راهنماتو- مطالعه تازهای که بر اساس دادههای 168کشور جهان انجام شده است نشان میدهد که دسترسی و استفاده از اینترنت به صورت پیوسته با رفاه مثبت مرتبط است.
به گزارش راهنماتو، این مطالعه توسط موسسه اینترنت آکسفورد انجام شده است و نشان میدهد که برخلاف گزارشها در بسیاری نقاط جهان، از جمله انگلستان و اتحادیه اروپا، که به دلیل سویههای منفی آنلاین بودن، قوانینی را علیه اینترنت وضع کردهاند، دسترسی به اینترنت رویهم رفته مفید است.
تحقیق جدید نشان میدهد که تعداد کمی از یافته ها با افزایش علائم افسردگی و استفاده از اینترنت همخوانی داشتهاند اما فواید کلی اینترنت فراتر است و تنظیمکنندگان در هنگام وضع قانون بهتر است به جای آنکه تحت تأثیر «روایتهای فردی» تصمیمگیری کنند، بر اساس دادهها مقررات وضع کنند.
پروفسور، اندرو پرزیبالسکی، از دانشگاه آکسفورد، که هدایت این پژوهش را برعهده داشته است، میگوید:
«میتوانم پیشبینی کنم که برخی از یافتههای پژوهش اخیر با گفتوگوهایی که پیرامون استفاده از رسانههای اجتماعی وجود دارد، مغایر باشد.»
«اگر میخواهیم جهان آنلاین را برای افراد جوان ایمن کنیم، نمیتوانیم صرفا یک راهحل برای همگان داشته باشیم و با شدت و صرف انرژی زیاد و عقاید قوی عمل کنیم- حقیقتا نیاز داریم مطمئن شویم که نسبت به تغییر اذهانمان به واسطه دادهها حساسیت داریم.»
این مطالعه صرفا روی رسانههای اجتماعی که بیشتر مباحث داغ درباره امنیت اینترنت درباره آنهاست، متمرکز نبوده است، بلکه رویکردی گستردهتر به ارزیابی اینترنت داشته است.
محققان دادههای به دست آمده از 2میلیون نفر ما بین سنین 15 تا 99سال در سراسر جهان از آمریکای لاتین تا آسیا و آفریقا را بین سالهای 2006 تا 2021 بررسی کردند.
آنها دریافتند افرادی که به اینترنت دسترسی داشتند یا به صورت فعال از اینترنت استفاده میکردند، سطوح بالاتری از رضایت از زندگی و رفاه اجتماعی را گزارش میدادند.
کوین مککانوی، استاد آمار، میگوید که این تحقیق به جزئیات نظر نکرده اما مفید است.
«این تحقیق یک نقطه شروع است و کمترین اثرش آن است که نسبت به دیدگاههایی که از بد بودن اینترنت صحبت میکنند، تردید ایجاد میکند.»
زنان جوان
در این مطالعه 8شاخص رفاه شامل رضایت از زندگی، تجربههای مثبت و منفی روزمره و رفاه جامعه مد نظر قرار گرفت.
محققان 34000 الگوی آماری متفاوت و زیرمجموعه دادهها را بررسی کردند. در 85درصد از موارد ارتباط بین اتصال به اینترنت و رفاه مثبت و به لحاظ آماری چشمگیر گزارش شد. اما در 5درصد از موارد استفاده از اینترنت و رفاه منفی بود و بیشترین موارد منفی نیز بین زنان جوان 15 تا 24سال گزارش شد.
این آمار نمیتواند اثبات کند که شاد نبودن این جامعه آماری ناشی از دسترسی به اینترنت است، اما در مقاله آماده است که «این ارتباط با گزارشهای قبلی مبنی بر افزایش قلدری سایبری و ارتباطات منفی بیشتر بین استفاده از رسانههای اجتماعی و علائم افسردگی در بین زنان جوان همخوان است.»
دکتر روث پلاکت، محقق ارشد کالج لندن، میگوید: «باید محدودیتهای این تحقیق را در نظر گرفت. مثلا این تحقیق روی افراد «معمولی» در هر کشوری متمرکز شده است.»
«این تحقق رسانههای اجتماعی را به صورت مجزا بررسی نکرده است. همه ما میدانیم که جوانان میتوانند در این پلتفرمها در معرض محتواهای آسیبزا قرار بگیرند که ممکن است به ارتباطات منفی مرتبط با استفاده از اینترنت دامن بزند.»
محققان میگویند که این تحقیق نمیتواند رابطه علی و معلولی را مشخص کند. مثلا نویسندگان نمیتوانند به طور کامل احتمال افزایش درآمد، که با افزایش استفاده از اینترنت نیز مرتبط است، را در احساس بهتر افراد در دسترسی به اینترنت نادیده بگیرد.
اما به گفته پرزیبالسکی این تحقیق درسهای شفافی برای سیاستگذارانی که به دنبال افزایش محافظت از جوانان در فضای آنلاین هستند، دارد.
او به فقدان مطالعات داوریشده با این موضوع اشاره کرد و این حقیقت که بسیاری از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شدهاند، روی کشورهای انگلیسیزبان و ثروتمند متمرکز بودهاند.
او توضیح میدهد: «ما حقیقتا بهترینها را برای کودکان میخواهیم اما اگر سیاستها صرفا از روی داستانهای فردی تعیین شوند، بسیاری از خانوادهها ناامید خواهند شد.»