بهترین روش‌ها برای تسکین سرفه

به گفته یک پزشک متخصص طب سنتی، یکی از دلایل سرفه‌های طول کشیده پس از ابتلا به بیماری‌های تنفسی، باقی ماندن ترشحات در مجاری تنفسی است. برای کمک به تخلیه‌ ترشحات، توصیه می‌شود ضربه‌های آرامی با کف دست یا کناره‌ دست به پشت قفسه سینه بیماران زده شود تا ترشحات برای خروج از ریه آماده شوند.

شناسه خبر: ۴۲۹۹۶۴
بهترین روش‌ها برای تسکین سرفه

دکتر سجاد صادقی، پزشک متخصص طب سنتی اینچنین می گوید: خشکی هوا، به ویژه در محیط‌هایی که از بخاری برای گرم کردن استفاده می‌شود، برای بیمارانی که از سرفه‌های خشک رنج می برند، نامناسب است. به این منظور توصیه می‌شود ظرفی حاوی آب روی بخاری قرار داده تا رطوبت هوا تامین شود. چنانچه گیاهانی مثل اکالیپتوس، بابونه، پونه، نعناع و اسطخودوس به صورت بخور در محیط زندگی بیماران باشد، مفید است. البته توجه شود که بخور مستقیم در ناحیه دهان و بینی با برخی گیاهان به صورت گرم و یا سرد ممکن است برای تعدادی بیماران مناسب و برای بعضی دیگر تحریک کننده و آزار دهنده باشد. لذا توصیه می‌شود در این زمینه با پزشک متخصص طب سنتی مشورت شود.

روغن مالی برای سرفه‌های خشک و خلط‌دار

روغن مالی، یکی از روش‌های رایج تسکین سرفه در طب سنتی است. بدین منظور، روغن روی قسمت‌های جلویی و پشتی قفسه سینه مالیده می‌شود و به آرامی ماساژ داده می‌شود. روغن بنفشه، روغن بادام شیرین، روغن کدو و روغن حیوانی برای سرفه‌های خشک و روغن زنجبیل، روغن قسط و روغن زیتون برای سرفه‌های خلط دار توصیه می‌شود. همچنین، مالیدن اسانس نعناع نزدیک بینی و روی قفسه سینه‌ بیماران جهت کاهش درد قفسه سینه و اسپاسم راه‌های هوایی از دیگر راهکارهایی است که می‌تواند مفید باشد.

چگونه قفسه سینه را ماساژ دهیم؟

یکی از دلایل سرفه‌های طول کشیده پس از ابتلا به بیماری‌های تنفسی، باقی ماندن ترشحات در مجاری تنفسی است. برای کمک به تخلیه‌ ترشحات، توصیه می‌شود ضربه‌های آرامی با کف دست یا کناره‌ دست به پشت قفسه سینه بیماران زده شود تا ترشحات برای خروج از ریه آماده شوند. می‌توان این کار را پس از روغن مالی قفسه سینه و به صورت روزانه انجام داد.

غذاهای مفید برای سرفه‌های خشک

حریره‌ نشاسته و مغز بادام با مقداری شکر و افزودن مقداری پودر رازیانه یا پودر بذرکتان و مصرف انواع سوپ سبزیجات تهیه شده با گشنیز، جعفری، پیاز، هویج و کدو برای التیام سرفه توصیه می‌شود. شیربرنج با دارچین و زعفران و انواع فرنی از دیگر خوراکی‌های مفید برای سرفه هستند. همچنین سوپ جو که با گوشت مرغ و پرندگان کوچک مثل بلدرچین و کبک طبخ شده باشد برای بیمارانی که از سرفه‌های خشک رنج می برند، مفید است. خیسانده‌ چند عدد انجیر در یک لیوان آب و یک قاشق عسل از دیگر توصیه‌های مفید برای کاهش سرفه است. همچنین سیب و به اگر به صورت بخارپز پخته شوند، از غذاهای مفید برای تسکین سرفه به شمار می روند. از دیرباز، مواد لعاب دار مثل به دانه، کتیرا، قدومه و تخم شربتی که در آب جوش خیسانده و جرعه جرعه میل شود، برای سرفه‌های خشک مورد استفاده قرار گرفته است. ماء الشعیر طبی از دیگر خوراکی‌های مفید برای تسکین سرفه‌های خشک بیماران است. برای تهیه ماءالشعیر، یک استکان جو پوست کنده‌ با ۱۰ استکان آب حرارت داده شود تا زمانیکه جو پخته و شکفته شود، سپس مخلوط را صاف کرده و در یخچال نگهداری و روزی چند استکان به صورت گرم با مقداری عسل میل کنید. مصرف روزانه آب گرم با عسل به صورت جرعه جرعه در طول روز نیز پیشنهاد می‌شود.

نبایدهای سرفه

نوشیدن آب سرد، ترشیجات، میوه‌های ترش و نارس، ادویه جات بسیار گرم مثل زنجبیل و فلفل، سیر و پیاز خام، غذاهای سنگین و دیرهضم مثل حلیم و کله پاچه، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، لازانیا و سالاد الویه، غذاها با طبع سرد مثل ماست و دوغ و خیار و گوجه، غذاهای سرخ کرده و کاسنی برای بیمارانی که سرفه می‌کنند مناسب نیست. همچنین، قرار گرفتن در معرض هوای سرد و محیط‌های سرد منجر به تشدید علائم می‌شود و توصیه بر این است، بیماران پوشش کافی در ناحیه سر، صورت و قفسه سینه داشته باشند.

منبع : خبر آنلاین
نظرات
پربازدیدترین خبرها