جزئیات تشییع سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین

آرامگاه سیدحسن نصرالله، در منطقه ضاحیه جنوبی بیروت ساخته و آماده شده است. ضاحیه منطقه تحت کنترل حزب‌الله و محل اصلی تجمع شیعیان در پایتخت است. محل شهادت دبیرکل پیشین حزب‌الله نیز در ضاحیه قرار داشت. سیدهاشم صفی‌الدین را در زادگاهش دیر قانون النهر به خاک می‌سپارند.

شناسه خبر: ۴۳۸۹۰۳

جزئیات تشییع سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین

پیکر دو دبیرکل شهید جنبش مقاومت لبنان، امروز در بیروت تشییع می‌شود. سیدحسن نصرالله که سال ۱۳۷۰ به دنبال ترور سیدعباس موسوی، مسئولیت دبیرکلی حزب‌الله را بر عهده گرفت و تا زمان شهادتش در مهر ۱۴۰۳، این مسئولیت را بر عهده داشت. پس از ترور سیدحسن نصرالله در حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل، این تشکیلات مقاومت سیدهاشم صفی‌الدین را به عنوان دبیرکل برگزید که او نیز چند روز بعد در حمله‌ای مشابه هدف قرار گرفت و به شهادت رسید. با گذشت چند ماه از شهادت دو دبیرکل حزب‌الله، با برقراری آتش‌بس در لبنان، انجام هماهنگی‌ها، فراهم شدن مقدمات و ساخت آرامگاه، مراسم تشییع و تدفین آنان امروز برگزار می‌شود. پیکر سیدهاشمی صفی‌الدین فردا از بیروت به زادگاهش در دیرقانون النهر منتقل خواهد شد.

جمعیت زیادی از مردم لبنان برای شرکت در مراسم تشییع خود را به بیروت رساندند. هیئت‌های خارجی نیز برای حضور در این مراسم به لبنان وارد شدند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان عالی‌رتبه‌ترین مقاماتی هستند که به نمایندگی از ایران در مراسم حاضر می‌شوند. هیئتی نیز از سوی مقام معظم رهبری عازم بیروت شدند و پیام ایشان نیز در این مراسم قرائت می‌شود. مراسم اصلی در ورزشگاه کمیل شمعون در بیروت برگزار خواهد شد.

آرامگاه دبیران کل حزب‌الله

آرامگاه سیدحسن نصرالله، در منطقه ضاحیه جنوبی بیروت ساخته و آماده شده است. ضاحیه منطقه تحت کنترل حزب‌الله و محل اصلی تجمع شیعیان در پایتخت است. محل شهادت دبیرکل پیشین حزب‌الله نیز در ضاحیه قرار داشت. سیدهاشم صفی‌الدین را در زادگاهش دیر قانون النهر به خاک می‌سپارند. دیر قانون، در صور واقع در جنوب لبنان قرار دارد و استانی هم‌مرز با اسرائیل است. بر اساس گزارشی که خبرنگار روزنامه فرهیختگان از لبنان تهیه کرده، پیکر سیدهاشم صفی‌الدین پس از مراسم تشییع در بیروت، روز دوشنبه به صور منتقل می‌شود.

پیکر سیدحسن نصرالله کجا بود؟

دبیرکل پیشین حزب‌الله در حمله ۶ مهر ۱۴۰۳ به مرکز فرماندهی زیرزمینی این جنبش در ضاحیه به شهادت رسید. حجم بمب‌های سنگرشکن استفاده شده در این یورش به اندازه‌ای بود آواربرداری از محل حمله زمانبر بود. در نهایت پیکر شهدای این حمله از جمله سردار عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران در محل حمله کشف شد. از آن زمان تا تشییعی که امروز برگزار می‌شود، پنج ماه فاصله بود. لبنان تا آذرماه امسال درگیر جنگ و شرایط امنیتی سنگینی بود و امکانی برای انجام تشییع و تدفین دبیرکل شهید حزب‌الله وجود نداشت. پس از کشف پیکر شهدای آن حمله، مقامات حزب‌الله گفته بودند که نصرالله فقط در ضاحیه دفن خواهد شد و منتظر زمان مناسب برای این کار باقی خواهند ماند. در نهایت مشخص شد که پیکر سیدحسن نصرالله به طور موقت در مکانی دفن شده بود تا در نهایت چند روز قبل از زیر خاک خارج شد تا تشییع و تدفین صورت بگیرد. 

محل موقت پیکر شهید صفی‌الدین

سیدهاشم صفی‌الدین ۱۳ مهر در حمله‌ای مشابه سیدحسن نصرالله به شهادت رسید هرچند این اتفاق تا دو هفته بعد مورد تائید حزب‌الله قرار نگرفت. او که تا زمان حیات نصرالله در کنار او و شیخ نعیم قاسم، سه نفر اصلی این جنبش بودند، تا پیش از ترور به عنوان رئیس شورای اجرایی تشکیلات حزب‌الله فعالیت می‌کرد. پس از شهادت او بود که حزب‌الله در اطلاعیه خود از سیدهاشم صفی‌الدین به عنوان دبیرکل شهید یاد کرد.

پیکر سیدهاشم صفی‌الدین در روضة الحوراء به صورت موقت دفن شده بود. روضة الحوراء زینب یکی از دو گلزار شهدای حزب‌الله در کنار روضة الشهدا است که در ضاحیه قرار دارند. تعدادی از شهدای مدافع حرم، سه شهید انفجار تروریستی مقابل سفارت ایران و سمیر قنطار (سید الاسرای لبنان) شناخته شده‌ترین شهدای مدفون در روضة الحورا هستند. پیکر شهید صفی‌الدین نیز با مشخص شدن برنامه تشییع و تدفین، از زیر خاک خارج شد.

چرا دفن موقت؟ 

احتمالاً این چند روز در اخبار مربوط به تشییع سیدحسن نصرالله با اصطلاح به امانت خاک سپردن یا ودیعه برخورد کرده باشید. با توجه به ملاحظات امنیتی و آنچه در لبنان جریان داشت، امکان برگزاری این مراسم نبود. از سوی دیگر، نصرالله و صفی‌الدین دو شخصیت برجسته شیعیان لبنان بودند و ملاحظات سیاسی نیز به حزب‌الله اجازه نمی‌داد که آنان را بدون تشریفات و حضور مردم به خاک بسپارد. به این دلیل آنها به صورت موقت در مکانی موقت دفن شدند تا در زمان مناسب، به مقبره اصلی خود منتقل شوند.

سایت تبیان در این باره نوشت: «دفن موقت در شرایط اضطراری، یا همان به ودیعه قرار دادن میت به قبر، از نظر فقهی راهکاری برای جلوگیری از ایجاد مشکلات امنیتی و حفظ آرامش جامعه است. در مورد سید حسن نصرالله، به نظر می‌رسد که دفن اولیه به دلایل امنیتی و مدیریت اوضاع حساس لبنان انجام شد.»

منبع : فرارو
نظرات
پربازدیدترین خبرها