کمیاب‌ترین مجسمه‌های جهان در پایتخت

سال ۱۳۵۶ با افتتاح نخستین موزه هنرهای معاصر ایران در پارک لاله تهران مجسمه‌هایی فاخر از مجسمه‌سازان بین‌المللی خریداری شد.

شناسه خبر: ۴۵۳۱۱۶
کمیاب‌ترین مجسمه‌های جهان در پایتخت

ورود مجسمه‌های خریداری‌شده از هنرمندان اروپایی و آمریکایی به باغ مجسمه‌های موزه هنرهای معاصر را می‌توان نخستین مجسمه‌های خاص ومنحصربه فرد غیر ایرانی در کشور دانست.کیوان پور نصری نژاد، مجسمه‌سازمی گوید: «مجسمه‌های موجود در تهران که به دست هنرمندان خارجی ساخته‌شده‌اند در ۳ بخش قرار دارند. یکی فضای شهری و عمومی و دیگری باغ‌موزه هنرهای معاصر و سوم در مجموعه فرهنگی نیاوران. در محوطه پشت موزه هنرهای معاصر که به باغ مجسمه‌ها معروف است ما آثاری منحصربه‌فرد از مجسمه‌سازان بین‌المللی مشاهده می‌کنیم.

5202881
پیکر لمیده اثر هنری مور

مرد در حال قدم زدن و زن ایستاده آلبرت جاکومتی، اسب و سوار مارینو مارینی، ریتم در فضا ماکس بیل، گلابی خاردار الکساندر کالدر، پیکره لمیده هنری مور، در ستایش ادواردوچیلیدا و درمانگر رنه مگریت از آثار خارجی باغ مجسمه به‌حساب می‌آیند. از کارل اشلامینگر، مکس ارنست و آرنولد پومودورونیز آثاری در این باغ‌موزه می‌بینیم.»

برای مثال مجسمه برنزی با عنوان درمانگر از رنه ماگریت یکی از مهم‌ترین آثار هنر معاصر جهان است که در ارتفاع ۱۶۰ سانتی‌متر خلق شد؛ از این مجسمه تنها دو نسخه از جنس برنز در جهان ساخته‌شده که یکی در موزه هنرهای معاصر تهران و دیگری در بوستان مجسمه شهر «هرش‌هورن» ایالت واشنگتن آمریکا نصب شده است.

5202880
اسب و سوارکار اثرمارینو مارینی

از پیکره انسانی آلبرتو جاکومتی که به مرد در حال قدم زدن معروف است تنها ۶ نمونه در مجموعه‌های خصوصی و موزه‌های جهان موجود و عکس این مجسمه بر روی اسکناس‌های ۱۰۰ فرانکی سوئیس نقش بسته است.

5202878
درمانگراثر رنه مارگریت

این استاد دانشگاه می‌گوید: «کارل اشلامینگر آلمانی چند سال قبل از خرید مجسمه‌های بین‌المللی باغ مجسمه‌های موزه هنرهای معاصر به ایران آمد. اشلامینگر مسلمان بود و همسرش نیز ایرانی. او علاقه زیادی به ایران و فرهنگ شرق داشت. او رام ی توان نخستین مجسمه‌ساز اروپایی دانست که به ایران آمده. مجسمه‌های او در ایوان جنوبی مجموعه فرهنگی نیاوران، باغ مجسمه موزه هنرهای معاصر و آخرین اثر حجمی‌اش در میدان امام حسین (ع) تهران قرارداد.»

5202879
مرد در حال قدم زدن اثرآلبرتو جاکومتی

پور نصری نژاد در ادامه می‌گوید: «علاوه بر این مجسمه‌های شاخص از سال ۱۳۸۵ که سمپوزیوم‌های بین‌المللی مجسمه‌سازی در تهران برپا شد آثار مختلفی از هنرمندان خارجی در سطح تهران نصب شده است. مثلاً در پیاده راه پارک ملت در خیابان ولی‌عصر (عج) شما می‌توانید مجسمه‌های سنگی جذابی از هنرمندان کشورهای مختلف ببینید.»

منبع : همشهری
نظرات
پربازدیدترین خبرها