روزهای قمر در عقرب آذر ماه ۱۴۰۲

همراه باشید تا با روزهای قمر در عقرب در آذر ماه ۱۴۰۲ و اعمال مکروه در روزهای قمر در عقرب به همراه اطلاعات کاملا آشنا شوید .

شناسه خبر: ۳۸۶۹۱۴
روزهای قمر در عقرب آذر ماه ۱۴۰۲

برنا نوشت: با این مطلب در دقایق ابتدایی آذر ماه سال ۱۴۰۲ همراه باشید تا با روزهای قمر در عقرب در آذر ماه ۱۴۰۲ و اعمال مکروه در روزهای قمر در عقرب به همراه اطلاعات کاملا آشنا شوید .

آذر (در تقویم هجری خورشیدی افغانستان: قَوس) نهمین ماه سال در گاه‌شماری هجری خورشیدی است و همواره ۳۰ روز دارد و از روز ۲۴۷م سال آغاز شده و در روز ۲۷۶م سال پایان می‌یابد. آذر سومین و آخرین ماه فصل پاییز است. برج فلکی آذرماه برج قوس (کمان) است.

در گاه‌شماری رسمی ایران نام این ماه از نام ماه نهم گاه‌شماری اوستایی نو برگرفته شده‌است. در گاه‌شماری [زرتشتی] نهمین روز هر برج نیز آذر نام دارد و در آذرروز از آذرماه، جشن آذرگان برگزار می‌شود. ایزد این ماه ایزدآذر است.

ایزدآذر، در اسطوره‌های ایرانی و زرتشتی، ایزد نگاهبان آتش و فروزه اهورامزدا است برای همین گاه جایگاه او را در شمار امشاسپندان نیز آورده‌اند و او را پسر اهورامزدا دانسته‌اند.

1

بارش شهابی در آذر ۱۴۰۲

شهدادی از رخداد بارش شهاب دیگری در آذرماه سال جاری خبر داد و گفت: ۲۳ آذر ماه شاهد اوج بارش شهابی "جوزایی" با نرخ آهنگ سرسویی(ZHR) ۱۵۰ شهاب در ساعت خواهیم بود.

وی تاکید کرد: بعد از غروب خورشید در روز ۲۳ آذر تا قبل از طلوع ماه تا حوالی ساعت ۲۳:۳۰ بهترین زمان برای رصد شهاب‌های این بارش است.

این فعال حوزه نجومی، خاطر نشان کرد: ۳۰ آذر ماه، شب یلدا به عنوان شاهکار محاسبات نجومی و میراثی ارزشمند از نیاکان‌مان است که هرساله در قالب آیینی باستانی در کشورمان گرامی داشته می‌شود.

چهارشنبه ۱ آذر

ساعت ۰۱:۳۳ ماه با فاصله‌ی ۳۷۰ هزار کیلومتری در حضیض مداری قرار می‌گیرد.

با نگاه به سمت چپ صورت فلکی «اسب بزرگ» (Pagasus) ماه را خواهید دید. خود ماه هم یک رأس مستطیل بزرگ‌تر و عریض‌تری است که همراه با زحل، فم‌الحوت و بتا نهنگ تشکیل می‌دهد.

پنج‌شنبه ۲ آذر

ساعت ۱۳:۱۷ سیاره‌ی زحل در تربیع شرقی قرار می‌گیرد و زمان مناسب رصد آن از ابتدای شب تا ساعت ۲۳:۰۰ خواهد بود.

آیا به نظر می‌رسد که خورشید زودتر از قبل در حال غروب است؟ بله. درست است. هنوز یک ماه با انقلاب زمستانی فاصله داریم اما اگر شما در نزدیکی عرض جغرافیایی ۴۰ درجه شمالی باشید، زودترین زمان غروب خورشید حدود ۱۸ آذر خواهد بود و می‌توان گفت که فاصله‌ی زیادی با آن زمان ندارید.

جمعه ۳ آذر

مطابق تصویر زیر، ماه امروز عصر و فردا عصر نزدیک مشتری می‌درخشد. مشتری پس از ناهید دومین ستاره‌ی درخشان در آسمان شب است و بنابراین هم‌نشینی آن با ماه، یکی از زیباترین رویدادهای قابل مشاهده در آلودگی نوری شهرها خواهد بود. علاوه بر این روشنایی زیاد آن‌ها باعث می‌شود امکان ثبت عکس از این منظره حتی با دوربین‌های موبایل هم وجود داشته باشد.

