امگشت پلو و یا مگشت پلو، یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ جنوبی، خوزستان می باشد. عطر و طعم این پلوی معروف بسیار فوق العاده بوده و می توانید از انواع ادویه ها برای تندتر کردن طعم آن استفاده کنید.
امگشت پلو ترکیبی از مزه های مختلف بوده که یک نوع غذای خوشمزه و پرطرفدار می باشد. می توانید از تن ماهی نیز در طبخ این غذای جنوبی به جای ماهی نیز استفاده کنید. این پلوی خوشمزه و مقوی را برای وعده ناهار و یا شام به راحتی در منزل طبخ کرده و از طعم و عطر آن لذت ببرید.
مواد لازم
برنج: ۲ پیمانه
ماهی: ۳۰۰ گرم
سبزی ماهی (شنبلیله و گشنیز): ۲۰۰ گرم
کشمش: نصف پیمانه
سیر: ۳ حبه
گردو: ۳ عدد
پیاز متوسط: ۱ عدد
گرد لیمو: ۱ قاشق چایخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهی تابه تفت دهید.
سپس سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه و تفت دهید.
ماهی خرد شده و سبزی ماهی را نیز به مواد اضافه و سرخ کنید.
در آخر نیز گردو خرد شده، گرد لیمو و ادویه ها را اضافه و تفت داده و حرارت را خاموش کنید.
کشمش را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید.
سپس کشمش را آبکش کرده و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید تا پف کند.
برنج را با مقدار ۳ پیمانه آب و کمی نمک خیس کنید.
در یک قابلمه کمی آب پر کرده و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش بیاید.
سپس برنج را داخل آب ریخته و کمی صبر کنید تا برنج نرم شود.
سپس برنج را آبکش کرده و در کف قابلمه یک نان لواش برای ته دیگ بگذارید.
یک لایه برنج و مقداری از مواد ماهی در قابلمه بریزید تا برنج و مواد تمام شود.
برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا آماده شود.
کشمش های تفت داده شده را نیز برای تزیین بر روی برنج در دیس بریزید.