
حمیدرضا صارمی گفت: میخواهیم قانونا این پاساژ را به نقطه دیگری از شهر منتقل کنیم و بزودی این موضوع تعیین تکلیف میشود. پاساژ علاالدین فاقد پایان کار بوده و ۱۵ سال است که برای دریافت این پایان کار اقدام نکرده و در عین حال واحدهای تجاری را نیز به صورت غیر مجاز تفکیک کرده است. اگر چه شهرداری تهران حکم پلمب این سازه را دارد اما تا کنون اخطارهای متعددی به صاحب این پاساژ داده و اقدامی برای پلمب این واحد تجاری نکرده است.
فرداد عدالتخواه، شهردار ناحیه۱ منطقه۱۱ پیشتر گفته بود:علاوه بر اینکه قبلا این ساختمان توسط دستگاههای مرتبط ناایمن شمرده شده، بیمه هم قرارداد خود را با مالک این ساختمان فسخ کرده . علاوه براین داربستی که به ساختمان اضافه شده بر وزن ساختمان اضافه کرده که واقعاً برای این سازه قدیمی خطر آفرین است.
وی گفت: سال گذشته، همزمان با آتشسوزی در بیمارستان گاندی و تخریب نمای ساختمان آن، شهردار منطقه که دغدغهای جدی در حوزه ایمنی داشت، متوجه وضعیت بحرانی پاساژ علاءالدین شد. به او اطلاع دادیم که طبق گفته مدیرعامل سازمان آتشنشانی، ساختمان علاءالدین در کمتر از سه دقیقه میسوزد و به خاکستر تبدیل میشود. جدا از مشکل کامپوزیت، در داخل ساختمان، پلهبرقیها استاندارد نیستند، پلههای فرار ایمن نیستند و اگر کسی بخواهد از آنها فرار کند، به احتمال زیاد در حین فرار آسیب میبیند.
عدالتخواه ادامه داد: جدا از این مشکلات، سازه این ساختمان ناایمن است. وقتی یک ساختمان از نظر مهندسی ساخته میشود، یک ظرفیت تردد برای آن تعیین میشود. پاساژ علاءالدین زمانی که ساخته شد، ظرفیت تردد روزانهاش حدود هزار نفر بود. اما امروزه وضعیت این ساختمان در حالتی قرار دارد که تردد روزانه آن به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است. دلیل این افزایش تردد این است که هر واحد تجاری به چند نفر اجاره داده شده است. درواقع، یک واحد تجاری به جای یک نفر، به ۶ نفر اجاره داده شده که هرکدام مشغول به کار خودند. این افزایش جمعیت در واحدها باعث شده تا ظرفیت سازهای که در ابتدا برای هزار نفر طراحی شده بود، به ۱۰ هزار نفر برسد و ساختمان را از نظر ایمنی غیرقابل استفاده کند.