موشک بالستیک قاره پیمای اتمی دانگ فنگ۴۱ + عکس

موشک بالستیک قاره پیمای دانگ فنگ ۴۱ دوربردترین موشک بالستیک ساخت چین است، که هم اکنون بازوی اصلی بازدارندگی اتمی چین از جمله بر ضد ایالات متحده می‌باشد.

شناسه خبر: ۴۲۳۳۸۱
موشک بالستیک قاره پیمای اتمی دانگ فنگ41 + عکس

اولین موشک بالستیک قاره پیمای چین موشک سه مرحله سوخت مایع بزرگ دانگ فنگ ۵ بود که در اوایل دهه ۱۹۸۰ عملیاتی شد .این موشک سوخت مایع ۱۸۰ تنی بسیار بزرگ بود و زمان آماده‌سازی آن برای پرتاب چند روز وقت می برد .به دلیل شرایط آن به عنوان موشک سوخت مایع تنها برای پرتاب از سیلوهای ثابت مناسب بود و اگرچه برای مدت‌ها اصلی‌ترین موشک بالستیک قاره پیمای چین بود ولی قابل قیاس با موشک‌های سوخت جامد شوروی و یا آمریکا نبود که در عرض ۲۰ دقیقه آماده شلیک می‌شدند .

1

دانگ فنگ5

 دهه ۱۹۹۰ چین شروع به توسعه موشک‌های بالستیک سوخت جامد در انواع مختلف از جمله در انواع قاره پیما کرد  .موشک دانگ فنگ ۳۱ اولین موشک برد بلند چینی‌ها بود که ‌توانست بخش‌هایی از ایالات متحده را هدف قرار دهد.

این موشک یک موشک سوخت جامد بود توسط یک تریلر حمل می‌شد. در نسخه‌های اولیه موشک تنها می‌توانست سواحل غربی ایالات متحده را هدف قرار دهد ولی در نسخه‌های بعدی می‌توانست تقریباً تمام ایالات متحده را هدف قرار دهد . ولی نیاز به موشکی که بتوان آن را از مناطق داخلی‌تر و عمقی‌تر چین شلیک کرد باعث رفتن چین به سراغ دانگ فنگ ۴۱ شد .دانگ فنگ ۳۱ تنها زمانی به ایالات متحده می‌رسید که از مناطق مرزی چین شلیک شود.

2

خودروی حمل موشک دانگ فنگ 31

دانگ فنگ ۴۱ اولین بار در سال ۲۰۱۲ تست شد .یک موشک سه مرحله‌ای سوخت جامد غول پیکر با وزن حدود ۸۰ تن است که 16.5 متر طول و ۲/۷ متر قطر می باشد .دو مرحله سوخت جامد این موشک برای رساندن این موشک به خارج جو و مرحله سوم که کوچکتر است و متصل به بخش کلاهک‌ها است برای افزایش سرعت آن در خارج جو می‌باشد .

3

این موشک در مرحله نهایی در هنگام شیرجه حدود ۲۶ ماخ سرعت دارد  که این  که البته برای یک موشک قاره پیما عدد معقولی است .بر اساس گفته منابع غربی 45 دقیقه طول می کشد تا این موشک بعد از شلیک از خاک چین به خاک ایالات متحده آمریکا برسد. موشک بر روی یک شاسی متحرک 16 چرخ قرار می‌گیرد که این نیز اولین بار در بین حامل‌های موشک‌های بالستیک چینی دیده می‌شود .

موشک درون کپسول در پشت خودرو حمل می شود .در هنگام شلیک کپسول عمود شده و سر کپسول با  انفجاری از جا کنده شده و موشک شلیک می شود.استقرار کامیون و امادگی برای شلیک بین 30 تا 45 دقیقه زمان میبرد .

کامیون دارای دو کابین است که البته بین کابین ها فاصله قرار دارد زیرا کپسول موشک دقیقا بین دو کابین قرار میگیرد.

4

بدون شک این حامل بسیار تحت تاثیر موشک‌های بالستیک روسی چون موشک‌های قاره پیمای تپل و یا تپل ام است . خود شاسی ساخت شرکت دانگ فنگ است که گفته شده از یک موتور ۵۵۰ اسب بخاره دیزل استفاده می‌کند و سرعت جاده آن به ۸۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد اگر چه در مورد برد آن چیزی گفته نشده است.کامیون دارای ۴ جک هیدرولیک برای استقرار در زمان شلیک موشک است که باعث تثبیت کامیون در هنگام عمود شدن موشک و افزایش شدید وزن در انتهای کامیون می‌شود.

