
مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفداری است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند.
مواد لازم برای تهیه مربای شلیل
- شلیل: 1 کیلوگرم
- شکر: 800 گرم
طرز تهیه مربای شلیل
برای درست کردن این مربای خوشمزه ابتدا شلیلها را بشویید و کاملا خشک کنید، سپس شلیلها را پوست بگیرید و به صورت خلالی درشت برش بزنید.
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و شلیلهای برش خورده و شکر را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و آن را به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا آب بیندازد. بعد از این مدت زمان قابلمه را روی اجاق گاز قرار بدهید و حرارت را زیاد کنید تا مربا جوش بیاید، سپس حرارت را متوسط کنید.
کف روی مربا را بگیرید و اجازه بدهید مربا با حرارت ملایم کم کم بجوشد و به قوام بیاید. بعد از اینکه مربا نیم ساعت جوشید و تغییر رنگ داد و شربت به قوام رسید، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید مربا به مدت یک شبانه روز داخل همان قابلمه و در فضای محیط بماند، سپس مربا را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ حتما کف روی مربا را بعد از جوش آمدن بگیرید تا مربای شفافتری داشته باشید.
ـ سعی کنید برای درست کردن مربای شلیل از شلیلهای سفت و سالم استفاده کنید.
ـ اجازه ندهید مربا بیشتر از 30 دقیقه بجوشد. جوشیدن زیاد مربا را درنهایت سفت و بدرنگ میکند. یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازهای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح میوه را بپوشاند.
ـ شیشههایی را که برای مربا انتخاب میکنید باید حتما خشک و تمیز با درب فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.