محمدرضا مرادیـان از تخصیص تسهیلات بلاعوض به زلزله زدگان کاشمر خبر داد و گفت: امیدواریم با تخصیص این اعتبارات شاهد شتاب خوبی در روند بازسازی روستاهای زلزله زده باشیم.
وی با انتقاد از اینکه هنوز اعتبارات بازسازی شهر تخصیص نیافته و این به مشکل جدی تبدیل شده است، بیان کرد: گرچه در سفر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به کاشمر اعلام شد تا تضامین بانکها داده نشود تخصیص اعتبارات امکان پذیر نخواهد شد اما این مشکل همچنان به قوت خود باقی است.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر روند بازسازی مناطق زلزله زده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بدون اعتبارات بازسازی با تجمیع اعتبارات بهسازی مسکن در شهرستان توانستیم ۸۳۸ نفر را به بانکهای عامل معرفی کنیم، ضمن اینکه تاکنون پیکنی ۸۴۶ واحد، شفتهریزی ۶۸۸ واحد، آرماتوربندی ۵۵۷ واحد، فونداسیون ۵۲۸ واحد، اسکلت ۴۵۶ واحد، سقف ۳۱۵ واحد، دیوارچینی ۲۷۱ واحد انجام و درب و پنجره ۱۶۱ واحد نیز نصب شده است.
وی با بیان اینکه با ابلاغ اعتبارات بلاعوض شهری روندبازسازی شتاب خواهد گرفت، تصریح کرد: نیاز داریم نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای تخصیص اعتبارات بازسازی همچنان پیگیر باشند.
مرادیان گفت: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته افرادی که سقف را اجرا کرده باشند ۸۰ میلیون تومان، فونداسیون و نصب سازه ۶۰ میلیون تومان و برای اجرای سقف ۲۰ میلیون تومان به طور یک جا به صورت بلاعوض پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه برای تمامی متقاضیانی که تشکیل پرونده داده و با بانکهای عامل انعقاد قرارداد کردهاند این اقدام انجام میشود، افزود: در زمینلرزه ۵ ریشتری ۲۹ خردادماه واحدهای بسیاری تخریب شده و آسیب دیدند که بر اساس مصوبه هیات دولت ۱۵۰۰ واحد احداثی، ۲۰۰۰ واحد تعمیری،۱۵۰۰ واحد معیشتی هستند.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر با اشاره به اینکه زلزله در این منطقه و شرق کشور سابقه تاریخی دارد، افزود: طی ۲۴ سال گذشته ۱۲ زمینلرزه شدید رخ داده است.
وی با اعلام اینکه در سال ۱۳۳۶ زلزله مخربی در شهرستان خواف به وقوع پیوست، بیان کرد: گسل درونه دارد فعال میشود میطلبد با آموزش و مقاومسازی بتوانیم خسارتهای ناشی از زمینلرزه را کاهش دهیم.
مرادیان خاطرنشان کرد: بدون شک اگر خانههای مقاومی را بسازیم زلزله وحشتناک نخواهد بود، متأسفانه اکثر خانههایی که در زمینلرزههای اخیر کاشمر تخریب شدهاند خشت و گلی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه زمینلرزه ۴.۳ ریشتری ۲۵ آبان ماه در شهرستان کاشمر حدود ۱۶ واحد در منطقه آسیب دیدند، افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته ۴۷۰ واحد مسکونی آواربرداری شد و هنوز در روستاها دارند آمار میگیرند از این ۴۷۰ واحد ۴۱ واحد نیز احداثی، ۳۴ واحد تعمیری الف، ۱۴۵ واحد تعمیری ب و ۱۴۵ واحد تعمیری ج است.
مسئول بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر با بیان اینکه آمار واحدهای خسارت دیده در پس لرزهها به بیش از ۸۹۰۰ واحد رسیده است، گفت: حدود ۴۴۶۰ واحد در داخل شهر و ۴۳۵۰ واحد نیز در داخل روستاها هستند.