
راهنماتو- غذاهای محلی همدان، روایتیست از خاک، اقلیم و سلیقهای که در طول نسلها شکل گرفته است. اگر اهل چشیدن طعمهای اصیل هستید، وقت آن است که در سفر به همدان، طعم غذاهای محلی آن را بچشید. در این مطلب ما بهترین غذاهای محلی و مکانهایی که میتوانید این غذاها را بخورید را به شما معرفی کردهایم.
به گزارش راهنماتو، همدان را بیشتر با هوای خنک، بناهای باستانی و سفالهای رنگارنگ میشناسند؛ اما این شهر، رازهای خوشعطری هم در قابلمههایش پنهان کرده است. اگر مسیرتان به این شهر کوهپایهای افتاد، مزهمزهکردن غذاهای محلی همدان را دستکم نگیرید. بعضی از این غذاها طعمی دارند که در هیچجای دیگر، همان نسخهاش را پیدا نمیکنید. اینجا یک راهنمای خوراکیست برای آنهایی که دوست دارند با هر لقمه، یک تکه از فرهنگ همدان را بچشند.
بیشتر بخوانید: زیباترین اشعار فارسی؛ حسرتهای جوانی با طعمی زهرآلود در شعر صائب تبریزی
بیشتر بخوانید: زیباترین نقاشیهای ایرانی؛ نگاره غمانگیز کشته شدن سیاوش در شاهنامه بایسنغری
بیشتر بخوانید: برترین انیمههای درام دنیا؛ رتبهبندی براساس میزان عمیق بودن
1. آبگوشت کلمقمری
آبگوشت کلمقمری، خوراکی دلچسب و گرم است که همدان آن را با چاشنی سرزمین خودش پخته. ترکیبی از گوشت گوسفندی، عدس، کلمقمری (همان کلمسر)، سیبزمینی، پیازداغ، سیر داغ، نعنا داغ و ادویههای ایرانی که با حوصله پخته میشود تا طعمها در دل هم جا بیفتند. اگر بهدنبال یک غذای سنتی سبکتر و سالمتر از آبگوشتهای معمول هستید، این انتخاب همدانی را از دست ندهید.
همدان کجا آبگوشت کلم قمری خوشمزه بخوریم؟
این یک غذای محلی است که بیشتر در خانهها تهیه میشود. میتوانید دستور پخت آن را تهیه یا در صورت امکان از افراد محلی بخواهید این غذا را برای شما تدارک ببینند.
2. کباب سرداشی
این غذا را به هیچ عنوان از دست ندهید.
کباب سرداشی همانقدر که شبیه کباب تابهایست، همانقدر هم با آن فرق دارد. تفاوت اصلی؟ وجود سیبزمینی در دل مایه کباب و پخت آن در تنور نانوایی. گوشت گوسفندی، پیاز و سیبزمینی رندهشده با ادویه ورز داده میشود و بعد، با گوجهفرنگی و فلفلسبز در تنور پخته میشود. ظاهر سادهای دارد، اما طعمی پیچیده و خانگی در انتظارتان است.
همدان کجا کباب سرداشی خوشمزه بخوریم؟
بهترین سرداشیها در در خیابان شریعتی همدان میتوانید پیدا کنید.
3. کوفته همدانی
کوفته همدانی، بر خلاف همنام تبریزیاش، داستان خودش را دارد. این کوفته حجیم با مغزی از آلو، خرما و گردو، در سسی با ترکیب رب، سرکه و شکر میپزد تا طعم ملس و خاصی پیدا کند. مواد اصلی شامل گوشت چرخکرده، لپه، نخود، پیاز، برنج و ادویههایی مثل گلپر است.
همدان کجا کوفته همدانی خوشمزه بخوریم؟
خوشمزهترین کوفتههای همدان را در خیابان بوعلی پیدا کنید.
4. خورشت غوره بادمجان
اگر طرفدار خورشتهای ملس هستید، خورشت غوره بادمجان همدان حتماً باید در لیستتان باشد. بادمجان سرخشده، گوشت، پیاز، گوجهفرنگی و غوره ترکیب سادهایست، اما در کنار هم طعمی میسازند که تا مدتها در ذهنتان میماند. این خورشت یکی از غذاهاییست که حتماً باید در رستورانهای همدان امتحان کرد.
همدان کجا خورشت غوره بادمجان خوشمزه بخوریم؟
بهترین این خورشت را در محله سیزده خانه خیابان بوعلی میتوانید پیدا کنید.
5. حلوا زرده
حلوا زرده از زرده تخممرغ، شکر، گلاب، زعفران و کره تهیه میشود و شبیه یک فرنی زعفرانی غلیظ است. بافت لطیف، رنگ طلایی و عطری که در هوا میپیچد، آن را به یک دسر سنتی واقعی تبدیل میکند.
همدان کجا حلوا زرده خوشمزه بخوریم؟
برای پیدا کردن خوشمزهترین حلوا زردهها حتما سری به خیابان باباطاهر یا خیابان بوعلی بزنید و آن را از شیرینیپزی ها یا کماجپزیها تهیه کنید.
6. آبگوشت یخنی
آبگوشت یخنی یکی دیگر از غذاهاییست که همدانیها به آن افتخار میکنند. در این غذا، گوشت، لپه، سیبزمینی، گوجهفرنگی و لیموعمانی در کنار ادویهها پخته میشوند تا طعمی غلیظ، خوشرنگ و خوشعطر بهدست بیاید. اگر اهل آبگوشتهای سنتی هستید، این یکی از نمونههاییست که نباید از دست بدهید. در قدیم این غذا را در مهمانیها سرو میکردند.
همدان کجا آبگوشت یخنی خوشمزه بخوریم؟
آبگوشت یخنی نیز یک غذای محلی است که بیشتر در خانهها تهیه میشود. این غذا را نیز مانند آبگوشت کلم قمری میتوانید دستور پخت آن را تهیه یا در صورت امکان از افراد محلی بخواهید آن را برای شما تدارک ببینند.
شما چه پیشنهاد خوشمزه دیگری برای مسافران این شهر خوش آب و هوا دارید؟