تصویر روز ناسا: صدف‌های کیهانی در صورت فلکی ماهی + عکس

این منظره باشکوه میان‌کهکشانی، سیستم کهکشانی عجیب‌وغریب Arp ۲۲۷ را به تصویر می‌کشد. Arp ۲۲۷ در «اطلس کهکشان‌های خاص» که در سال ۱۹۶۶ منتشر شده، ثبت شده است. این سیستم کهکشانی در فاصله حدود ۱۰۰ ...

شناسه خبر: ۴۲۳۲۱۶
تصویر روز ناسا: صدف‌های کیهانی در صورت فلکی ماهی + عکس

این منظره باشکوه میان‌کهکشانی، سیستم کهکشانی عجیب‌وغریب  Arp 227  را به تصویر می‌کشد. Arp 227 در فاصله حدود  ۱۰۰ میلیون سال نوری  از ما، در  صورت فلکی ماهی  قرار دارد. این سیستم کهکشانی شامل دو کهکشان برجسته  NGC   474  و  NGC   470  است که به  «کهکشان‌های صدف»  معروف هستند.

Arp 227   در  «اطلس کهکشان‌های خاص»  که در سال ۱۹۶۶ منتشر شده، ثبت شده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

NGC 474 که در بالای تصویر و سمت چپ مرکز قرار گرفته است، به‌عنوان  کهکشان پوسته‌ای  شناخته می‌شود. پوسته‌ها و جریان‌های ستاره‌ای اطراف این کهکشان، احتمالاً از اثرات کشندی (جزرومدی) بین چند کهکشان کوچک‌تر نشأت گرفته‌اند. درواقع این پوسته‌ها باقی‌مانده برخوردها و تعاملات گرانشی پیچیده با کهکشان‌های کوچک‌تر هستند که طی میلیاردها سال شکل گرفته‌اند و این ساختار باشکوه را ایجاد کرده‌اند.

همسایه آبی‌رنگ و مارپیچی NGC 470 نیز در بالای تصویر، در کنار NGC 474 دیده می‌شود.

NGC474_S1_Crop1024-910x600.jpg_11zon

کهکشان بزرگی که در پایین سمت راست تصویر قرار گرفته است،  NGC 467  نام دارد. به نظر می‌رسد این کهکشان نیز در میان پوسته‌ها و جریان‌های کهکشانی کمرنگی محصور شده است. این پوسته‌ها شواهدی از تعاملات گرانشی و ادغام سیستم کهکشانی دیگری را نشان می‌دهند.

کهکشان‌های جذاب پس‌زمینه هم در میدان دید پراکنده شده‌اند. همچنین ستارگانی که متعلق به کهکشان راه شیری ما هستند نیز در تصویر روز ناسا دیده می‌شوند. میدان دید تلسکوپی این تصویر  ۲۵ دقیقه قوسی  یا اندکی کمتر از  1/2 درجه  آسمان را پوشش می‌دهد.

منبع : دیجیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها