کشف فسیل دایناسور زیر پارکینگ موزه مشهور آمریکا

موزه علوم و طبیعت دنور در ایالت کلرادو آمریکا که به نمایش دایناسورها معروف است، استخوانی فسیل‌شده را در مکانی غیرمنتظره و بسیار نزدیک‌تر از آنچه هرکس می‌تواند تصور کند، کشف کرده است.

شناسه خبر: ۴۵۲۶۵۷
کشف فسیل دایناسور زیر پارکینگ موزه مشهور آمریکا

موزه علوم و طبیعت دنور در ایالت کلرادو آمریکا که به نمایش دایناسورها معروف است، استخوانی فسیل‌شده را در مکانی غیرمنتظره و بسیار نزدیک‌تر از آنچه هرکس می‌تواند تصور کند، کشف کرده: زیر پارکینگ موزه!

فسیل از چاهی به قطر پنج سانتی‌متر و از عمق بیش از ۲۳۰ متر به دست آمد. این چاه به‌منظور ارزیابی ظرفیت گرمایش زمین‌گرمایی موزه حفر شده بود. جیمز هاگادورن، سرپرست بخش زمین‌شناسی موزه گفت: «یافتن استخوان دایناسور در نمونه مغزه، مثل این است که در ماه به‌طور مستقیم توپ گلف را وارد چاله کنی. این اتفاقی نادر است.»

2-336_11zon

دانشمندان بر این باورند که فسیل متعلق به مهره‌ای از یک دایناسور گیاه‌خوار نسبتا کوچک است که حدود ۶۷٫۵ میلیون سال پیش، در اواخر دوره کرتاسه زندگی می‌کرد. برخورد یک شهاب‌سنگ حدود ۶۶ میلیون سال پیش به دوران طولانی سلطه دایناسورها پایان داد.

گیاهان فسیل‌شده نیز در نزدیکی استخوان، در داخل چاه حفاری‌شده کشف شدند. پاتریک اوکانر، سرپرست بخش دیرینه‌شناسی مهره‌داران موزه گفت: «این حیوان احتمالا در محیطی باتلاقی زندگی می‌کرد که در آن زمان پوشش گیاهی انبوهی داشته است. اکتشافات مربوط به دایناسورها در این منطقه شامل بخش‌هایی از فسیل‌های تیرانوسوروس رکس و تریسراتوپس نیز بوده است. اما این نمونه، عمیق‌ترین و قدیمی‌ترین فسیلی است که تاکنون در دنور کشف شده است.»

1-364_11zonبخشی از مهره‌های فسیل‌شده دایناسوری گیاه‌خوار در اعماق خاک زیر پارکینگ کشف شد.

سایر کارشناسان حوزه گرچه اصالت کشف را تأیید کردند، واکنش‌ متفاوتی نسبت به آن داشتند. توماس ویلیامسون، سرپرست بخش دیرینه‌شناسی در موزه تاریخ طبیعی و علم نیومکزیکو در البوکرکی گفت: «فکر می‌کنم این کشف غافلگیرکننده باشد، اما ازنظر علمی خیلی هیجان‌انگیز نیست.» او افزود راهی برای تعیین دقیق گونه دایناسور وجود ندارد.

ارین لاکانت، مدیر برنامه‌های آموزشی در محوطه ردپای دایناسورها در دایناسور ریج واقع در غرب دنور گفت: «این کشف کاملا معتبر و شگفت‌انگیز است! شکل فسیل نشان می‌دهد این دایناسور احتمالا از نوع دایناسورهای اردک‌منقار یا گونه‌ای کوچک‌تر و نسبتا مشابه به نام تسیلوسوروس بوده است.»

فسیل به‌دست‌آمده از چاه حفاری اکنون در موزه علوم و طبیعت دنور به نمایش گذاشته شده است، اما برنامه‌ای برای جستجوی فسیل‌های بیشتر زیر پارکینگ وجود ندارد. هاگادورن می‌گوید: «خیلی دوست دارم چاهی به عمق ۲۳۳ متر در پارکینگ حفر کنم تا باقی دایناسور را استخراج کنم. اما فکر نمی‌کنم این امر امکان‌پذیر باشد، چون واقعا به پارکینگ نیاز داریم.»

 

منبع : گاردین
نظرات
پربازدیدترین خبرها