روزهای قمر در عقرب آذر ماه ۱۴۰۲

قمر در عقرب آذر ۱۴۰۲ بر اساس برج عقرب از روز شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ از ساعت ۵:۴۳ شروع می شود و در روز دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۵۴ به پایان می رسد.

روزهای قمر در عقرب آذر ماه بر اساس برج فلکی هم دوشنبه ۲۰ آذر ماه ساعت ۲۱:۲۱ دقیقه شروع و ۲۲ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۰ دقیقه پایان می یابد.

نحوه محاسبه روزهای قمر در عقرب

فرض کنید که امروز ۲ مهر مصادف با ۱۵ شوال است.

۱. یک واحد به روزها اضافه کنید (۳ مهر و ۱۶ شوال)

۲. روز قمری را در عدد ۱۲/۲ ضرب کنید (۱۹۵/۲) و حاصل را با روز شمسی جمع کنید (۱۹۸/۲)

۳. عدد به دست آمده را بر عدد ۳۰ تقسیم کنید (۶/۶۱)

۴. عدد را با عدد ماه شمسی (در این مثال ماه مهر هفتمین ماه شمسی است) جمع کنید (۱۳/۶۱)

۵. اگر عدد به دست آمده بیش از عدد ۱۲ بود عدد ۱۲ را از آن کم کنید (۱/۶۱)

عدد به دست آمده تعیین کننده موضع ماه در برج های دوازده گانه است. اگر این عدد برابر ۸ بود نشان دهنده آن است که زمان قمر در عقرب است.

اعمال منع شده در روزهای قمر در عقرب

قمردرعقرب حدود دو و نیم روز ( ۶۰ ساعت )می باشد، اما با توجه به اینکه در روایات عبارت "قمردرعقرب" آمده و مشخص نشده که آیا منظور قمر در صورت فلکی عقرب است یا این که قمر در برج عقرب است؟ لذا بهتر است مراعات احتیاط گردد و دو روز به آن افزود و جمعاً چهار روز و نیم محاسبه کرد ، البته روزهای قمردرعقرب در هر سال متفاوت است و باید هر سال محاسبه شوند.

بر اساس روایات و نیز علم نجوم و اخترشناسی ؛ خواندن عقد ازدواج ،مسافرت ،اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه) ،افتتاح کار و کسب و تجارت ،حجامت ،تعیین و تغییر نام ، گذاشتن سنگ بنای کارهای مهم و بطور کلی انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای نحس و قمر در عقرب از نظر منجّمین و برخی علما توصیه نمی گردد.

منظور از قمر در عقرب

در تشریح و توضیح قمر درعقرب باید به اصطلاحاتی مثل دایره البروج و صور فلکی و بروج دوازده گانه توجه داشت. دلیل نحوست قمر در عقرب را بعضا وجود ستاره سرخ قلب العقرب در صورت فلکی عقرب میدانند. و این حالت را قدما واقعه ای شوم می دانسته اند. زمانی که کره ماه (قمر) برابر صورت فلکی عقرب قرار گیرد می گوییم که قمر در عقرب است و این البته برای محاسبات ما زمینی هاست.

برجهای صورتهای فلکی نیز دوازده است که عبارتند از:

حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو، حوت.

قمر در عقرب میتواند به دو عنوان تعبیر شود :

۱- قمر در صورت فلکی عقرب

۲- قمر در برج عقرب

پدیده قمر در عقرب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست (البته کسانی که با صور بروج آشنایی دارند ، در زمان شب از طریق فاصله میان ماه و صورت عقرب میتوانند زمان قمر در عقرب را متوجه شوند) مقصود از قمر در عقرب هم این است که در یک ماه قمری ، قمر زمین یک دور کامل بدور آن میگردد و طبعا در هر ماه قمری یکبار از برج عقرب میگذرد .

