روز جهانی حجاب فرصتی برای تشویق زنان از فرهنگها و باورهای مختلف به تجربه حجاب و درک حس پوشیدن آن است. حجاب پوششی است که توسط زنان مسلمان در حضور مردان غیرخانواده (نامحرم) پوشیده میشود. واژه «حجاب» بهمعنای «پرده» یا «فاصله» است و بهرغم ظاهرش بهعنوان یک روسری یا چادر در سبکهای مختلف، دارای معانی عمیقتری است.
اگرچه زنان تنها در حضور مردان غیرخانواده ملزم به پوشیدن حجاب هستند، بسیاری از زنان مسلمان ترجیح میدهند که علاوهبر رعایت این الزام دینی حجاب را بهعنوان نمادی از همبستگی فرهنگی بپوشند.
تاریخچه روز جهانی حجاب
در تاریخ یکم فوریه ۲۰۱۳، نازما خان، اولین روز جهانی حجاب را اعلام کرد. خان یک زن مسلمان اهل نیویورک است که با هدف ترویج درک دینی این فرهنگ روز حجاب را پایهگذاری کرد.
او در دوران کودکی خود در نیویورک بهویژه پس از حملات ۱۱ سپتامبر با تبعیض زیادی بهدلیل پوشیدن روسری خود روبهرو شد و امیدوار بود که با ایجاد این روز، بتواند به تبعیض پوشش پایان دهد و امروز با تلاش او روز جهانی حجاب در ۱۹۰ کشور جهان جشن گرفته میشود.
شورای روابط اسلامی-آمریکایی (CAIR) روز چهارشنبه از تصویب قطعنامه جدیدی در سنای ایالت نیویورک استقبال کرد که یکم فوریه ۲۰۲۵ را بهعنوان روز جهانی حجاب به رسمیت میشناسد. هدف این قطعنامه که توسط سناتور راکسان پرساود معرفی شده، «تشویق تحمل مذهبی، درک فرهنگی و همبستگی بینالمللی» است.
CAIR در بیانیهای اعلام کرد: «روز جهانی حجاب، در سال دوازدهم خود، پلتفرمی برای ترویج درک، از بین بردن کلیشهها و جشن گرفتن توانمندی زنانی است که انتخاب میکنند حجاب داشته باشند.»
افاف ناشر، مدیر اجرایی CAIR، با اشاره به اینکه این قطعنامه نشاندهنده جشن تنوع فرهنگی و مذهبی نیویورک است، گفت: «روز جهانی حجاب فرصتی مهم برای تقویت صدای زنانی است که حجاب میپوشند و مبارزه با تعصب و تبعیضی است که بیشتر آنها با آن روبهرو هستند.»