۸ نکته طلایی برای اینکه درگیر سرماخوردگی نشوید

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های شایع در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان است که تمامی گروه‌های سنی را درگیر می‌کند.

شناسه خبر: ۴۱۷۴۰۶
۸ نکته طلایی برای اینکه درگیر سرماخوردگی نشوید

با وجود آنکه سرماخوردگی با استراحت و حتی بدون مراجعه به پزشک درمان می‌شود؛ اما یک سرماخوردگی ساده می‌تواند ریتم زندگی شما را برهم بزند. بهترین راه برای مقابله با  سرماخوردگی  یادگیری روش‌های پیشگیری از این بیماری است. با رعایت نکاتی ساده می‌توان احتمال ابتلا به سرماخوردگی را تا حد زیادی کاهش داد؛ اما راهکارهای پیشگیری از ابتلا به  سرماخوردگی  چیست؟

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟

بعضی از روش‌های پیشگیری از   سرماخوردگی   مانند شستن دست‌ها از ورود ویروس‌ها به بدن جلوگیری می‌کنند و هدف از اجرا برخی دیگر از این روش‌ها مانند مصرف مکمل‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن است. در ادامه با 8 راهکار موثر برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی آشنا می‌شوید.

1. وسایل و سطوح مختلف را ضدعفونی کنید

ضدعفونی کردن سطوح خانه مانند میز و کانتر آشپزخانه، می‌تواند ویروس‌ها و آلودگی‌ها را از بین برد. این ضدعفونی کردن زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که یکی از اعضای خانواده به  سرماخوردگی  مبتلا شده است یا اینکه دست آلوده خود را به سطوح زده باشید. ضدعفونی کردن وسایل شخصی مانند تلفن همراه، کلید خانه و سوئیچ ماشین نیز برای نابودی ویروس‌ها اهمیت زیادی دارد که در میان این وسایل، تلفن همراه یکی از آلوده‌ترین‌ها است!

2. غذاهای مقوی بخورید

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه مناسب است. رژیم غذایی خود را بر مبنای مصرف غذاهای سالم برنامه‌ریزی کنید تا ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف در اختیار بدن قرار بگیرند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، تمشک و... سیستم ایمنی شما را برای مقابله با ویروس‌ها تقویت می‌کند. از منابع ویتامین A مانند کدو، هویج و سبزیجات سبز نیز غافل نشوید.

3. دست‌ها را با آب و صابون بشویید

1403071010315475931103554

زمانی که در خارج از منزل هستید، در مکان‌های عمومی مانند محل کار، دست خود را به سطوح آلوده مختلف می‌زنید. حال در صورتی که دست‌های آلوده خود را به صورت بزنید یا با دست آلوده غذا بخورید، ویروس‌ها به راحتی وارد بدن می‌شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، در طول روز دست‌های خود را با آب و صابون بشویید، به ویژه قبل از غذا خوردن و پس از ورود به خانه! همچنین با دست آلوده صورت خود را لمس نکنید.

4. ویتامین D مصرف کنید

وجود مقادیر کافی ویتامین D در بدن، از ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی با علائمی مانند سرفه، گلو درد و گرفتگی بینی جلوگیری می‌کند. این ویتامین در بعضی از غذاها مانند کره، شیر، ماهی‌های چرب، زرده تخم مرغ و... وجود دارد؛ اما مهم‌ترین منبع ویتامین D، قرارگیری در معرض آفتاب است. مصرف قرص ویتامین D را نیز با مشورت پزشک به برنامه خود اضافه کنید.

5. به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید

خواب و استراحت کافی، احتمال ابتلا به ویروس  سرماخوردگی  را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد. بر اساس مطالعات، افرادی که کمتر از 7 ساعت در روز می‌خوابند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به ویروس سرماخوردگی هستند. پس برنامه روزانه خود را به گونه‌ای بچینید که بتوانید شب‌ها 7 ساعت کامل بخوابید.

6. ورزش و فعالیت بدنی داشته باشید

ورزش منظم و روزانه و داشتن فعالیت بدنی، دیگر راهکار مهم برای مقابله با  سرماخوردگی  است. ورزش، سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند تا برای مقابله با ویروس‌ها آماده شود. از جمله فواید ورزش می‌توان به افزایش جریان خون در بدن و تهویه بیشتر ریه‌ها اشاره کرد. مهم‌ترین نکته برای ورزش کردن و بهره‌مندی از فواید آن، تداوم ورزش به صورت روزانه است.

7. از دستگاه مرطوب‌کننده هوا یا بخور استفاده کنید

اگر در هوای خشک نفس بکشید، ویروس‌ها و میکروب‌های موجود در سینوس‌ها به راحتی به دام نمی‌افتند و در نهایت دچار  سرماخوردگی  می‌شوید. استفاده از دستگاه‌های بخور و مرطوب‌کننده هوا، بهترین راه برای مرطوب کردن هوای منزل است تا با عوامل بیماری‌زا مقابله کنید. البته تمیز کردن دستگاه بخور را فراموش نکنید؛ چراکه گرما و رطوبت، احتمال رشد قارچ‌ها در داخل دستگاه را افزایش می‌دهد. استفاده از دستگاه بخور در مناطقی که هوا خشک است، اهمیت بیشتری دارد.

8. واکسن آنفولانزا بزنید

14030710103212197311035610

آنفولانزا و  سرماخوردگی  دو ویروس متفاوت هستند، اما علائم این دو بیماری به یکدیگر شباهت دارند. آنفولانزا بسیار شدیدتر از سرماخوردگی است و می‌تواند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد. رعایت بهداشت و تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به ویروس آنفولانزا نیز جلوگیری می‌کند؛ اما یک راهکار موثر دیگر، تزریق واکسن آنفولانزا به صورت سالانه و پیش از شروع فصل سرما است. با تزریق این واکسن به ویروس آنفولانزا مبتلا نمی‌شوید یا در صورت ابتلا، علائم آن بسیار خفیف خواهد بود.

در صورت ابتلا به سرماخوردگی چه کنیم؟

ممکن است با وجود رعایت تمامی نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به  سرماخوردگی ، باز هم دچار این بیماری شوید. البته نگران نباشید؛ با استراحت، خوردن غذاهای مقوی مانند سوپ و مصرف داروها و مکمل‌های غذایی مانند قرص  ویتامین C  روند درمان شما سریع‌تر خواهد شد.

برای تهیه مکمل‌ها و داروهای درمان  سرماخوردگی  لازم نیست که از منزل خارج شوید. در خانه بمانید و هر آنچه را که برای درمان سرماخوردگی نیاز دارید؛ از طریق دیجی کالا سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. دیجی کالا تمام داروها و مکمل‌های درمان سرماخوردگی و همچنین تجهیزات پزشکی موردنیاز مانند تب سنج را عرضه می‌کند. خرید داروها و تجهیزات درمان  سرماخوردگی  از دیجی کالا به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر با ویروس سرماخوردگی خداحافظی کنید.

منبع : تسنیم
نظرات
پربازدیدترین خبرها