وقتی فتحعلی‌شاه می‌خواست مثل یک پادشاه ساسانی باشد + عکس

فتحعلی‌شاه تا قبل از دوران پادشاهی مدتی را در شیراز بود و شیفته حجاری های پادشاهان ساسانی و هخامنشی شده بود برای همین وقتی پادشاه شد دستور داد حجاری های مشابهی برای او ایجاد کنند.

شناسه خبر: ۴۵۳۲۰۵
وقتی فتحعلی‌شاه می‌خواست مثل یک پادشاه ساسانی باشد + عکس

راهنماتو- فتحعلی‌شاه، دومین پادشاه قاجار، پیش از آغاز سلطنت خود در 1212 قمری، به مدت چهار سال والی فارس بود. او در این مدت بارها از آثار باستانی هخامنشی و ساسانی دیدن کرد و شیفته سنگ‌نگاره‌های پادشاهان ساسانی شد که آنها را برای قرنها جاودانه کرده بود.

به گزارش راهنماتو، وقتی فتحعلی‌شاه به پادشاهی رسید در یکی از نخستین اقدامات خود دستور داد تا سنگ‌نگاره‌هایی مشابه از او در اطراف پایتخت، یعنی تهران بایجاد کنند تا شکو و جلال سلطنتش ابدی شود.

یکی از مکان‌های انتخاب شده برای سنگ‌نگاره شاه قاجار، چشمه علی شهر ری بود. طرح این سنگ‌نگاره شاه را نشسته بر روی تخت طاووس و در میان درباریان و بزرگان کشور به تصویر کشیده است. 

عکس زیر از آنتوان سوروگین مربوط به دوران مظفرالدین شاه است که فردی را نشسته در کنار سنگ‌نگاره فتحعلی‌شاه در چشمه علی ری نشان می‌دهد.

حجاری فتحعلیشاه قاجار در چشمه علی

نظرات
پربازدیدترین خبرها