
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا ابتدا باید برنج را آبکش کنید. برگ مو را برای چند دقیقه بجوشانید و بعد از آبکش کردن خرد کنید. لپه را بپزید.
پیاز را با سیر، گوشت چرخ کرده، لپه، ادویهها، برگ مو و سبزیجات معطر تفت دهید. در ادامه این مواد را با برنج آبکش شده ترکیب کنید و در قابلمه بریزید.
برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در صورت تمایل میتوانید این غذا را با مرغ یا بدون گوشت و مرغ و به صورت گیاهی نیز آماده کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دمپخت برگ مو با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 3 پیمانه |
برگ مو تازه یا شور | 2 پیمانه |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
لپه (اختیاری) | 1 پیمانه |
سبزی معطر (شوید، مرزه، ترخون، نعناع خشک) | به مقدار لازم |
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک | به میزان لازم |
روغن یا کره | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره یا آب لیمو ترش تازه | 2 قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی (اختیاری) | 1/2 پیمانه |
رب گوجه فرنگی (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و بعد همراه با آب و مقداری نمک در یک ظرف بریزید. اجازه دهید برنج برای یک ساعت در آب بماند.
مرحله دوم: برنج را آبکش کنید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.
حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج آماده شود، سپس آن را آبکش کنید.
در این مرحله قسمت بیرونی برنج باید نرم و مغز آن هنوز کمی سفت باشد.
مرحله سوم: برگها را بجوشانید
برگ موها را بشویید و کنار بگذارید. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برگها را در آب بیندازید.
حدود 3 دقیقه صبر کنید تا برگها نرم شوند و سپس آنها را آبکش کنید.
مرحله چهارم: برگها را خرد کنید
در این مرحله باید برگ موهای نیم پز شده را به هر اندازهای که دوست دارید خرد کنید و برای درست کردن دمپخت کنار بگذارید.
مرحله پنجم: لپه را بپزید
لپه را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
اجازه دهید لپهها با حرارت متوسط بپزند و نرم شوند، سپس آنها را از روی حرارت بردارید.
مرحله ششم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله هفتم: سیر و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید
بعد از این که پیاز سرخ شد، سیر خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
در ادامه گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله هشتم: لپه و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله باید لپه پخته شده را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به ماهیتابه اضافه و خوب با سایر مواد مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله نهم: برگ مو و سبزیجات معطر را اضافه کنید
برگ موی خرد شده و سبزیهای معطر را در ماهیتابه بریزید و دوباره مواد را هم بزنید تا عطر سبزیها بلند شود.
مرحله دهم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این غذا اختیاری است، اما موجب خوشرنگتر شدن آن میشود.
در این مرحله میتوانید مواد را کمی کنار بزنید و رب را در ماهیتابه بریزید.
در ادامه رب را کمی در روغن سرخ و بعد آن را با سایر مواد ترکیب کنید.
مرحله یازدهم: مواد دم پخت را ترکیب کنید
برنج آبکش شده را به مخلوطی که درست کردید، اضافه کنید.
مواد را به آرامی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت با برنج ترکیب شوند. کمی زعفران دم کرده و آبغوره روی برنج بریزید.
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید برنج برای 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم دم بکشد.
دمپخت برگ مو بدون گوشت
در این روش باید گوشت چرخ کرده را حذف و این برنج را به صورت گیاهی آماده کنید. برای این دمپخت میتوانید از مقداری قارچ یا سویا به عنوان جایگزین گوشت استفاده کنید.
دمپخت برگ مو با مرغ
در این روش باید به جای گوشت از تکههای مرغ خرد شده برای درست کردن این غذا استفاده کنید. برای خوشمزهتر شدن این غذا بهتر است ابتدا مرغ را با مقداری پیاز و سیر خرد شده، سس خردل، آب لیمو ترش، زعفران و ادویه مزه دار کنید و بعد مرغها را خوب سرخ کنید و بپزید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دمپخت برگ مو
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت دمپخت برگ مو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در صورت استفاده از برگ موی شور بهتر است آن را چند ساعت در آب خیس کنید تا نمک اضافی آن خارج شود.
برای درست کردن این دمپخت باید از برگهای جوان و تازه استفاده کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.
اضافه کردن مقداری زعفران دم کرده به این غذا عطر و رنگ بی نظیری میبخشد.
اضافه کردن سبزیجات معطر مانند مرزه، ترخون و نعناع خشک به این غذا اختیاری است، اما عطر خاصی به آن
میدهد.
برای جلوگیری از سوختن ته دیگ و پخت یکنواخت غذا بهتر است قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید و با حرارت ملایم بپزید.
در صورت تمایل میتوانید این غذا را بدون لپه نیز آماده کنید.
برای مزه دار کردن این غذا با مرغ، میتوانید از مقداری سس خردل برای مزه دار کردن مرغها استفاده کنید.
اضافه کردن مقداری لیمو عمانی به این غذا طعم فوقالعادهای میبخشد.
برای درست کردن این غذا میتوانید از مقداری گوشت تکهای استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید به جای آبغوره از مقداری گرد غوره استفاده کنید.
برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید به جای سیر از مقداری پودر سیر برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.