بهترین زمان کود دادن به گیاهان آپارتمانی در بهار؛ چرا نباید بیش از این صبر کنید؟

کوددهی بهاری به گیاهان آپارتمانی در زمان مناسب، رمز داشتن برگ‌های سرسبز و گل‌های پررنگ است. در این مطلب یاد می‌گیرید چه زمانی و چگونه به گیاهان خانگی کود بدهید تا همیشه سرحال بمانند.

شناسه خبر: ۴۴۴۴۳۵
بهترین زمان کود دادن به گیاهان آپارتمانی در بهار؛ چرا نباید بیش از این صبر کنید؟

راهنماتو- برای پرورش گیاهان آپارتمانی سالم و سرزنده، تنها تأمین نور و آب کافی نیست؛ کوددهی به‌موقع و اصولی در بهار نقشی اساسی در رشد، شادابی و گلدهی آن‌ها ایفا می‌کند که اکثرا بهترین زمان عمل این فعل را نمی‌دانیم.

به گزارش راهنماتو، نگهداری از گیاهان آپارتمانی، به‌ویژه در فضاهای بسته و کم‌نور، نیازمند دقت و دانش کافی در خصوص نیازهای تغذیه‌ای آن‌هاست.

 بسیاری از علاقه‌مندان به گیاهان خانگی، کوددهی را به‌عنوان یک مرحله فرعی یا غیرضروری در فرآیند نگهداری می‌دانند، در حالی‌ که تأمین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان، در زمان مناسب و به شیوه‌ای صحیح، نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ سلامت، رشد مناسب و گلدهی آن‌ها دارد.

 در این مقاله از راهنمای گل و گیاه، به بررسی اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی پرداخته و راهکارهایی کاربردی جهت ارتقای کیفیت نگهداری از این موجودات سبز و دوست‌داشتنی ارائه خواهیم داد.

fertilizing-houseplants-time-to-fertilize_11zon (1)

چه زمانی باید به گیاهان آپارتمانی کود داد؟

گیاهان آپارتمانی زمانی به کود نیاز دارند که در حال رشد فعال باشند، یعنی در فصل‌های بهار و تابستان. در واقع، استفاده از کود در پاییز و زمستان و یا استفاده بیش از حد از آن که گیاهان در خواب زمستانی هستند، می‌تواند احتمال سوختگی ریشه را افزایش دهد.

برای بهترین نتیجه، کوددهی گیاهان آپارتمانی را از فروردین یا اردیبهشت آغاز کنید، زمانی که گیاهان شروع به تولید برگ‌های جدید می‌کنند. بنابراین  در هنگام کوتاه شدن روزها، مثلا  اوایل پاییز کوددهی را متوقف کنید.

حتی گیاهان گل‌دهنده‌ی زمستانی مانند کاکتوس و بنفشه آفریقایی نیز زمانی بهترین رشد را دارند که فقط در طول فصل رشد کود دریافت کنند و از کوددهی در زمستان بهره‌ای نخواهند برد.

نحوه کوددهی به گیاهان آپارتمانی

هیچ قانون مشخصی برای اینکه چقدر باید به گیاهان آپارتمانی کود داد وجود ندارد؛ زیرا انواع مختلف کودها به میزان‌های متفاوتی اعمال می‌شوند و برخی گیاهان به کود بیشتری نسبت به دیگران نیاز دارند.

اما، کوددهی بیش از حد می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند قهوه‌ای شدن و خشک شدن برگ‌ها و پژمرده شدن ساقه‌ها، رشد غیرطبیعی برگ‌ها و تجمع قابل مشاهده کودهای نمکی روی سطح خاک گلدان شود. به همین دلیل، بسیار مهم است که همیشه دستورالعمل‌های موجود روی بسته‌بندی کود را با دقت بخوانید و آن‌ها را به‌طور دقیق دنبال کنید.

