در فصل سرما ابتلا به بیماریهای تنفسی چندان دور از انتظار نیست، تا قبل از شیوع ویروس کرونا آنچه در روزهای سرد سال شایع بود ابتلا به همان بیماری سرماخوردگی قدیمی با عامل ویروسی بود، اما چند سالی هست که شیوع ویروس کرونا سبب شده افراد بیشتر در معرض یک بیماری تنفسی قرار بگیرند.
درهمینباره فریبا شیروانی، متخصص عفونی اطفال و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی میگوید: عوامل ایجاد کننده بیماریهای کووید و سرماخوردگی متفاوت هستند، بیماری کووید به علت ابتلا به ویروس کرونا ایجاد میشود، ویروسی که میتواند علائم متفاوتی ایجاد کند که یکی از آنها شبیه سرماخوردگی است و فرد میتواند بهبود پیدا کند، البته این بیماری سبب درگیریهایی در ریه و در اندام هایی مانند کبد، قلب می شود. حتی ممکن است فرد بعد از بهبود از بیماری کرونا دچار عوارض شود.
او ادامه میدهد: سرماخوردگی معمولی علل مختلفی دارد مانند ویروس های تنفسی، این بیماری معمولاً با عطسه و سرفه و ترشحات بینی همراه است، حتی ممکن است علائم در طول بیماری بدتر هم شوند و در نهایت بهبود پیدا کنند، البته ممکن است بعد از بهبود عفونت گوش، ریه و همچنین سرفه های طولانی مدت برای بیمار ایجاد شود.
این متخصص بیان میکند: اگر بیماری کرونا شدید باشد، فرد ممکن است در طول دوره از عوارض آن رنج ببرد و نیاز به درمان طولانی داشته باشد، حتی افرادی هم که دچار بیماری کرونا میشوند ممکن است با عوارضی مواجه شوند که طولانی مدت ادامه داشته باشد، مواردی مانند افسردگی جز این موارد است.
شیروانی میگوید: کسی که سرماخوردگی دارد و علائم بیماری طولانی میشود حتما باید توسط پزشک معاینه شود، بیماری که به دلیل سرماخوردگی دچار تنگی نفس میشود یا نمیتواند راه برود نیاز به بررسی پزشک دارد تا هرچه سریعتر مراحل درمان پیگیری شود.