راهنماتو- «پنیر کلسیم داره! دیگه چی میخوای بدونی؟! بخوربره!»
در کلسیم داشتن پنیر هیچ شکی نیست. اما دنیای پنیرها اینقدر وسعت دارد و گسترده است که حیف است فقط به داشتن کلسیم آن بسنده شود! پنیرهای مختلف صرفا برای تنوع مزه تولید نمیشوند! هر کدام یکسری خواص و فایده داشته و در عین حال کارآیی متفاوتی هم دارند.
به گزارش راهنماتو، پنیر یکی از محبوبترین خوراکیهاست. چه به عنوان مصرف صبحانه، یا برای طعم دار کردن غذا جذابیت خاصی دارد. حضور پنیر در تهیه کیک و دسرها هم قابل توجه است.
پنیر در هر مدل آن و تحت هر اسمی که باشد از شیر درست میشود. این یک حقیقت است! اما در پروسهی تولید پنیرهای مختلف اتفاقاتی میافتد که هر کدام برای یک هدفی تعیین میشوند. اینکه پنیر از شیر گاو درست میشود یا بز، اینکه شیر گاومیش پایه اصلی تولید آن است یا گوسفند، همهی این موارد اهمیت دارند. زمانی که طول میکشد تا یک پنیر پرورش پیدا کند هم اهمیت بالایی دارد.
در این مقاله چند مدل پنیر را بررسی میکنیم. به میزان کالری و چربی هر کدام پرداخته تا متوجه تفاوتها بشوید.
پنیر لبنه
قطعا تا به امروز پنیر لبنه خوردهاید! شاید هم پنیر محبوبتان باشد. بافت نرم و خامهای آن خیلی طعم لذیذی به آن بخشیده است.
پنیر لبنه سرشار از کلسیم، پروتئین و باکتریهای مفید است. منظور از باکتریهای مفید این است که به سلامت روده و بهبود عملکرد آن کمک میکند.
این پنیر به دلیل اینکه پروتئین مناسبی دارد برای کاهش وزن مناسب است و ورزشکاران را به خود جلب میکند. از آنجا که باعث تقویت احساس سیری میشود اگر در رژیم کنترل یا کاهش وزن هستید حتما به سراغش بروید. کالری آن هم مناسب است.
از پنیر لبنه به عنوان مصرف روزانه میتوانید استفاده کنید و هم اینکه در دسرها و مرینیت کردن جوجه و کباب و حتی تهیه سالاد و ساندویچ هم کاربرد دارد.
پنیر پارمسان
پنیر پارمسان یک پنیر قدیمی ایتالیایی است. جنبه خوراکی به عنوان صبحانه یا عصرانه ندارد. فرآیند تهیه آن دو ساله است یعنی باید از زمان تولید تا مصرف آن دو سال بگذرد تا مورد استفاده قرار بگیرد.
پایه اصلی آن شیر گاو است. سرشار از کلسیم است و برای کودکان خیلی مفید است. بیشتر به شکل پودر شده ملاحظه میکنید. طعم خیلی مطبوعی دارد و برای انواع سالاد، ساندویچ، پاستا خیلی مناسب است.
پروتئین زیادی دارد ولی به نسبت چربی آن هم بالاست و به خاطر کالری جالب توجهی که دارد برای افزایش وزن هم مناسب است. به بهبود عملکرد گوارش خیلی کمک میکند و هضم غذا برایتان آسانتر خواهد شد. درعین حال بسیار زیاد به آرامش اعصاب و روان شما کمک میکند.
پنیر چدار
این پنیر زرد رنگ خوشمزهی خوشبو دومین پنیر محبوب در جهان است!
پنیر چدار کالری بالایی دارد اما سرشار از کلسیم و پتاسیم و ویتامین K است. به خاطر کلسترول زیادی که دارد بهتر است افرادی که زمینه بیماریهای قلبی و عروقی دارند در مصرف آن احتیاط کنند.
پنیر خوش طعم چدار یکی از پرمصرفترین پنیرهاست. در انواع ساندویچ گرم و سرد به کار میرود. برای پاستاها و همچنین کنار میوه کاربردی است. دیپ چدار را هم در دورهمیها با چیپس و سیب زمینی میتوانید سرو کنید و لذتش را ببرید.
پنیر فتا
یک پنیر با نمک مناسب و خوش خوراک! کالری پایینی دارد و برای صبحانه یا استفاده در غذا و سالاد خیلی مناسب است. حتی محققان میگویند برای درمان دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هم مفید است! سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و باعث سلامت روده خواهد شد. این پنیر دوست دندانهای شماست! باور نمیکنید؟ باور کنید! چون از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند!
پنیر موزارلا
این پنیر را تقریبا همه افراد به اسم پنیر پیتزا میشناسند. پنیری با بافت سفید و سفت که وقتی حرارت میبیند کش میآید و طعم فوقالعادهای دارد. امروزه به اشکال مختلفی دیده میشود. از مکعبی آن که خودتان بتوانید برش بزنید گرفته تا رنده شده، گرد، خرد شده و... که البته هیچکدام در خاصیت آن تغییری ایجاد نخواهد کرد.
پنیر موزارلا منبعی غنی از کلسیم، فسفر، بیوتین، ویتامینهای D، E، و Aاست. پروتئین و پتاسیم و زینک خوبی هم دارد.
البته از آنجایی که سرشار از چربیهای اشباع شده است باید در مصرف آن احتیاط کنید چون هم میتواند از نظر قلبی و عروقی مشکل ساز بشود و هم اینکه در افزایش وزن خیلی بی نظیر عمل میکند!
اگر خیلی به این نوع پنیر علاقمندید از نوع کم چرب آن استفاده کنید.