۵ جای شگفت‌انگیز و خنک آستارا برای کمپینگ

این نقاط خنک در آستارا برای کمپینگ را بشناسید و بعد راهی سفر شوید؛ به اعماق جنگل، کنار چشمه‌های شفابخش، و قله‌های مه‌آلود. تجربه‌ای ناب در دل طبیعت سرسبز گیلان که آرامش را به شما بازمی‌گرداند.

شناسه خبر: ۴۴۸۳۸۱
۵ جای شگفت‌انگیز و خنک آستارا برای کمپینگ

راهنماتو- از درختان شناور تالاب استیل تا بلندای افسون‌گر اسپیناس، از جوشش گرم چشمه علی داشی تا شکوه آبشار لاتون و زمزمه‌ی رودخانه‌ی آستاراچای، این پنج مقصد بی‌همتا شما را به تماشای خنک‌ترین و بکرترین نقاط آستارا دعوت می‌کنند. جایی برای رهایی از روزمرگی، برای نفس کشیدن عمیق در آغوش طبیعت.

به گزارش راهنماتو، آستارا، مرز خیال و واقعیت، جایی‌ست که کوه در آغوش دریا آرام می‌گیرد و مه بر شانه‌ی جنگل می‌نشیند. این گوشه از شمال ایران، جواهری پنهان در دل گیلان است؛ سرزمینی که رودهای مرزی، تالاب‌های اسرارآمیز، چشمه‌های جوشان و قله‌های سرسبز، روح شما را به مهمانی طبیعت می‌برند. اگر دلتان می‌خواهد خنکای نسیم بهاری را لای موهایتان حس کنید، صدای شرشر آب را در سکوت کوهستان بشنوید و با زمین و آسمان یکی شوید، آستارا همان‌جاست که باید چادرتان را در آن برپا کنید. در ادامه این مطلب از راهنمای سیر وسفر آشنایی مختصری با آن‌ها پیدا می‌کنیم، اما شنیدن کی بود مانند دیدن!

دوستانِ جان؛ اگر به این نقاط سفر کردید، فراموش نکنید که طبیعت بخشی از وجود ماست! پس در محافظت از آن کوشا باشید، همانطور که این طبیعت مهدی است برای پرورش ما، ما نیز فرزندانی هستیم که باید از این دیار کهن محافظت کنیم!

بیشتر بخوانید: با کاروان الجایتو به سمت زنجان؛ بلندترین برج آجری جهان کجاست؟

بیشتر بخوانید: زیباترین اشعار فارسی؛ رمانتیک‌ترین شعر اجتماعی فریدون مشیری

بیشتر بخوانید: معرفی سریال اجل معلق؛ چگونه می‌توانست افتضاح نباشد؟

تالاب استیل 2

1. تالاب استیل آستارا؛ تالابی با درختان متحرک

تالاب استیل آستارا یکی از شگفت‌انگیزترین تالاب‌های آب شیرین در شمال ایران است که با مساحت ۱۴۰ هکتار در فاصله حدود ۸ کیلومتری جنوب شهر آستارا، در استان گیلان قرار دارد. این تالاب به‌واسطه‌ی درختان شناور توسکای خود به «دریاچه متحرک» نیز معروف شده و منظره‌ای بدیع و خاص را در دل طبیعت شمال خلق کرده است.

در فصل بهار، با بالا آمدن سطح آب و سرسبزی بی‌نظیر اطراف تالاب، طبیعت جان دوباره می‌گیرد و در تابستان نیز هوای خنک منطقه فرصتی عالی برای فرار از گرمای شهرها فراهم می‌آورد. در این فضا، خانواده‌ها می‌توانند با به همراه داشتن زیرانداز، خوراکی‌های ساده و وسایل پیک‌نیک، در اطراف تالاب کمپ کوچکی برپا کنند و در کنار صدای پرندگان مهاجر، مناظر چشم‌نواز و نسیم دل‌انگیز، لحظاتی آرام و به‌یادماندنی را تجربه کنند.

تالاب استیل

چگونه به تالاب استیل آستارا برویم؟

 

برای دسترسی به تالاب استیل، ابتدا باید به شهر آستارا برسید. پس از آن، با حرکت به سمت جنوب از مسیر جاده‌ی آستارا–رشت (بلوار معلم)، حدود ۵ تا ۸ کیلومتر رانندگی نیاز است تا به ورودی تالاب برسید. بهترین مسیر ورود به محدوده‌ی اصلی تالاب، از سمت شمال آن است. مسیرهای منتهی به تالاب به‌خوبی مشخص بوده و در طول مسیر، تابلوهای راهنما کمک‌تان خواهند کرد.

