راهنماتو- «باید خوب دقت کنی! فقط وقت خوشگذرونی نیستا!»
دوران نامزدی برای شناخت بیشتر زن و مرد است. برای اینکه شما با نزدیکتر شدن به فردی که قرار است شریک یک عمر زندگی در کنار شما باشد با عادات رفتاری، اخلاقی و زیر و بمهای شخصیتی او آشنا بشوید و بیماریها یا ناهنجاریها را به دقت موردنظر قرار بدهید تا اگر بر روی زندگی شما تاثیر مخرب و منفی قرار است بگذارد زودتر جلوی آن را بگیرید!
به گزارش راهنماتو، اگر در دوران نامزدی متوجه یکسری مشکلات در همسرتان بشوید و موارد جسمی و روحی آسیب زا را در او مشاهده کنید باید حتما توسط پزشک یا روانشناس به بررسی آنها بپردازید تا در صورتی که قابل حل نیست فکر دیگری برای زندگی خود بکنید!
بعضی بیماریها ژنتیکی هستند و اگر شما با شریک زندگیتان دارای فرزند هم بشوید ممکن است به او منتقل شود. این بیماریها تنها جسمی نیست بلکه روحی و روانی هم در حیطه آن قرار دارد. پس بهتر است تنها در دوران نامزدی به خرج کردن احساس نپردازید و کمی منطقی هم به زندگی مشترکتان نگاه کنید تا عواقب بدی نداشته باشد.
اعتیاد به مواد مخدر
اگر به دلیل علاقمندی زیاد به همسرتان گمان کنید که اعتیاد او اصلا لغزشی در زندگی شما ایجاد نخواهد کرد سخت در اشتباه هستید. اعتیاد همانطور که از اسمش پیداست با تمام تار و پود فرد آمیخته شده و تا زمانی که اراده نکند از او جدا نخواهد شد! ضمن اینکه مواد مخدر بنا به نوع آن روی تمام حرکات، واکنشها و تصمیمگیریهای فرد اثرگذار خواهد بود و نمیتوانید بی تفاوت از کنار آن رد شوید. پس از دورهای که به عنوان نامزدی برای خود درنظر گرفتهاید نهایت استفاده را ببرید و متوجه تمام این ریزه کاریها بشوید. اعتیاد هم ممکن است طی یکی دو ساعت نشست و برخاست خودش را نشان ندهد و شریک شما هم آنقدر صادق نباشد که خودش با شما در میان بگذارد. زمان طولانیتری که در کنار هم باشید پردهها برخواهد افتاد. سفر رفتن حتی اگر یک روزه هم باشد برای شما خیلی روشن کننده خواهد بود.
اسکیزوفرنی
یکسری مشکلات روحی مانند وسواس، اضطراب و استرس نفر اولی که آزارش را خواهد برد فرد مبتلاست، و اگر اراده کند میتواند به راحتی از شر آنها رهایی پیدا کند. اما بیماریهایی که ریشه در شخصیت فرد دارد مثل اسکیزوفرنی به راحتی قابل درمان نیستند و تمام هیجانات، عواطف و تصمیمگیریهای فرد را در مشت خود خواهند گرفت. این بیماری میتواند افسردگی، تحریک پذیری و حتی خودکشی را هم دربر داشته باشد پس نمیتوانید بی تفاوت از کنار آن عبور کنید. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دچار توهم میشوند و مواردی را مشاهده میکنند که واقعیت ندارد و از این حیث خطر زیادی هم برای خود و هم دیگران دارند. درمان آن هم یا مصرف دارو به صورت مادام العمر است یا نیاز به مراقبت دورهای دارد ولی در هر صورت نیاز به درمان حس میشود و نباید پشت گوش انداخته شود.
اختلالات شخصیتی
به یاری علم روانشناسی اغلب افراد با اختلالات روانشناسی که کم هم نیستند تا حدودی حتی از نظر اسمی آشنا هستند. اختلالاتی که تاثیر بسیار مستقیمی روی رابطه دو فرد و دو شریک دارد. اختلال شخصیت خودشیفته، اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت دوقطبی و... اینها قابل درمان نیستند ولی قابلیت کنترل دارند آن هم فقط در صورتی که فرد مبتلا خودش بخواهد! پس کاری از شما برنخواهد آمد! ولی اگر از آنها باخبر شوید برای اینکه بدانید توان ماندن در این زندگی را دارید یا خیر مناسب است!
تالاسمی
بیماری تالاسمی یا نوعی کمخونی که خیلی از افراد به آن مبتلا هستند خطرناک نیست ولی از اهمیت زیادی برخوردار است. باتوجه به اینکه تالاسمی یک بیماری ارثی است روی فرزندان شما هم تاثیرگذار خواهد بود. مهمترین مسالهای که وجود دارد این است که شما از این نظر سالم باشید چون اگر همسر شما تالاسمی مینور داشته باشد مشکلی از این بابت پیش نخواهد آمد و این ژن منتقل نخواهد شد اما اگر هر دوی شما تالاسمی مینور داشته باشید برای فرزندتان احتمال تبدیل شدن به تالاسمی ماژور وجود دارد.
ام اس
این بیماری در دو نوع شدید و خفیف وجود دارد. در نوع شدید آن روی عملکرد فرد موردنظر و تواناییهایش اثر زیادی خواهد گذاشت. به مرور هم شدت آن بیشتر خواهد شد. این به معنای عدم ازدواج با فردی که مبتلا به ام اس است نمیباشد بلکه در این مورد شما باید علم کافی به دست بیاورید و از مواردی که ممکن است بر سر راهتان قرار بگیرد باخبر بشوید.
شخصیت ضد اجتماعی
فردی که از نظر اجتماعی دچار مشکل باشد یا به قول معروف بزهکار باشد باید موردبررسی کامل قرار بگیرد. این اختلال تقریبا درمان خاصی ندارد و هروقت که متوجه آن شدید باید با کارشناس مطرح کنید. از رفتارهای فردی که دارای شخصیت ضداجتماعی است به دزدی و رشوه، روی خوش نشان دادن به نزول، چشم چرانی و هوس رانی میتوان اشاره کرد که بعید است کسی به آنها مبتلا باشد و به میل و اراده خودش هم آن را کنار بگذارد!