روایت پیمان قاسم‌خانی از مواجهه با شخصیت‌ها و فیلمنامه‌های جذابی که خلق کرده است

پیمان قاسم‌خانی، فیلمنامه‌نویس مطرح سینما و تلویزیون این هفته مهمان برنامه «اکنون» سروش صحت بود. او در این گفت‌وگو به نکات جالبی درباره مهمترین کتاب‌هایی که خوانده، دلیل علاقه‌اش به کمدی، مواجهه‌اش با اولین فیلم سینمایی که براساس فیلمنامه او ساخته شده و الگوپذیری‌اش از لورل و هاردی در ساخت «خوب بد جلف»، اشاره کرده است. قاسم‌خانی تعریف کرده موقع نوشتن فیلمنامه «ورود آقایان ممنوع» به بحران روحی برخورده و این مسئله باعث شده شش ماه نتواند روی این فیلمنامه کار کند.

شناسه خبر: ۴۳۱۶۲۸
روایت پیمان قاسم‌خانی از مواجهه با شخصیت‌ها و فیلمنامه‌های جذابی که خلق کرده است

پیمان قاسم‌خانی مهمان قسمت پنجم برنامه «اکنون» بود. او بعد از «ساختمان پزشکان» و «پژمان» بار دیگر کنار سروش صحت قرار گرفت و این‌بار به سوالات او پاسخ داد.

58

قاسمخانی فیلمنامه «ورود آقایان ممنوع» راشش ماه نیمه کاره رها کرده بود .

قاسم‌خانی در پاسخ سروش صحت درباره اینکه آیا هیچ‌وقت در مسیر نوشتن فیلمنامه یک اثر به بن‌بست برخورد کرده است یا خیر، گفته: «فقط یک بار این اتفاق را تجربه کردم آنهم چون اوضاع روحی نامساعدی داشتم. وقتی بود که داشتم «ورود آقایان ممنوع» را می‌نوشتم. حالم خوب نبود و فیلمنامه را شش ماه گذاشتم کنار. یک‌مرتبه قفل کردم و نتوانستم بنویسم. این اولین و آخرین باری بود که چنین اتفاقی برایم افتاد.»

قاسم‌خانی گفته از خلق آثاری مثل «شب‌های برره» و «روزی روزگاری مریخ» که در آنها یک جهان جدید خلق می‌شود لذت می‌برد. او توضیح داده: «جهان خلق کردن کار بامزه‌ای است. در «روزی روزگاری مریخ» هم سعی کردیم این کار را بکنیم اما خیلی‌ها فانتزی در آن حد را دوست ندارند. این سریال 26 قسمت بود اما فکر می‌کنم اگر فرصت داشتیم و می‌بردیم بالای شصت هفتاد قسمت شاید بهتر می‌شد.»

59

قاسمخانی کاراکترهای سام درخشانی و پژمان جمشیدی در سه گانه «خو بد جلف» را با الهام از لورل و هاردی نوشته است.

او از علاقه‌اش به کمدی‌های «لورل و هاردی» و «جری لوئیس» تعریف کرده و گفته:« توی «خوب، بد، جلف»‌هایی که می‌ساختیم، خیلی به لورل هاردی فکر می‌کردم. دو شخصیت که مدام درحال گند زدن هستند.»

«من زمین را دوست دارم» فیلمنامه زمان دانشجویی پیمان قاسم‌خانی بوده و درباره‌ حال‌وهوای زمان تبدیل شدن آن به یک فیلم سینمایی تعریف کرده: « سیف الله داد آمد نمره‌های کلاس را گفت و من را صدا کرد. گفت می‌خواهیم آن را بخریم. خب من فقط نوشته بودم که نمره بگیرم و فکرش را نمی‌کردم به خاطرش پول بدهند. برای همین خیلی شوکه شدم. آن زمان سوپراستارهای کمدی آقای داوودی و خمسه بودند. وقتی پایان نامه را می‌نوشتم مدام به آقای خمسه فکر می‌کردم و برام اتفاق بی‌نظیری بود که در آن بازی کند.»

