اگر قرار باشد به سنین سالمندی برسیم باید انتظار آن را داشته باشیم که با مشکلات جسمی خاص این سنین دست و پنجه نرم کنیم. اما نباید فراموش کنیم که مشکلات و وضعیتهای روانی که با افزایش سن به سراغ ما میآیند نیز بهاندازه مشکلات جسمی مهم هستند.
اختلال شناختی خفیف (MCI) وضعیتی است که در آن مشکلاتی برای حافظه و تفکر افراد مسن به وجود میآید که میتواند در قضاوت، صحبت کردن و استدلال آنان اثر بگذارد.
اختلال شناختی خفیف در واقع، نوع خاصی از زوال شناختی است که بهاندازه کافی شدید نیست که بهعنوان زوال عقل یا بیماری آلزایمر طبقهبندی شود و شرایطی است که طی آن توانایی فرد برای تفکر و بهخاطر سپردن چیزها اندکی کاهش مییابد.
این کاهش در عملکرد شناختی میتواند شامل مشکلات حافظه، زبان و مهارتهای تفکر انتقادی باشد. با وجود اینکه این کاهش شدیدتر از آن چیزی است که از افزایش سن انتظار میرود؛ اما نسبت به زوال عقل کمتر جدی و نگرانکننده است.
دکتر فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب با اشاره به انجام تست هشتسوالی برای تشخیص اختلال شناختی خفیف در فرد میگوید: اگر پاسخ فردی به دو تا سه سوال،تاییدکننده وجود اختلال باشد، میتوان با انجام تمرینات ذهنی و مغزی در زمان مناسب و مصرف دارو از پیشرفت این نوع اختلال و تبدیل آن به بیماری آلزایمر پیشگیری کند.