طبیعت پر از گیاهانی است که برای سلامتی مفیدند و به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکنند. بیدمشک یکی از این گیاهان است. رایجترین روش استفاده از بیدمشک تهیه عرق آن است. ملین بودن، تقویت قلب و دستگاه گوارش، افزایش اشتها و میل جنسی از خواص عرق بیدمشک است.
طبع این نوشیدنی سرد و مرطوب است و در فصلهای گرم سال به درمان گرمازدگی کمک میکند. اگر در معرض اسهال یا افت فشارخون هستید بهتر است از خوردن عرق بیدمشک خودداری کنید. در این مقاله، همراه ما باشید تا با خواص و عوارض مصرف عرق بیدمشک آشنا شویم.
خواص عرق بیدمشک برای رحم
مصرف عرق بیدمشک به کاهش درد در دوران پریود کمک میکند. این نوع از عرقیات گیاهی باعث تنظیم هورمونهای زنان میشود. همچنین در بهبود نوسانهای خلقی و بیحوصلگیهای دوران پریود نیز موثر است. بیدمشک سرشار از آهن و فولیک اسید است و میتواند در درمان کمخونی ناشی از پریود و پیشگیری از آن موثر باشد.
خواص عرق بیدمشک برای کبد چرب
عرق بیدمشک باعث بهبود افزایش متابولیسم بدن، تصفیه خون و در نتیجه بهبود عملکرد کبد میشود. اگر کبد ملتهبی دارید با دستور پزشک روزانه مقداری عرق بیدمشک مصرف کنید. آنتیاکسیدانهای موجود در این نوع از مایعات، از کبد در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند.
خواص عرق بیدمشک برای لاغری
اگر قصد کاهش وزن با استفاده از دمنوشها و عرقیات گیاهی را دارید عرق بیدمشک گزینه مناسبی برای شما نیست. مصرف عرق بیدمشک علیرغم این که به بهبود متابولیسم بدن کمک میکند باعث افزایش اشتها میشود. به همین دلیل این عرق گیاهی مناسب افرادی است که تصمیم به چاق شدن دارند.
خواص عرق بیدمشک برای دیابت
آنتیاکسیدانهای موجود در عرق بیدمشک قند خون را کاهش میدهد و در کنترل بیماری دیابت موثرند. به همین دلیل توصیه میشود افرادی که به دیابت مبتلا هستند در رژیم غذایی خود از عرق این گیاه استفاده کنند.
خواص عرق بیدمشک برای پوست
اگر روی پوست خود منافذ باز یا ضایعات پوستی مشاهده میکنید میتوانید از عرق بیدمشک استفاده کنید. کراتولیتیک و سالیسین موجود در این عرق به درمان ضایعات پوستی، از بین بردن سلولهای مرده و جوشهای سرسیاه و کاهش ترشح چربی کمک میکنند. برای جلوگیری از جوشزدن میتوانید مقداری عرق بیدمشک را با آب مخلوط کرده و میل کنید. همچنین برای ازبینبردن جوشهای سرسیاه و سلولهای مرده میتوانید تکهای پنبه را به این مایع آغشته کرده و پوست صورتتان را با آن ماساژ دهید.
از دیگر خواص عرق بیدمشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنظیم ضربان قلب و تقویت آن
- درمان سنگ صفرا
- کنترل فعالیت غدد و ترشح عرق
مضرات عرق بیدمشک
مصرف عرق بیدمشک معمولا عوارضی ندارد. اما ممکن است بدن شما در برابر مصرف این نوع از عرقیات واکنشهای زیر را از خود نشان دهد:
- حساسیت: برخی از افراد با مصرف عرق بیدمشک دچار قرمز، خارش، تورم و تحریک پوست و چشم میشوند.
- تداخل دارویی: برای اطمینان از عدم تداخل عرق بیدمشک با داروهای خود باید با پزشک مشورت کنید. از جمله داروهایی که عرق بیدمشک با آنها تداخل دارد سرترالین، فلوکستین، دیگوکسین، آتنولول، تنورمین، متوپرولول، لوپرسور، توپرول، پروپرانول و ایندرال هستند.
- اختلال گوارشی: ممکن است با نوشیدن عرق بیدمشک دچار تهوع، سوء هاضمه یا اختلالهای گوارشی شوید.
همچنین توصیه میشود خانمهای باردار، افراد حساس به گیاهان دارویی، افرادی که سابقه بیماریهای قلبی-عروقی، بیماریهای کلیوی و سوءهاضمه دارند از مصرف عرق بیدمشک خودداری کنند.
سخن آخر؛ طبع سرد و مرطوب عرق بیدمشک این نوشیدنی را به مادهای ملین و مناسب برای رفع عطش تبدیل کرده است. مصرف این ماده به تقویت قلب و تنظیم ضربانهای آن، درمان درد و خستگی، درمان سنگ صفرا، درمان التهابهای پوستی و … کمک میکنند. تقویت رحم و کاهش دردهای قاعدگی از دیگر خواص عرق بیدمشک است. اما قبل از مصرف عرق بیدمشک باید به مضرات آن نیز توجه کنید. به عنوان مثال اگر به داروهای گیاهی حساسیت دارید احتمالا عرق بیدمشک برای شما مناسب نباشد.