60

پیمان قاسمخانی لحظه دراز شدن دماغ کاراکتر «خپیت» را ضعیف و ابتدایی توصیف کرده است .

با این‌حال از جلوه‌های ویژه این فیلم توی ذوقش خورده و گفته: « اولین بار که من زمین را دوست دارم را روی پرده دیدم واقعا توی ذوقم خورد. تصور دیگری داشتم به خاطر اینکه تعریفی از جلوه‌های ویژه ایران در آن زمان نداشتم. سکانسی نوشته بودم که این خپیت انگشت‌هایش را دراز می‌کند و از سرانگشتانش نور می‌ریزد و خانه را رنگ می‌کند. یک آقایی را هم آورده بودند که می‌گفت جلوه‌های ویژه را در حد «ترمیناتور2» درمی‌آورم. روی پرده که فیلم را دیدم خورد توی ذوقم. یک‌جا خمسه دماغش را می‌کشید که خیلی بد شد یا خبری از سرانگشتان رنگی هم نبود. کات می‌خورد و یک‌مرتبه همه‌جا رنگی می‌شد. بعدتر که همه استقبال کردند خوشم آمد.»

61

پیمان قاسمخانی در استودیو برنامه «اکنون»

درباره اینکه نام شخصیت خپیت از کجا آمده هم خاطره بامزه‌ای گفت: «یک دوست اصفهانی دارم که خیلی غلیظ اصفهانی حرف می‌زند. خپیت یک فحش خانوادگی بود برایشان. گفتم من این فحش تان را استفاده می‌کنم.»

یکی از بخش‌های جالب این گفت وگو جایی است که قاسمخانی درباره دلایلش برای رفتن به سمت کمدی حرف زده است : «من بعد از «من زمین را دوست دارم» رفتم سراغ نوشتن فیلمنامه «دختری با کفش‌های کتانی» و به آن جنس فیلم علاقه داشتم. اصلا خودم را در آن مسیر می‌دیدم اما بعدش هی پیشنهاد کمدی بهم خورد و فیلمنامه‌های کمدی نوشتم. به طور کلی آدم جدی‌تری‌ام از فیلمنامه‌هایی که می‌نویسم.»

62

کاراکتر «آقاجون» با بازی سام درخسانی در سریال «روزی روزگاری مریخ» از کارکترهای مورد علاقه قاسمخانی است.

قاسم‌خانی گفته بهترین شخصیتی که خیلی دوستش دارد همانی است که خودش در «سن‌پطرزبورگ» بازی کرده و بعد از آن شیرفرهاد شب‌های برره. در این باره گفته: «یکی از بهترین شخصیت‌هایی که نوشته‌ام همانی بود که در سن پترزبورگ خودم بازی کردم یک آدم چندوجهی بود که ویژگی‌های بامزه داشت. موقع نوشتن برایم لذت بخش بود. شیرفرهاد را خیلی دوست داشتم. یا مثلا توی «روزی روزگاری مریخ» کاراکتر «آقاجون» با بازی سام درخشانی یا ربات را خیلی دوست داشتم.»

درباره شخصیت رضا مارمولک هم گفته: « شخصیت مارمولک روی کاغذ باحال بود اما ترکیبش با بازی پرویز پرستویی بهترش کرد و باعث شد اینطوری مورد توجه قرار بگیرد.»

آخرین فعالیت پیمان قاسمخانی در عرصه نویسندگی و کارگردانی به سریال «روزی روزگاری مریخ» برمی‌گردد. او طی این سال‌ها به عنوان بازیگر در سریال «بازنده» و فیلم سینمایی «گوزن‌های اتوبان» به ایفای نقش پرداخته است.

منبع : فیلم نیوز
نظرات
پربازدیدترین خبرها