌تی اسکن، ممکن است غدد لنفاوی متورم شکم یا داخل قفسه سینه را نشان‌دهد.

نظرات
پربازدیدترین خبرها