عفونت ادراری چه علائمی دارد؟

در صورت تجمع چرک در طول مسیر مجرای ادراری، بیمار آبسه را تجربه می‌کند و عفونت اورتریت عفونت مجرای ادرار یا همان لوله توخالی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می‌کند، همچنین پیلوفریت عفونتی است که در نتیجه عفونت گسترش یافته در مجاری ادراری به وجود می‌آید یا انسداد در دستگاه ادراری منجر به بازگشت ادرار به کلیه‌ها و بروز عفونت پیلونفرید می‌شود.

شناسه خبر: ۴۱۵۸۵۳
عفونت ادراری چه علائمی دارد؟

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری گفت: بوی بد ادرار، خستگی، داشتن حالت تهوع یا استفراغ و تکرر ادرار از جمله رایج‌ترین علائم عفونت ادراری و سوزش ادرار، داشتن درد حتی هنگامی که دفع ادرار ندارند و درد در پهلوها و زیر دنده‌ها از جمله دیگر علائمی است که افراد درگیر با عفونت ادراری آنها را تجربه می‌کنند.

پیمان صالحی با اشاره به عفونت مجاری ادراری و عوارض آن اظهار کرد: کلیه‌ها فضولات مایع را از خون فیلتر و به صورت ادرار از بدن خارج می‌کنند و در این بین متعادل‌سازی سطح بسیاری از مواد شیمیایی در بدن از جمله دیگر وظایف آنها است؛ ادراری که از بدن خارج می‌شود به صورت معمول هیچ نوع باکتری در خود ندارد و جریان یک‌ طرفه آن به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه باکتری‌ها ممکن است از طریق مجرای ادرار وارد ادرار شوند و به مثانه بروند، تصریح کرد: عفونت ادراری می‌تواند بخش‌های مختلفی از دستگاه ادراری را تحت تأثیر قرار دهد و باعث ایجاد آبسه، اورتریت، سیستیت و پیلونفریت شود.

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری ادامه داد: در صورت تجمع چرک در طول مسیر مجرای ادراری، بیمار آبسه را تجربه می‌کند و عفونت اورتریت عفونت مجرای ادرار یا همان لوله توخالی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می‌کند، همچنین پیلوفریت عفونتی است که در نتیجه عفونت گسترش یافته در مجاری ادراری به وجود می‌آید یا انسداد در دستگاه ادراری منجر به بازگشت ادرار به کلیه‌ها و بروز عفونت پیلونفرید می‌شود.

صالحی با بیان اینکه بوی بد ادرار، خستگی، داشتن حالت تهوع یا استفراغ و تکرر ادرار از جمله رایج‌ترین علائم عفونت ادراری است، گفت: سوزش ادرار هنگام دفع، رنگ ادرار تیره و کدر، داشتن درد حتی هنگامی که افراد دفع ادرار ندارند، درد در پشت یا پهلوها و زیر دنده‌ها از جمله دیگر علائمی است که افراد درگیر با عفونت ادراری آنها را تجربه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه زنان مجرای ادرار کوتاه‌تری نسبت به مردان دارند و باکتری‌ها بیشتر به مثانه یا کلیه آنها می‌رسد و باعث عفونت می‌شود، اضافه کرد: عفونت‌های دستگاه ادراری به طور معمول در اثر ورود باکتری‌های مدفوع و دستگاه ادراری ایجاد می‌شود، همچنین باکتری‌ها می‌توانند از طریق لوله‌ای که ادرار از بدن خارج می‌کند، وارد بدن شوند.

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری خاطرنشان کرد: داشتن سنگ کلیه، شرایطی که تخلیه کامل مثانه را دشوار می‌کند مانند بزرگ شدن پروستات و یبوست در کودکان، ننوشیدن مایعات کافی و تمیز و داشتن سیستم ایمنی ضعیف، زمینه‌های ورود باکتری به مثانه را فراهم می‌کند و می‌تواند عفونت ادراری را نیز افزایش دهد.

منبع : ایمنا
نظرات
پربازدیدترین خبرها