  کابین کامیون در برابر آلودگی‌های شیمیایی یا رادیو اکتیو دارای فیلتر است از این رو خدمه در این شرایط درون کامیون ایمن هستند.

این موشک به دو روش پرتاب می‌شود. یکی نسخه کامیون سوار که بر روی کامیون نصب و در عرض ۳۰ دقیقه برای پرتاب آماده می‌شود و گفته می‌شود خود خودرو را می‌توان در عرض ۵ دقیقه مستقر کرد و دیگری نسخه سیلو پرتاب است .موشک دانگ فنگ ۴۱ مانند بسیاری از موشک‌های بالستیک قاره پیمای روسی مانند  یارس ، توپل و توپل ام دارای نسخه جاده‌ای است و هم نسخه سیلو پرتاب نسخه است.

5

این موشک ها دست کم در ۵ پایگاه موشکی چین در عمق زمین در سیلوهای بتنی که حتی در برابر انفجارات اتمی بر روی زمین مقاوم هستند قرار می‌گیرد و در واقع برای آماده باش اتمی به کار می‌روند . این پنج پایگاه شامل سه پایگاه عمقی و دو پایگاه در غرب چین می‌باشد که احتمالاً هدف رساندن موشک‌ها در دو پایگاه اخیر به اروپا است .بر اساس گزارش واشنگتن پست چین هم اکنون دارای ۱۱۰ سیلوی پرتاب عمود است که البته همه آنها برای دانگ فنگ ۴۱ نیست و دست کم ۱۲۰ سیلو دیگر نیز در دست ساخت است. این موشک تاکنون در بیشترین برد خود در ۱۲ هزار کیلومتری تست شده است.

این تست مربوط به ۵ سپتامبر سال ۲۰۲۴ بود که یکی از این موشک‌ها از چین پرتاب و در اقیانوس آرام جنوبی در آب سقوط کرد.  با وجود این برخی از منابع بیشترین برد آن را ۱۵ هزار کیلومتر می‌دانند که به عبارت روشن‌تر حتی در صورت شلیک از عمق خاک چین نیز می‌تواند تمامی ایالات متحده را پوشش دهد.انتظار می‌رود این موشک برای رسیدن به ایالات متحده بین ۳۵ تا ۴۵ دقیقه زمان لازم داشته باشد.

6

وضعیت کلاهک‌های دانگ فنگ ۴۱ مشخص نیست به گفته برخی ناظرین چین هم اکنون به فناوری ساخت کلاهک‌های مجتمع چندگانه که شامل چند کلاهک هدایت شونده درون کلاهک اصلی است دست یافته و این موشک می‌تواند بین ۳ تا ۸ کلاهک اتمی با قدرت انفجار ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلو تن ان تی را حمل کند. وزن تقریبی کل کلاهک حدود دو و نیم تن تخمین زده می‌شود.کلاهک ها بعد از جدا شدن از کلاهک اصلی در یک شعاع ۱۰۰۰ کیلومتری نیز اهداف مختلف را از همدیگر هدف قرار می دهند.

موشک دارای سیستم هدایت ماهواره‌ای است .چین خود دارای یک ماهواره ناوبری مخصوص خود است با وجود این برخی از منابع معتقدند که به دلیل پوشش محدود این ماهوارها بر فراز ایالات متحده ، چین از فناوری ژیروسکوپ حلقه لیزری برای هدایت کلاهک‌ها استفاده می‌کند. احتمالاً این مسئله صحیح‌تر از هدایت ماهواره‌ای است .

بر اساس داده منابع غربی دقت کلاهک‌های این موشک حدود ۱۰۰ متر که که این میزان دایره خطا بسیار بالاتر از آن است که موشک دارای سیستم هدایت ماهواره‌ای باشد اگرچه به نظر می‌رسد ۱۰۰ متر زیاد است ولی نه برای یک موشک قاره پیما با کلاهک اتمی زیر را ۱۰۰ متر در انفجار اتمی تاثیری ندارد.

اینکه چقدر چین از این نوع موشک دارد مشخص نیست ولی منابع اطلاعاتی غرب از ۱۰۰ تا ۲۵۰ تیره حدس می‌زند .البته منابع آمریکایی معتقدند که نهایتاً برنامه چین دستیابی به ۳۵۰ تا ۴۰۰ تیر از این موشک است  ولی برخی منابع رقم ۲۵۰ تیر را صحیح می‌دانند.

منبع : جنگاوران
نظرات
پربازدیدترین خبرها