سازگاری PS5 و کنسول دستی PS6 ممکن است فراتر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور میکردیم. از طریق پستی در انجمن NeoGAF، یک منبع داخلی معروف به نام Kepler، که پیشتر استفادهی PS5 Pro از ویژگیهای معماری RDNA 4 را فاش کرده بود، ادعا کرده که کنسول دستی PS6 از لحاظ باینریهای شیدر با PS5 سازگاری دارد.
بهصورت تئوری، این بدان معناست که توسعهدهندگان نیازی به اعمال تغییرات خاصی برای اجرای بازیهایشان روی این کنسول شایعه شده ندارند و بازیها بهطور خودکار و بدون نیاز به کامپایل مجدد اجرا میشوند، چرا که باینریهای شیدر میان این دو سیستم سازگار هستند. با این حال، Kepler اشاره میکند که اگر هیچ تغییری صورت نگیرد، عملکرد بازی روی این کنسول ممکن است ایدهآل نباشد. بنابراین، احتمالاً توسعهدهندگان باید تا حدی بازیهای خود را بهینهسازی کنند تا روی PS6 دستی با نرخ فریم روان اجرا بشوند.
این موضوع با گزارشهای قبلی نیز هماهنگ است؛ گزارشهایی که ادعا کرده بودند کنسول شایعهشده از یک چیپ SoC با فناوری ساخت ۳ نانومتری بهره خواهد برد و قادر به استفاده از توان مصرفی تا ۱۵ وات است. به گفتهی Kepler، قدرت این سیستم گیمینگ دستی، چیزی بین کنسول PS5 و Xbox Series S خواهد بود.
این مسئله همچنین بدان معناست که چیپ استفادهشده در PS6 دستی با چیپ اصلی کنسول خانگی متفاوت خواهد بود. طبق این گزارش، چیپ کنسول دستی بهطور خاص طراحی شده تا بتواند با ولتاژهای پایین فعالیت کند.
هرچند سونی هنوز هیچ اطلاعات رسمی مبنی بر آغاز توسعهی نسل جدید کنسولهای پلیاستیشن ارائه نداده است، اما در سال ۲۰۲۲ این شرکت طی اظهار نظری اعلام کرده بود که کنسول نسل بعدی ممکن است پس از سال ۲۰۲۷ عرضه شود. این اظهارات در جریان بررسی پروندهی خرید Activision Blizzard توسط مایکروسافت مطرح شد.
با نگاهی به تاریخچهی سونی، تا پیش از عرضهی PS4 این شرکت چرخه ۵ سالهای را برای نسلهای کنسول خود از PS1 تا PS3 دنبال میکرد. اما PS4 پس از ۸ سال در ۲۰۱۳ عرضه شد. از این پس بازه انتشار کنسولهای جدید سونی ۸ ساله شده و احتمالا PS6 حدود ۸ سال پس از PS5 عرضه خواهد شد.
اگر شایعات دربارهی توسعهی یک کنسول دستی توسط سونی در کنار مدل خانگی صحت داشته باشند، این شرکت پس از بیش از یک دهه غیبت از بازار کنسولهای دستی در پی شکست تجاری PlayStation Vita، به این عرصه بازخواهد گشت. در این صورت، سونی احتمالاً بهدنبال تکرار موفقیت PSP خواهد بود.