
راهنماتو- خشک کردن گل های طبیعی یکی از روش های موثر برای حفظ زیبایی و ماندگاری آنها است که این روزها بسیار محبوب شده است. با بهرهگیری از روشهای متنوع خشککردن، میتوان علاوه بر حفظ رنگ و زیبایی گل های طبیعی، از آنها به مدت طولانی در تزئینات و هدایا استفاده کرد.
به گزارش راهنماتو، آشنایی با تکنیکهای اصولی خشک کردن گلها، کلید موفقیت در حفظ طراوت و فرم طبیعی آنهاست. در این مطلب قصد داریم بهترین روش های خشک کردن گل های طبیعی را به شما آموزش دهیم.
1- خشک کردن در هوای آزاد
سادهترین و مقرونبهصرفهترین روش، خشک کردن در هوای آزاد است. این روش دوستدار محیطزیست است و از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نمی کند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- گلهای تازه و شکفته را با ساقه بچینید.
- برگهای اضافی را جدا کنید.
- ساقهها را با کش به یکدیگر ببندید.
- گلها را بهصورت وارونه در مکانی خشک، خنک و دور از نور مستقیم آویزان کنید.
- میتوانید در طول خشک شدن، شکل ساقهها را مطابق سلیقه و نوع چیدمان دلخواه تنظیم کنید.
2- پرس کردن
این روش برای ساخت بوک مارک، جواهرات، صابونهای تزیینی، کیک و کارت دعوت مناسب است. برای پرس کردن گل مراحل زیر را دنبال کنید:
- گل ها را ابتدا در میان دو لایه کاغذ مومی یا روغنی و سپس میان دو تخته چوب قرار دهید و با استفاده از پیچ و مهره ثابت کنید. (می توانید از یک کتاب سنگین نیز برای این کار استفاده کنید.)
- پس از دو تا چهار هفته، گلهای کاملاً خشک خواهند شد.
3- استفاده از سیلیکاژل
بهترین روش برای خشک کردن گل های ظریف استفاده از سیلیکا ژل است. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- یک ظرف دردار و پلاستیکی بزرگ تهیه کنید.
- حدود 2 سانتی متر از کف ظرف را با پودر سیلیکاژل بپوشانید.
- گلها را بهصورت ایستاده در ظرف بچینید و روی آنها را کاملا با سیلیکاژل بپوشانید.
- پس از یک تا سه هفته، سیلیکاژل را بهآرامی از گلها جدا کنید. می توانید از سیلیکاژل مجدد استفاده نمایید.
4- استفاده از گلیسیرین
در این روش، گلیسرین به جای آب در بافت گل نفوذ کرده و موجب می شود ظاهر گلها نرم، انعطافپذیر و درخشان باقی بماند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- یک واحد گلیسرین را با دو واحد آب ترکیب کنید.
- ساقه گلها را در محلول قرار دهید.
- پس از جذب گلیسرین، گلها را خارج کرده و در هوای آزاد خشک کنید.
بهترین گلها برای خشک کردن
هوای آزاد: گلهای مقاوم با ساقه محکم مانند گندم، رز، آمارانت، سلوسیا، لاوندر، اکالیپتوس، یارو و گومفرنا.
پرس کردن: گلهای ظریف با رطوبت کم نظیر بنفشه، لارکسپور ، فراموشمنکن، ارکیده کوچک، کاسموس، مارجورام، گلبرگ رز و دلفینیوم.
سیلیکا: گلهای حساس مانند نیلوفر آبی، رز و داوودی.
گلیسرین: هر گلی که نیاز به انعطاف و درخشش داشته باشد؛ مانند برگ سرخس، ماگنولیا و گلهای کروی هورتانسیا.