رژیم غذایی مناسب دیابتی‌ها

تحقیقات جدید رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا را با کاهش سطح کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط می کند.

شناسه خبر: ۴۳۳۵۱۷
رژیم غذایی مناسب دیابتی‌ها

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در معرض خطر بیشتر ابتلاء به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

از گذشته، رژیم غذایی پر کربوهیدرات و کم چربی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهترین در نظر گرفته می‌شد.

در چند سال گذشته، برخی مطالعات نشان داده اند که پیروی از یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب ممکن است برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشد.

یک مطالعه جدید می‌گوید که جایگزینی برخی کربوهیدرات‌های غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است به بهبود سطح کلسترول آنها کمک کند.

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در معرض خطر بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

مطالعات قبلی همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در معرض خطر ابتلاء به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

هم دیابت نوع ۲ و هم کلسترول بالا اغلب با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی قابل کنترل هستند.

مطالعه جدید نشان داد که ۵۱ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه در پی دنبال رژیم غذایی کم کربوهیدرات به بهبود دیابت نوع۲ دست یافتند. تحقیقات منتشر شده گزارش داد که پیروی از یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات ممکن است عملکرد سلول‌های بتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد و مدیریت بیماری را آسان‌تر کند.

اکنون، مطالعه جدید بیان می‌کند که جایگزینی بخشی از کربوهیدرات‌های غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است به بهبود سطح کلسترول آنها کمک کند.

این تحقیق جدید شامل یافته‌های دو مطالعه مختلف است که در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک انجام شده است.

برای هر دو مطالعه، تمام وعده‌های غذایی برای شرکت‌کنندگان برای یک رژیم غذایی با پروتئین بالا با کربوهیدرات کاهش یافته یا یک رژیم غذایی دیابت معمولی در یک دوره شش هفته‌ای ارائه شد.

• رژیم غذایی با پروتئین کم کربوهیدرات: ۳۰٪ کالری از کربوهیدرات‌ها، ۳۰٪ از پروتئین، و ۴۰٪ از چربی‌ها.

• رژیم غذایی مرسوم دیابتی‌ها: ۵۰ درصد کالری از کربوهیدرات‌ها، ۱۷ درصد از پروتئین و ۳۳ درصد از چربی‌ها تأمین می‌شود.

محققان دریافتند در حالی که وزن در هر دو گروه رژیم غذایی حفظ می‌شد، افرادی که از رژیم غذایی پروتئین بالا با کربوهیدرات کاهش یافته پیروی می‌کردند، لیپوپروتئین‌های غنی از تری گلیسرول (TRLs)، آپولیپوپروتئین B و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در انها کاهش یافت.

هنگام تجزیه و تحلیل، کاهش وزن ناشی از پیروی از رژیم غذایی پروتئین بالا با کربوهیدرات کاهش یافته باعث کاهش سطح TRL و LDL و افزایش HDL (کلسترول) شد، در مقایسه با کسانی که به همان میزان وزن خود را به دنبال رژیم معمول دیابت از دست دادند.

محققان عنوان می‌کنند که این تأثیر به این دلیل است که کاهش وزن در هر دو گروه رژیم غذایی به طور مؤثر سطح کلسترول و لیپوپروتئین را بهبود می‌بخشد، که احتمالاً بر تأثیر تفاوت‌های درشت مغذی‌ها در رژیم‌های غذایی بیشتر است.

منبع : مهر
نظرات
پربازدیدترین خبرها