رودخانه آستارا چای

2. رودخانه آستاراچای؛ رودخانه‌ای مرزی

رودخانه آستاراچای یکی از جاذبه‌های طبیعی و مرزی بسیار زیبا در شهر آستارا است که در مرز ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد و دو شهر آستارای ایرانی و آذری را از یکدیگر جدا می‌کند. این رودخانه از ارتفاعات گردنه حیران، قله شیندان و جنگل‌های بهارستان سرچشمه می‌گیرد و با سه شاخه فرعی در دل طبیعت سرسبز جریان دارد.

در فصل بهار، حاشیه‌های سرسبز و شکوفه‌زده‌ی رودخانه و در تابستان، خنکای آب جاری در میان درختان انبوه و سایه‌دار، محیطی دلپذیر و آرامش‌بخش را ایجاد می‌کند. طبیعت اطراف رودخانه با صدای پرندگان، درختان انبوه و بستر سنگی رودخانه، فرصت مناسبی برای یک پیک‌نیک ساده و کمپ سبک فراهم کرده است؛ کافی‌ست زیراندازی پهن کرده، خوراکی‌ای به همراه داشته باشید و چند ساعت از آرامش و خنکای این فضای بکر لذت ببرید.

آستاراچای

چگونه به رودخانه آستاراچای برویم؟

برای دسترسی به رودخانه آستاراچای، کافی است خودتان را به شهر آستارا در استان گیلان برسانید. این رودخانه در بخش مرزی شهر واقع شده و در امتداد خیابان‌های منتهی به مرز قرار دارد. دسترسی به آن آسان بوده و با استفاده از مسیرهای شهری یا حتی پیاده‌روی کوتاه از مرکز شهر، می‌توان به نقاط مناسب حاشیه رودخانه رسید.

آبشار لاتون

3. آبشار لاتون؛ لمس کوه اسپیناس

آبشار لاتون، بلندترین آبشار شمال ایران و یکی از مرتفع‌ترین آبشارهای کشور، در دل جنگل‌های انبوه و در مجاورت کوه باشکوه اسپیناس در نزدیکی شهر آستارا قرار گرفته است. این آبشار چهار فصل با ارتفاعی چشمگیر به‌ویژه در فصل بهار و تابستان، چهره‌ای تماشایی از طبیعت بکر شمال کشور را به نمایش می‌گذارد.

در این دو فصل، منطقه با آب‌وهوای مرطوب و دلپذیر، گیاهان سرسبز و درختان میوه خودرو مانند گردو، فندق، سیب وحشی و گلابی، تبدیل به بهشتی برای طبیعت‌گردی و پیک‌نیک می‌شود. در فضای اطراف آبشار، به‌ویژه نزدیکی حوضچه‌ها و مسیرهای جنگلی، می‌توان کمپ مختصری برپا کرد و با رعایت نکات ایمنی از آرامش طبیعت، صدای دل‌نواز آب، هوای تمیز و مناظر بی‌نظیر لذت برد.

آبشار لاتون آستارا

چگونه به آبشار لاتون برویم؟

برای دسترسی به آبشار لاتون، ابتدا باید به شهر لوندویل در مسیر جاده تالش به آستارا سفر کنید. سپس به سمت روستای کوته کومه حرکت کرده و پس از رسیدن به این روستای زیبا، مسیر پیاده‌روی یا مال‌روی به طول حدود ۶ کیلومتر را در دل جنگل آغاز کنید. این مسیر با مناظر چشم‌نواز، چشمه‌های طبیعی و آبگرم کوته کومه همراه است و تجربه‌ای بی‌نظیر از طبیعت‌گردی در شمال ایران را رقم می‌زند. توجه داشته باشید که مسیر دارای شیب و پرتگاه‌های خطرناک است و نیاز به دقت و آمادگی جسمی مناسب دارد.