اگر بر روی بسته‌بندی راهنمایی وجود نداشت، حتما از یک متخصص کمک بگیرید؛ مثلا همان فروشنده‌ای که از او کود را خریداری کرده‌اید.

best-fertilizers-for-houseplants-01_11zon

هر چند وقت یک‌بار باید به گیاهان آپارتمانی کود داد؟

به طور کلی، بیشتر گیاهان آپارتمانی باید هر ماه یک‌بار از بهار تا اوایل پاییز با کود متعادل ۵-۵-۵ یا ۱۰-۱۰-۱۰ کوددهی شوند؛ با این حال، این میزان بسته به محصولی که استفاده می‌کنید، متفاوت است.

کودهای گرانول آهسته‌رهش و کود میله‌ای تنها باید هر ۲ تا ۹ ماه یک‌بار استفاده شوند، زیرا به آرامی تجزیه شده و به تدریج گیاهان را تغذیه می‌کنند.

کودهای مایع سریع‌تر توسط گیاهان جذب می‌شوند و معمولاً هر ماه یک‌بار باید استفاده شوند، اما اگر آن‌ها را به نصف قدرت رقیق کنید، می‌توانید دو بار در ماه و اگر آن‌ها را به یک‌چهارم قدرت رقیق کنید، می‌توانید هفته‌ای یک‌بار کوددهی کنید.

برخی علائمی که نشان می‌دهند گیاهان شما به کود بیشتری نیاز دارند شامل رشد کند، کاهش گلدهی، ساقه‌های ضعیف، و برگ‌های رنگ پریده یا زرد با رگ‌های سبز قابل مشاهده است.

Houseplant-Rehab-fertilizing-houseplants-1024x512_11zon

شیوه کوددهی به گیاهان آپارتمانی مختلف؛ هر گیاه چه کودی؟

گیاهان دارویی آپارتمانی و گیاهان سریع‌الرشد استوایی مانند مانسترها و پتوس نسبت به ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها به کود بیشتری نیاز دارند و معمولاً در طول فصل رشد هر ماه یک‌بار کوددهی می‌شوند.

گیاهان گل‌دهنده و میوه‌دهنده، از جمله مرکبات خانگی، نیز به مقدار قابل توجهی کود نیاز دارند و معمولاً هر ماه یا حتی هر هفته با کود مایع رقیق شده هنگامی که در حال گلدهی یا میوه‌دهی فعال هستند، کوددهی می‌شوند.

ساکولنت‌ها و کاکتوس‌های کم‌کود، اگر بیش از حد کوددهی شوند، ممکن است رشد لاغر و ساقه‌های ضعیف پیدا کنند، بنابراین معمولاً فقط یک‌بار در سال در بهار، آن هم در صورتی که نیاز باشد، کوددهی می‌شوند.

اگر در مورد نیاز گیاهانتان به کود شک دارید، بهتر است احتیاط کنید و از کوددهی خودداری کنید. اگرچه گیاهان می‌توانند برای مدتی بدون کود زنده بمانند، اما کوددهی بیش از حد می‌تواند به شدت به آن‌ها آسیب برساند.

fertilizing-houseplants-stakes_11zon (1)

نحوه کوددهی به گیاهان آپارتمانی

همانند میزان استفاده از کود، کمک گرفتن از دستورالعمل‌های موجود روی بسته‌بندی کود نیز برای اطمینان از استفاده صحیح آن اهمیت دارد.

کودهای گرانول معمولاً روی سطح خاک پاشیده شده و سپس به لایه بالایی خاک گلدان منتقل می‌شوند.

کودهای میله‌ای به طور مستقیم در مخلوط خاک گلدان قرار می‌گیرند.

کودهای محلول در آب نیاز به مخلوط شدن با آب قبل از استفاده دارند.

کودهای مایع می‌توانند به طور مستقیم روی خاک ریخته شوند یا قبل از استفاده با آب رقیق شوند تا به نسبت ۱/۲ یا ۱/۴ رقیق شوند، سپس با استفاده از آبیاری یا اسپری کردن به روی برگ‌ها به گیاه داده شوند.

چه با کود مایع و چه با کود گرانول کار کنید، بهتر است کوددهی را هنگام صبح و زمانی که خاک گیاه کمی مرطوب است انجام دهید. این روش کوددهی به گیاهان کمک می‌کند تا مواد مغذی را سریع‌تر جذب کنند و همچنین خطر سوختگی ریشه کاهش می‌یابد.

نظرات
پربازدیدترین خبرها