نان رمضان تبریزی رو برای افطار حتما درست کن!

از آنجا که تا افطار فرصت کافی وجود دارد دست به آشپزی و شیرینی پزی بزنید تا هم گذر زمان را کمتر حس کنید و هم از طعم دستپخت خودتان لذت ببرید!

شناسه خبر: ۳۹۷۶۵۵
نان رمضان تبریزی رو برای افطار حتما درست کن!

راهنماتو- «ماه رمضون هرچی ببینی دلت می‌خواد! پس یاد بگیر!»

ماه رمضان و گرسنگی طولانی مدت باعث می‌شود شما هوس هرچیزی که ببینید را بکنید! حتی ممکن است شما تصویر یک خوراکی را فقط در ذهنتان تجسم کنید و همان کافی است تا دلتان بدجوری آن را بخواهد! از آنجا که تا افطار فرصت کافی وجود دارد می‌توانید برای مشغول کردن خودتان هم که شده دست به آشپزی و شیرینی پزی بزنید تا هم گذر زمان را کمتر حس کنید و هم از طعم دستپخت خودتان لذت ببرید!

به گزارش راهنماتو، نان‌های شیرمال در ماه رمضان از طرفداران زیادی برخوردار است. معمولا هم تمام شهرها پر می‌شوند از انواع و اقسام نان شیرمال‌های مختلف، مغزدار یا ساده! اما بعضی از آنها فقط در شهرهای خاصی موجود است و نان محلی به حساب می‌آیند. یکی از آنها را ما در راهنماتو برای شما درنظر گرفته‌ایم که قطعا با درست کردن آن خیلی از طعمش خوشتان خواهد آمد!

نان رمضان مخصوص تبریز که هم ظاهر جذابی دارد و هم طعمی دلنشین! مواد لازم را یادداشت بفرمایید تا طرز تهیه آن را هم عرض کنیم!

مواد لازم:

ماده غذایی مقدار
شکر

نصف پیمانه

شیر

نصف پیمانه

روغن مایع

¼ پیمانه

خامه صبحانه

50 گرم

خمیر مایه

یک قاشق سوپخوری

آب ولرم

نصف پیمانه

شکر برای آماده سازی خمیر مایه

یک قاشق غذاخوری

وانیل

¼ قاشق چایخوری

نمک

یک پنس

بهبود دهنده نان

½ قاشق مرباخوری

آرد

حدود 500 گرم

مواد لازم برای رومال نان:

ماده غذایی مقدار
زرده تخم مرغ

یک عدد

شیر

یک قاشق غذاخوری

زعفران

به مقدار لازم

طرز تهیه:

در ابتدا باید خمیرمایه را آماده کنید. شکر، آب و خمیر مایه را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و در فضای گرم (مانند کنار گاز آشپزخانه) قرار بدهید تا به عمل بیاید.

در این فاصله که قرار است خمیر مایه پف کند شما تخم مرغ‌ها را به همراه وانیل در ظرفی بریزید و با همزن بزنید تا تخم‌مرغ‌ها از لختگی دربیایند. حالا شکر و روغن مایع را هم اضافه کنید و به عمل همزدن ادامه بدهید تا مواد کاملا یکدست بشون. حالا شیر ولرم و خامه را به صحنه دعوت کنید! در حدی که تمام مواد به خوبی با هم ترکیب بشوند و خامه حالت تکه تکه نداشته باشد آنها را هم بزنید.

خمیرمایه که پف کرده و آماده شده را هم به مواد اضافه کنید.

9

آرد را مانند تمام نان‌ها و کیک‌ها سه بار الک کنید و نمک را داخل آن بریزید و هم بزنید. حالا آرد را کم کم به موادتان اضافه کنید. همینطور که آرد را اضافه می‌کند مرتب هم بزنید تا یک خمیر نرم و لطیف و مناسب به دست بیاید. خمیر شما باید حسابی ورز داده بشود. حدود 15 دقیقه این کار را انجام بدهید و روی سطح کار ورز داده تا دیگر خمیر به دستتان نچسبد. اگر هنوز اندکی چسبندگی دارد خیلی کم کم آرد اضافه کنید تا این حالت از بین برود. به صورت ناگهانی آرد اضافه نکنید چون اگر آرد آن زیاد بشود خمیری سفت و خشک خواهید داشت که مستقیم روی کیفیت نان شما اثر منفی خواهد گذاشت! در نهایت خمیر را چندین بار (20 بار) روی سطح کار بکوبید و آن را با یک نایلون بپوشانید و روی نایلون هم دستمال تمیز قرار بدهید تا خمیر شما استراحت کند. حدود یک تا 2 ساعت باید به این مرحله زمان بدهید.

بعد از طی این مدت پف خمیر را بگیرید و آن را به شکل دلخواه فرم بدهید.

داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و آن را هم چرب کنید و خمیر شکل داده را داخل آن قرار بدهید. این قسمت سلیقه‌ای است و اگر دوست دارید رول‌های باریکی از خمیر را هم ایجاد کرده و روی آن به صورت گل یا راه راه شکل بدهید. برای اینکه نان شما طلایی بشود روی خمیر را باید رومال بزنید.

زعفران دم کرده، شیر و زرده تخم مرغ را با چنگال خوب هم بزنید و با فرچه روی خمیر بمالید.

10 دقیقه دیگر به این خمیر استراحت بدهید. مانند قبل روی سینی فر را با نایلون و دستمال تمیز بپوشانید.

فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید (اگر فر شما برقی است 160 درجه سانتیگراد کافی است) و اجازه بدهید 10 دقیقه گرم شود. بعد از این مدت سینی فر را داخل آن بگذارید و به مدت 25 تا 30 دقیقه نان را بپزید. بعد از اینکه روی نان شما طلایی شد حاضر است.

در صورت تمایل برای اینکه شیرین و براق بشود مقداری شربت یا شهد آماده کنید و روی آن بمالید. حتی می‌توانید برای این کار مقداری عسل را با کمی آب جوش و زعفران دم کرده رقیق کنید و در تمام قسمتهای نان بریزید. اگر دوست داشتید شربت روی آن بریزید از شربت کوکیز بادام زمینی استفاده کنید.

نوش جان

نظرات
پربازدیدترین خبرها