اهمیت شناخت قمر در عقرب

ایامی که قمر در عقرب است با توجه به وجود اسرار نهفته در علم نجوم، زمینه ساز اضطراب، بدبینی، دمدمی مزاجی و افزایش سختی و مشکلات در روابط است. همچنین زمینه آشفتگی خیال؛ بخصوص در وضعیت خستگی شخص فراهم بوده؛ امکان مواجهه با حوادث وجود داشته، زمینه ناتوانی مدیریت افکار و گفتار و حافظه وجود دارد، همچنین زمینه عصبی بودن و برانگیخته شدن (از کوره در رفتن) و ابتلای به سوء تفاهم و برداشت غیر صحیح را فراهم می کند، لذا باید مراقب نحوه حرف زدن و نوع سخن بود. زمینه آشفتگی روانی، زیادی حسّاسیتّ؛ تغییر حال بی دلیل از خوش رفتاری به بدبینی، از شور و شوق به سستی همّت وجود داشته، امکان بروز به هم ربختگی در سلامتی و بخصوص در رابطه با معده و روده ها وجود داشته، لذا تا می توانید از گوشه گیری بپرهیزید و سعی کنید با افراد خوش برخورد و بانشاط و شاداب؛ خود را سرگرم کنید. اما دو مبنا برای شناخت ایامی که قمر در عقرب است وجود دارد که به دو مبنای فلکی نجمی مشهور است.

قمر در عقرب بر مبنای صورت فلکی عقرب

جابجایی و اختلاف موضع صورت های فلکی با موقعیت فرضی و قراردادی بروج فلکی در مورد قمر در عقرب باعث ایجاد دو مبنای کلی برجی و نجمی شده است. به زبان ساده امروزه با جابجایی موضع آغازین دایره البروج در طول سالیان ناظر زمینی صورت فلکی عقرب را جلوتر از برج فرضی عقرب می بیند. به همین خاطر اگر بر مبنای صورت فلکی عقرب پیش برویم و بیشتر تقویم های نجومی هم بر اساس این مبنا پیش رفته اند، ایام قمر در عقرب تنها در مدت زمان موجود که معمولا به دو روز می کشد خواهد بود. راه حل شناخت و رصد این وجود قمر در صورت فلکی عقرب آسان است.

قمر در عقرب بر مبنای برج عقرب

یک مبنای دیگر که اهل نجوم در رابطه با قمر در عقرب بیشتر از آن آگاهی دارند و سختی کار آن این است که شناخت آن نیاز به تخصص های خاص نجومی دارد، وجود قمر در برج عقرب هست که معمولا از انتهای زمان وجود قمر در صورت فلکی عقرب آغاز می شود و تا دو روز بعد ادامه دارد، این مبنا یک مبنای کاملا تخصصی است که از اختبارات دقییق نجومی بدست می آید و اکثرا به این زمان اهمیت داده نمی شود اما از آن جایی که احتیاط شرط عقل است، گاهی اقتضای این وجود دارد از انجام امور مهمه درایام قمر در عقرب خود داری کرد تا بهترین نتیجه بدست آورده شود.

کارهای مکروه در روزهای قمر در عقرب

خوب است بدانید که چه کارهایی را نباید در روزهای قمر در عقرب انجام بدهید. البته در کتاب‌های فقهی انجام دادن این امور مکروه دانسته شده‌اند و حرام نیستند. به طور کلی، انجام کاری در این ایام حرام محسوب نمی‌شود و انجام این کارها در ایام قمر در عقرب شگون ندارد. بنابراین ممکن است انجام دادن آنها عواقب خوبی نداشته باشد. این اعمال عبارتند از:

عقد نکاح

اقدام برای بچه‌دار شدن (انعقاد نطفه)

سفر

از امام صادق علیه‌السّلام هم روایتی داریم که: «من سافر أو تزوّج و القمر فی العقرب لم یر الحسنى»؛ یعنى وقتى که قمر در عقرب است، هر کس مسافرت کند یا عقد نکاح نماید، نیکویى نبیند.

محقق هم در شرایع نوشته است: «و یکره إیقاع النکاح و القمر فی العقرب» ازدواج و عقد نکاح (یا نزدیکی) در ایام قمر در عقرب، مکروه است. (شرائع الإسلام فی مسائل الحلال و الحرام، ج‏۲، ص. ۲۱۱)

علاوه بر این، سایر دانشمندان اسلامی و منجمان نیز گفته‌اند که بهتر است بعضی کارها را در ایام قمر در عقرب انجام ندهید. این امور عبارتند از:

مسافرت

اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)

خواندن عقد ازدواج

افتتاح کسب و کار و تجارت

تعیین و تغییر نام

گذاشتن سنگ بنای کار‌های مهم

حجامت

دیگر امور اساسی زندگی

برای اطلاع از دلیل کراهت انجام این اعمال در ایام قمر در عقرب نیز روایاتی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در کتب معتبر حدیثی مانند کافی، من لایحضره الفقیه، بحارالانوار، وافی و وسائل الشیعه بخوانید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها