
اولین گاومیش شبیهسازی شده جهان در تبت به دنیا آمد. این گاومیش با وزن ۳۳.۵ کیلوگرم با استفاده از روش شبیهسازی سلول سوماتیک (یک روش آزمایشگاهی برای ایجاد یک کپی ژنتیکی از یک موجود زنده) متولد شده است.
شبیهسازی، کلونسازی یا همسانهسازی (Cloning) فرآیند ساختن یک کلون یا همسانه از چیزی است و در زیستشناسی به طور کلی به فرآیندهایی که برای آفرینش از پارههایی از دیانای، همسانهسازی DNA به کار میرود، گفته میشود.
این اصطلاح در مواردی که جاندارانی مانند باکتری، حشره یا گیاه به طور غیرجنسی تولید مثل میکنند نیز به کار میرود. محققان همچنین از انتخاب کل ژنوم استفاده کردند؛ روشی که به شناسایی و تکثیر حیوانات با صفات ژنتیکی مطلوب مانند اندازه و تولید شیر کمک میکند.
این پروژه در سال ۲۰۲۳ توسط محققان دانشگاه ججیانگ (Zhejiang) در شرق چین که رهبری این کار علمیرا بر عهده داشتند، آغاز شد. هدف اصلی، افزایش کیفیت نژادهای گاومیش قویتر، پربارتر و مقاومتر کردن آنها در برابر بیماری بود.
دستور کار همچنین کمک به ایجاد یک سیستم اصلاح نژاد مدرن، متناسب با شرایط منحصربهفرد زمینهای مرتفع تبت بود. گاومیشها برای زندگی در فلات تبت، جایی که هزاران سال است در آن اهلی شدهاند، ضروری هستند. توانایی آنها در زنده ماندن در جایی که اکثر دامها نمیتوانند، وجود آنها را برای امنیت غذایی در این منطقه حیاتی میکند.