۸ ماده غذایی که نمی دانستید حاوی نیکوتین هستند؛ از چای تا بادمجان و سیب زمینی

نیکوتین یک ماده شیمیایی بسیار اعتیادآور است که در سیگار، تنباکو و محصولات ویپینگ یافت می‌شود. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که نیکوتین در برخی مواد غذایی هم وجود دارد. این آلکالوئید و محرک طبیعی در گیاهان خانواده شب‌بویان (سولاناسه) یافت می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که کدام گیاهان جزء خانواده شب‌بویان هستند و مصرف غذاهای حاوی نیکوتین چه تأثیری روی بدن دارد، با ما همراه باشید.

شناسه خبر: ۴۱۸۹۱۹
۸ ماده غذایی که نمی دانستید حاوی نیکوتین هستند؛ از چای تا بادمجان و سیب زمینی

image-177-1024x645_11zon

نیکوتین چیست؟

نیکوتین نوعی آلکالوئید است که در برخی گیاهان مانند نیکوتیانا تاباکوم که برای تولید تنباکو استفاده می‌شود، وجود دارد. این ماده به طور متناوب اثر محرک و آرام‌بخش دارد و به شدت اعتیادآور است.

image-178-1024x662_11zon

خطرات نیکوتین

نیکوتین باعث افزایش فشار خون، تپش قلب و تنگی رگ‌های خونی می‌شود.

image-179-1024x658_11zon

بادمجان

بادمجان جزء خانواده شب‌بویان بوده و هر بادمجان حاوی حدود ۱۰۰ میکروگرم نیکوتین است.

با این حال، برای اینکه مقدار نیکوتین معادل یک سیگار را از این ماده غذایی دریافت کنید، باید ۱۰ کیلوگرم بادمجان مصرف کنید!

image-180-1024x683_11zon

فلفل دلمه‌ای سبز

فلفل دلمه‌ای سبز هم حاوی نیکوتین است، اما مقدار آن بسیار کم است و ۷.۷ تا ۹.۲ میکروگرم از این ماده در هر فلفل وجود دارد.

image-181-1024x683_11zon

گوجه‌فرنگی

هر گوجه‌فرنگی رسیده حاوی حدود ۷.۱ میکروگرم نیکوتین است. گوجه‌فرنگی نارس حدود پنج برابر بیشتر از گوجه‌فرنگی رسیده نیکوتین دارد.

image-182-1024x683_11zon

سیب‌زمینی

یک سیب‌زمینی به طور متوسط حاوی حدود ۱۵ میکروگرم نیکوتین است. سیب‌زمینی‌های نارس یا سبز مقدار بیشتری نیکوتین (حدود ۴۲ میکروگرم) دارند.

در صورت له کردن یا پوره کردن سیب‌زمینی‌، غلظت نیکوتین به ۵۲ میکروگرم افزایش می‌یابد.

na_669e37a9da4a6-1024x683_11zon

گل کلم

اگرچه گل کلم عضو خانواده شب‌بویان نیست، اما در هر کلم حدود ۱۶.۸ میکروگرم نیکوتین وجود دارد.

image-183-1024x683_11zon

چای

چای نیز بخشی از خانواده شب‌بویان است و غلظت نیکوتین در انواع چای‌ بین ۱۰۰ تا ۲۸۵ میکروگرم متغیر است.

تحقیقات روی موش‌ها نشان داده که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز می توانند برای ترمیم آسیب‌های ناشی از مصرف زیاد نیکوتین در قلب، ریه‌، کلیه‌ها و کبد مفید باشند.

na_669e37a7a979e-1024x683_11zon

اسفناج

میزان نیکوتین موجود در هر گرم اسفناج بین ۱ تا ۲ میکروگرم است. همچنین، اسفناج حاوی ویتامین B9 است که به کاهش سطح نیکوتین در بدن کمک می‌کند.

image-184-1024x569_11zon

کلم

هر گرم کلم حدود ۱ میکروگرم نیکوتین دارد. با وجود اینکه مقدار نیکوتین در کلم بسیار کم است، اما در سال ۲۰۰۱ در ژاپن یک مورد مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد نیکوتین در کلم گزارش شد.

منبع : روزیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها