مصرف آووکادو در بارداری احتمال آلرژی غذایی را در نوزاد کاهش می‌دهد

آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین‌اند، از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربی‌های غیراشباع سالم دارند که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت می‌کنند و احتمالا می‌توانند احتمال واکنش‌های آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند

شناسه خبر: ۴۴۷۹۲۰
مصرف آووکادو در بارداری احتمال آلرژی غذایی را در نوزاد کاهش می‌دهد

مطالعه‌‌ای در فنلاند که اطلاعات بیش از دو هزار و ۲۰۰ جفت مادر و فرزند را بررسی کرد، دریافت نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری آووکادو مصرف کرده بودند، تا یک سالگی‌، ۴۴ درصد کمتر از نوزادانی که مادرانشان آووکادو نمی‌خوردند، به غذاهای متلف آلرژی داشتند. 

به نقل از نیویورک‌پست، این نتایج که در مجله «پژوهش‌های پزشکی اطفال» (Pediatric Research) منتشر شد، رژیم‌ غذایی این مادران را در سه‌ماهه اول و سوم بارداری از طریق پرسشنامه‌ ارزیابی کرد. آلرژی‌‌های نوزادان این مادرها نیز که بر شرایطی مانند آلرژی‌های غذایی، اگزما و خس‌خس سینه تمرکز داشت، در ۱۲ ماهگی ارزیابی شدند.

نتایج نشان داد در حالی که ارتباط آووکادو با آلرژی‌های غذایی معنی‌دار بود، برای سایر شرایط، هیچ ارتباط قابل‌توجهی پیدا نشد.

شایان ذکر است مادرانی که آووکادو مصرف کرده بودند، عموما سن بالاتری داشتند، سیگار نمی‌کشیدند، به کیفیت رژیم غذایی آنان امتیازهای بالاتری داده شده بود، شاخص توده بدنی پایین‌تری داشتند و در سه‌ماهه اول بارداری مدت زمان بیشتری به نوزادشان شیر داده بودند.

آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین‌اند، از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربی‌های غیراشباع سالم دارند که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت می‌کنند و احتمالا می‌توانند احتمال واکنش‌های آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.

در حال حاضر هر یک کودک از ۱۳ کودک آمریکایی به آلرژی غذایی مبتلا است که نشان‌دهنده افزایش ۵۰ درصدی شیوع آلرژی‌های غذایی در این کشور بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ است. کارشناسان در توضیح این افزایش، به عوامل مختلفی اشاره می‌کنند، از جمله مصرف غذاهای بیش‌ازحد فراوری‌شده، کمبود ویتامین دی ناشی از کمبود نور آفتاب و «نظریه بهداشت بیش‌ازحد» که می‌گوید محیط‌های بیش از حد تمیز امروزی باعث می‌شوند کودکان با میکروب‌ها تعامل کمتری داشته باشند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان به برخی غذاها واکنش بیش‌ازحد نشان می‌دهد. 

یک مطالعه هم که اخیرا در سوئد انجام شد، به حجم روبه‌رشد تحقیقاتی که نشان می‌دهند یکی از عوامل این افزایش آلرژی‌ها ممکن است آشنایی دیرهنگام و با تاخیر با غذاهای حساسیت‌زا باشد، افزوده است. محققان داده‌های دو هزار و ۶۰ نوزاد را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که شروع یک رژیم غذایی متنوع  (شامل ۱۳ یا ۱۴ غذای مختلف) در ۹ ماهگی با کاهش ۴۵ درصدی خطر آلرژی‌های غذایی تا زمانی که کودک به ۱۸ ماهگی رسید، مرتبط است.

البته این مطالعه نشان می‌دهد در صورتی که رژیم غذایی متنوع در سنین زودتر، مانند شش ماهگی شروع شوند، اثر حفاظتی مشابهی مشاهده نمی‌شود.

این ارتباط حتی پس از کنترل عواملی مانند سابقه خانوادگی آلرژی‌، مدت زمان شیردهی و سطح تحصیلات مادران نیز پابرجا بود. هرچند محققان اشاره کردند در کودکان با سابقه اگزما، شروع زودتر رژیم غذایی متنوع می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آلرژی‌های غذایی کمک کند.

منبع : عصر ایران
نظرات
پربازدیدترین خبرها