مشه سویی 2

4. چشمه آبگرم علی داشی؛ جوششی از دل کوه‌های تالش

 

 

چشمه آبگرم علی داشی که با نام محلی «مشه‌سویی» نیز شناخته می‌شود، یکی از جلوه‌های طبیعی و درمانی کم‌نظیر شهرستان آستارا در استان گیلان است. این چشمه آبگرم که در دل کوه‌های سرسبز تالش و در روستای زیبای گیلده واقع شده، با خواص درمانی متعدد همچون تسکین دردهای مفصلی، دل‌درد، چشم‌درد و تقویت اعصاب، هر ساله میزبان شمار زیادی از گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت‌درمانی است.

در فصل بهار و تابستان، طبیعت اطراف چشمه جلوه‌ای خیره‌کننده پیدا می‌کند؛ گل‌های خودرو، درختان انبوه، و هوای مطبوع ییلاقی فضای بی‌نظیری برای آرامش و تجدید قوا فراهم می‌کند. کنار چشمه و در دل فضای بکر کوهستانی، امکان برپایی یک کمپ کوچک یا پیک‌نیک ساده وجود دارد. حضور سایه‌سار درختان، صدای پرندگان و چشم‌انداز زیبای دره و گردنه حیران، این مکان را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای تجربه طبیعت‌گردی و ریلکس کردن در دل طبیعت تبدیل کرده است.

مشه سویی

چگونه به چشمه آبگرم علی داشی برویم؟

برای دسترسی به چشمه آبگرم علی داشی، می‌توان از دو مسیر اصلی استفاده کرد. مسیر اول از روستاهای سیج، درمانکشی و چملر می‌گذرد. جاده خاکی اما قابل تردد با خودرو است و بخش زیادی از آن زیرسازی شده و عبور از آن آسان است. این مسیر بر ستیغ کوه قرار دارد و چشم‌اندازهای تماشایی از دره و کوهستان حیران را در طول مسیر ارائه می‌دهد. در این مسیر همچنین چشمه‌ای معدنی وجود دارد که مردم محلی آن را برای پوست مفید می‌دانند و در بطری می‌فروشند. مسیر دوم نیز از طریق ارتفاعات جنوبی و شرقی حیران قابل‌دسترسی است که مناظر طبیعی بکر و خیره‌کننده‌ای دارد، به‌ویژه در فصل بهار که بهترین زمان برای بازدید از این منطقه به‌شمار می‌رود.

کوه اسپیناس

5. کوه اسپیناس؛ 1 ساعت و نیم تا بهشت!

قله اسپیناس یا اسپینه که به معنای «کوه اسب» است، بلندترین قله شهرستان آستارا با ارتفاع ۲۰۱۵ متر از سطح دریاست و یکی از زیباترین و بکرترین جاذبه‌های طبیعی این منطقه محسوب می‌شود. این کوه در ۱۷ کیلومتری شرق شهر لوندویل و در غرب رشته‌کوه‌های البرز واقع شده و با پوشش گیاهی متراکم و مناظر بدیع خود به مقصدی محبوب برای طبیعت‌گردان و کوهنوردان تبدیل شده است.

در فصل بهار و تابستان، دامنه‌های سرسبز اسپیناس با گل‌های وحشی و هوای خنک و مه‌آلود پذیرای علاقه‌مندان به کمپ و گردشگری طبیعی است. در این فصول می‌توان در بخش‌های هموارتر دامنه کوه، یک پیک‌نیک یا کمپ مختصر برپا کرد و از چشم‌اندازهای رویایی، حرکت آرام ابرها و صدای طبیعت ناب لذت برد. چنین تجربه‌ای به‌ویژه در هوای بهاری که با نسیم خنک و باران‌های ریز همراه است، آرامشی عمیق و به‌یادماندنی به همراه دارد.

کوه اسپیناس2

چگونه به کوه اسپیناس برویم؟

برای دسترسی به قله اسپیناس، ابتدا باید به شهر لوندویل در مسیر جاده آستارا – تالش بروید. از آنجا، مسیرهای فرعی جنگلی و کوهستانی وجود دارد که به دامنه‌های اسپیناس ختم می‌شوند. این مسیرها معمولاً برای خودروهای شاسی‌بلند مناسب هستند، اما طبیعت‌گردان حرفه‌ای نیز مسیر را با پای پیاده طی می‌کنند. بهترین زمان برای صعود و بازدید از این قله فصل بهار است، زمانی که هوا معتدل، مسیرها سرسبز و چشم‌اندازها بی‌نظیرند.

نظرات
پربازدیدترین خبرها