کشوری که بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد

اگر می‌خواهید بدانید کدام کشورها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.

شناسه خبر: ۴۵۰۹۹۷
کشوری که بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد

ایالات متحده به عنوان یک قدرت نظامی برتر در جهان شناخته می‌شود، اما در برخی زمینه‌ها، سایر کشورها از آن پیشی گرفته‌اند و مزیت قابل توجهی کسب کرده‌اند. فناوری موشک هایپرسونیک یا مافوق صوت یکی از آن‌هاست. سلاح‌های هایپرسونیک سرعتی پنج برابر سرعت صوت یا بیشتر دارند.

کدام کشورها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را دارند؟

در حال حاضر، یازده کشور در حال توسعه موشک‌های مافوق صوت هستند و در میان آن‌ها، چین فعال‌ترین کشور محسوب می‌شود. در سال ۲۰۲۳، چین موشک جدیدی را با سرعت ۲۴ هزار کیلومتر در ساعت، یعنی ۲۰ برابر سرعت صوت، به فضا پرتاب کرد و آن را به دور کره زمین چرخاند. این دستاورد، یک پیشرفت بزرگ بود و از فناوری ایالات متحده برتر است.

کدام کشورها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک

ارتش چین تا سال ۲۰۲۳ پنج موشک هایپرسونیک را توسعه داده بود و ششمین موشک در مرحله نمونه‌سازی قرار دارد. در میان این تسلیحات، موشک سرشی بالستیک مافوق صوت DF-ZF که به عنوان کلاهک روی موشک DF-۱۷ نصب می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. موشک DF-۱۷ در ارتفاعی نزدیک به ۶۰۰۰۰ پایی، قبل از رسیدن به هدف، کلاهک DF-ZF را رها می‌کند تا این کلاهک، باقی‌مانده مسیر را با سرعتی فراتر از ۵ ماخ طی کند.

علاوه بر قدرت تخریب بالای مواد منفجره موجود در کلاهک، سرعت سرسام‌آور ۱.۶ کیلومتر در ثانیه و جرم قابل توجه DF-ZF، هر هدفی را با فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر مواجه می کند. موشک نمونه اولیه، Starry Sky-۲، یک موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است که می‌تواند از هر سیستم‌ دفاعی فرار کند. این موضوع می‌تواند جایگاه چین را در هر رقابت تسلیحاتی احتمالی، به طور چشمگیری ارتقا بخشد و این کشور را در موضعی برتر قرار دهد.

توان موشکی هایپرسونیک ایران

رقابت برای ساخت موشک‌های مافوق صوت، تنها به چین محدود نمی‌شود. با وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان ایالات متحده در این زمینه، از جمله اختصاص ۵ میلیارد دلار در بودجه سال ۲۰۲۳، این کشور در توسعه این فناوری به اندازه کافی موفق نبوده است. 

 

منبع : خبر آنلاین
نظرات
پربازدیدترین خبرها